Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak. Bo przecież zakażeni robią się zieloni i wystarczyłoby żeby zieloni pozostali w domu. Paru rządzących też dziwne herezje głosiło. Niedługo skończą się ich kariery polityczne. Narazie wykazali zwrot poglądów o 180 stopni i udają amnezję. 

Chociaż Macronowi już obiecują trybunał stanu. Pewnie Johnson bedzie następny

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano
4 minuty temu, Sean napisał:

Jak wyłapać? przecież jesteś przeciwna by donieść że ktoś nie przestrzega, :D   zaczynasz gubić się w zeznaniach.   :P

Tak se tłumacz. 

Przecież są raporty policyjne tak czy nie??? 

Opublikowano
14 minut temu, bezbarwny napisał:

Sean, nie bądż złośliwy, bo Tess chyba w pracy zawieszona, więc frustracja Ją ogarnia. Nic dziwnego, bo jak ktoś wyżej napisał, w domu dzisiaj nudzić się nie powinien człowiek, tylko żyć za co? Jak żyć Panie Premierze, ciśnie się

Ne jestem złośliwy, pewne prace musieli zawiesić, w innych krajach bawili się w pubach w restauracjach i co z tego wyszło?

Opublikowano
6 minut temu, tess napisał:

Przecież są raporty policyjne tak czy nie???

A te raporty to skąd się biorą i jak ktoś ucieknie i policja szuka uciekiniara i pyta ludzi czy ktoś nie widział to i tak ktoś musi donieść że tam i tam widział :) 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Sean, to choć ciut wczuj się w tych zawieszonych

Mogę się wczuć, ale nie mogę zrozumieć teorii że zakaz wychodzenia z domu jest do kitu, bo to godzi w wolność obywatelską i to w sytuacji w której tylko tak można ograniczyć rozprzestrzenianie się wirusa, nie ma innej opcji, nie ma, chcecie tego co jest na zachodzie?

Zaraz ktoś powie że mam się wczuć że mąż nie może wytrzymać już z żoną albo na odwrót i też chce wolności.  :P  xD

Nie ja te zakazy wprowadziłem, ale są niestety nieodzowne dzisiaj.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

zakaz wychodzenia z domu jest do kitu, bo to godzi w wolność obywatelską

Nie jest do kitu. Nie przeinaczaj moich wypowiedzi. Niech każdy robi to z własnej nieprzymuszonej woli i tyle a nie bo polityk tak nakazał - brrrrrr! 

Opublikowano (edytowane)

No to masz to na zachodzie do czego to doprowadziło z własnej nieprzymuszonej woli.  :P Gdzie w końcu i tak wszyscy przymusili, tylko że za późno.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
10 minut temu, Roki212 napisał:

A te raporty to skąd się biorą i jak ktoś ucieknie i policja szuka uciekiniara i pyta ludzi czy ktoś nie widział to i tak ktoś musi donieść że tam i tam widział :) 

Musi? No ok - no to musi. 

Opublikowano
8 minut temu, Sean napisał:

Mogę się wczuć, ale nie mogę zrozumieć teorii że zakaz wychodzenia z domu jest do kitu, bo to godzi w wolność obywatelską i to w sytuacji w której tylko tak można ograniczyć rozprzestrzenianie się wirusa, nie ma innej opcji, nie ma, chcecie tego co jest na zachodzie?

Zaraz ktoś powie że mam się wczuć że mąż nie może wytrzymać już z żoną albo na odwrót i też chce wolności.  :P  xD

Nie ja te zakazy wprowadziłem, ale są niestety nieodzowne dzisiaj.

Nie Ty pierwszy i nie ostatni...uwierz

Opublikowano
2 minuty temu, tess napisał:

Musi? No ok - no to musi. 

Ot mamy jedną prawilną osobę w tym temacie hehe B| co by zapewne i pijanego kierowcę puściła jak by widziała niech sobie taki jedzie bo co tam nie mój problem bo nie jestem konfidentem... niech sobie jedzie bo w końcu we mnie nie wjedzie skoro pojechał w innym kierunku B|

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tess napisał:

Grześ a Wisz dlaczego we Włoszech jest taka śmiertelność?.. Wyjdzie.. Ktoś to kiedyś wyjaśni. 

wczoraj wyjaśniałem w tym też kilka informacji z prasy i własnych przemyśleń w tym niektórych które na chwilę obecną mogą się wydać bardzo "odjazdowe" ale też po tym co @galan99 wstawił (dzięki Galan jeszcze raz i w tym miejscu) jak i moich bezpośrednich obserwacji w regionie na przestrzeni ostatnich trzech tygodni to coraz bardziej się przychylam że zbyt aż tak odjazdowe to mogą moje fantazje nie być.
Szczegóły może kiedyś podam może nie ale teraz na pewno nie pora a i gdzie indziej obiecałem nie mieszać polityki z epidemią ani przeszkadzać władzy w działaniach kryzysowych. 
nie wiem?  szukać i linkować wczorajsze?
na forach politycznym i tym

jeszcze jedno
obejrzałem dzisiejsze wiadomości tvp z 19;30 i tam jest taka krótka wstawka z komentarzem jakiegoś pono burmistrza czy podobnego z jakiegoś włoskich miast.
Otóż mówi on że wszystkich danych o chorych na covid oficjalne media nie podają bo na prawdę może być do sześciokrotnie więcej
no i taką wiadomość podały właśnie oficjalne media wprawdzie innego kraju ale zdecydowanie oficjalne
co za debil w tej tvp rządzi bo takiej pokrętnej ... nie wiem czy manipulacji czy propagandy czy wspak pojętego patriotyzmu nawet na powieść groteska fiction bym nie wymyślił.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, Roki212 napisał:

prawilną osobę w

To porównanie jest niedorzeczne i nie zarzucaj mi takich czynów. 

Opublikowano (edytowane)

To porównanie jest właśnie bardzo dobre, sama zarzuciłaś mi pierwsza konfidencję jak napisałem o zawiadomieniu odnośnie kwarantanny że ktoś się nie stosuje i może kogoś zarazić co może kosztować ludzkie życie. Tu masz to samo bezczynność czyli brak reakcji bo nie jesteś konfidentem też może kosztować czyjeś życie... czyli co lepiej udawać że się nie widzi i nie zgłaszać czy coś zrobić ? bo prawilność można rozumieć dwojako :);) oczywiście bez spiny do Twojej osoby luźna rozmowa :D

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Nie Roki Ty się do tego przyznałeś a do mnie przypinasz łatkę tylko z powyższego powodu... jest różnica i to fundamentalna a ja nie Muszę się na to godzić. 

Opublikowano

Większość ludzi myśli tylko o osobie,ma gdzieś zdrowie innych byle by mu było dobrze.Muszą przyjść ciepłe dni ten wirus osłabnie,jak narazie nie ma tragedii u nas biorąc pod uwagę inne kraje Europejskie.

Opublikowano (edytowane)

w sytuacji gdy zobaczysz jak się bezrozumne dziecko zapałkami w stodole pełnej siana bawi to konfidencją będzie poinformowanie rodziców czy nie i czy to ma jakiekolwiek znaczenie? wszak nikt dylematów moralnych by tu nie miał
oczywiście zanim powiadomi to pierwej dziecko ze stodoły wygoni i zapałki odbierze a co odpowiedzialniejszy doprowadzi wręcz bachora pod opiekę  zanim nie przekona się czy samopas bachor nie został.
i tak trzeba w sytuacji gdy kto ...
w stanach ozorem jakiś idiota przeleciał po butelkach z kosmetykami w markecie
został oskarżony o terroryzm i wcale nie trzeba było specustaw aby tak zareagowano zgodnie z prawem i w pełnej surowości; to akurat w wiadomościach tvp fajne było

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, tess napisał:

Nie Roki Ty się do tego przyznałeś a do mnie przypinasz łatkę tylko z powyższego powodu... jest różnica i to fundamentalna a ja nie Muszę się na to godzić. 

No bo ja nie boję się tego powiedzieć że dla dobra swojego i innych jeśli by zachodziła taka potrzeba to bym zgłosił jeden jak i drugi przypadek. 

Ja do nikogo nie przypinam łatki tym bardziej do Ciebie ;) tylko skoro zgłaszanie jest złe to właśnie ciekawiło mnie co byś zrobiła w takiej sytuacji z tym kierowcą... nie jestem konfidentem i nic nie robię niech sobie chłop jedzie czy jednak coś robię :P ot taki dylemat

Opublikowano
3 godziny temu, tess napisał:

Już nie jesteś a tak to zrobili, że nawet tego nie zauważyłeś🙄 ale czytając Twój kolejny post stwierdzam, że szkoda mojego czasu na odpisywanie konfidentom. 

Najpierw poznaj prawdziwe znaczenie słowo "konfident" bo słowo Frajer też ma swoje znaczenie a nie jest to samo.To o czym  mówimy to jest zgłoszenie obywatelskie,jeśli ktoś ci ukradnie i zgłosisz to na policję  to jesteś konfidentem?