Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Generał napisał:

Ale  że  premiera   serialu  odwołana  z powodu  korony   to  tylko TVN  potrafi  zrobić  🤣

Albo jesteś nie w temacie albo widzisz tylko jedną stronę. Polsat i TVP również przełożyły swoje programy na późniejszy okres. Wstrzymano produkcje M jak miłość czy Na Wspólnej. W kinach pojawił się film, który ze względu na małą widownię trafił do płatnych serwisów, chyba Netfliksa, inaczej producent by zbankrutował. Lis i Karnowski apelują o kupowanie e-prasy. Także media mają powody do obaw w związku z obecną sytuacją.

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, wiesiek63zmc napisał:

kto wyzywa

chyba  to
przeleciałem trzy strony i ja nie mam zastrzeżeń ani mnie łatwo sprowokować 
z resztą uznaję za wystarczającą karę swoją ripostę tak że gorsze widywałem rzeczy na af i nikt nie miał zastrzeżeń ani został ukarany tak że zaostrzono i tu rygory?
Ja od siebie bym wnioskował anulować. 
no ale nie ja tu rządzę i tylko mogę prosić.

1 godzinę temu, wiesiek63zmc napisał:

Idzcie sobie do strony z polityką  tam gdzie zawsze byliście a nie tutaj swoje tyrady na cała strone piszecie  Kto wam płaci ?

jeśli to i do mnie to ja nawet próbuję tak tzn co w temacie to tu a co nie to linkiem tam gdzie miejsce i ...
no niewiele pomaga :) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Albo jesteś nie w temacie albo widzisz tylko jedną stronę. Polsat i TVP również przełożyły swoje programy na późniejszy okres. Wstrzymano produkcje M jak miłość czy Na Wspólnej. W kinach pojawił się film, który ze względu na małą widownię trafił do płatnych serwisów, chyba Netfliksa, inaczej producent by zbankrutował. Lis i Karnowski apelują o kupowanie e-prasy. Także media mają powody do obaw w związku z obecną sytuacją.

to wymień jakie premiery  odwołał  Polsat  i  TVP  ???.  Ale  Chyłka - Kasacja  jest  wyprodukowana  także  niema  racjonalnego  wytłumaczenia  wstrzymania  premiery  ze względu  na obecną  sytuację 

Opublikowano (edytowane)

Nic  nie  ma  żeby  jakiekolwiek serial  czy  premierę  serialu  odwołali  z emisji .  Poza  programami na żywo   z  publiczność  co  można  uznać  za  normalną  sprawę

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, Generał napisał:

Ale  Chyłka - Kasacja  jest  wyprodukowana  także  niema  racjonalnego  wytłumaczenia  wstrzymania  premiery  ze względu  na obecną  sytuację 

Każdy powód jest dobry i to wola dystrybutora. Nie jest to produkt pierwszej potrzeby, więc mnie to akurat grzmoci kiedy go pokażą. Jeżeli zaś uważasz iż to zaważy na rozwoju epidemii, no to faktycznie niech pokazują natychmiast. lol_.gif

Opublikowano (edytowane)

z "poczty pantoflowej" 
fajny myk policjanci zrobili
przyjechali na kontrolę do gostka na kwarantannie i sprawdzili, pojechali by za piętnaście minut powrócić i sprawdzić jeszcze raz i omal się nie zderzyli z wyjeżdżającym już na pewniaka gostkiem co uznał że nieprędko powrócą.

9 minut temu, jarecki napisał:

możecie wkleić linka o liczbie zakażonych w powiatach ? kilka dni temu była tu wklejana taka mapa 

nie ma już info o powiatach, pisałem dużo wcześniej. Przełączyli na info o całych województwach a w google znajdziesz na hasło - gov koronawirus mapa
https://www.gov.pl/web/koronawirus/wykaz-zarazen-koronawirusem-sars-cov-2

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

oo to jak test z matematyki  , trzeba poszukać  ,, x  ''pytanie ile osób jest zarażonych ?                                                                                                                                    w australi    podają dokładne dane na temat pacjenta  zarażonego , gdzie mieszka co robił , gdzie chodził . prócz imienia i nazwiska

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 godzin temu, Sean napisał:

Człowieku o czym ty pieprzysz, jaja sobie robisz? czy żarty z choroby? łażą po sklepach ci co powinni siedzieć w domu i zarażają zdrowych ludzi, bo mają w d*pie jakieś śmieszne kary, jak cię zarazi teraz taka menda, to nie wiem czy doczekasz sianokosów czy żniw,w najlepszym wypadku jak będziesz miał ostre zapalenie płuc, to na pewno będziesz myślał o sianokosach,  nie wiesz jak organizm zwalczy chorobę. Ja w każdym razie życzę Ci zdrowia.

Ps. nie wiem jakie byłoby podejście do pracy w polu, jesteś na swojej posesji, raczej tłoku ludzi postronnych tam nie ma. Nie można tego przyrównywać do łażenia po sklepach czy ch*j wie gdzie.

Nie muszę się pytać, bo ja w wojsku byłem i to za komuny.   :)

O tym że policja sprawdza kwarantannowiczów, to wszędzie piszą i mówią, ale czy ich kto dożywia, czy w artykuły potrzebne do życia zaopatruje, to już mniej jakby, albo i w ogóle. 
poza tym, nie odpowiedziałeś na proste pytanie. Zapytam więc jeszcze raz;

podczas kwarantanny, w domu  Rolniku, czy w pole, bo trza, i nie baczysz, że na kulę w łeb się narażasz? 

Opublikowano
24 minuty temu, bezbarwny napisał:

O tym że policja sprawdza kwarantannowiczów, to wszędzie piszą i mówią, ale czy ich kto dożywia, czy w artykuły potrzebne do życia zaopatruje, to już mniej jakby, albo i w ogóle. 
poza tym, nie odpowiedziałeś na proste pytanie. Zapytam więc jeszcze raz;

podczas kwarantanny, w domu  Rolniku, czy w pole, bo trza, i nie baczysz, że na kulę w łeb się narażasz? 

Słuchaj Kolego, żebyś poszedł w pole, to teraz trzeba ukrócić tych którzy łamią kwarantannę, bo łamią, dwa dni temu coś mówili że złamało ponad 20 osób, Ty już się nie martw że wyszli z głodu, bo są służby które żywność by im dostarczyły w razie potrzeby, ale to są przypadki że nie chodziło o żadną żywność, co Ty z tym polem, powiedz to wszelakim przedsiębiorcom co teraz mają zrobić jak nie wolno im prowadzić działalności i grozi bankructwo, a Ty już na zapas martwisz się czy aby sianko zbierzesz, wtedy może być już po koronowirusie.

Opublikowano

Sean, ja rozumiem że ukrócić trzeba, tylko nie rozumiem, dlaczego nie odpowiesz na pytanie, czy dałbyś się zastrzelić☺️ To Twój pomysł przecież?😋 ok. Temat zamknięty. 
A tak na marginesie, siana nie zbieram. Mam kawałek łączki i ją koszę, ale Koleżanka siano zbiera, dla swoich koni. 

Opublikowano (edytowane)

Nie to nie jest mój pomysł, tylko bodajże Galana, ale poparłem że do niektórych może kulka by najlepiej przemówiła.

Chyba zwariowałeś żebym dla pola dał się zastrzelić a pierdo**lić pole jakbym nie wiedział do końca czy wyjdę z choroby, ziemi pod ziemią wszyscy się najedzą do syta.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano

Jeśli chodzi o rolnika pracę w polu i kwarantannę to proponuję zadzwonić do sanepidu w swoim powiecie. Numery na pewno znajdziecie w internecie. I jestem niemalże pewien, że jeśli ktoś powie, ze jest w kwarantannie ale zdrowy. Bo nie wyobrażam sobie pracy w polu z gorączką. I powie, że będzie w tym polu sam jeździł np traktorem po drodze nie kontaktując się z nikim to pozwolą.

Opublikowano

nie musi o pozwolenie pytać
sama informacja gdzie i po co dom opuści wystarczy
takiego służbistę co ukarze rolnika na polu gdzie ani on od kogo ani kto od niego zarazić się nie może to też na kwarantannę; dożywotnią tylko nie na zakaźnym oddziale  bo z jego przypadłości nic już nie wyleczy

Opublikowano

Czyli na pole nie wolno, dziwi mnie tylko dlaczego weterynarze opracowują zasady dla rolników, i to bardzo mnie dziwi, może k**wa będziemy się w lecznicy dla zwierząt niedługo leczyć do ku*wy nędzy!!!

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

cyt pkt1
Nie opuszczaj terenu swojego gospodarstwa, możesz zajmować się inwentarzem na jego terenie. Według dostępnej wiedzy choroba nie przenosi się z człowieka na zwierzęta gospodarskie oraz zwierzęta domowe - psy i koty.

jakiś baran to pisał bo nieprecyzyjne wszak terenem gospodarstwa są pola do których dojazd konieczny drogami publicznymi a w zaleceniach ani o pozwoleniu ani zakazie korzystania z dróg publicznych np pod warunkiem nie opuszczania pojazdu jak unikania kontaktu bezpośredniego z innymi użytkownikami drogi czy np umieszczenia czytelnej informacji o kwarantannie kierowcy gdzie na drzwiach szybie że zabłaznuję -  transparencie

mam nadzieję że doprecyzują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, Sean napisał:

xD  Jakby sąsiad się dowiedział że masz koronawirusa to akurat byś go zobaczył u siebie   :D   no może w polu z daleka.  :P

Dokładnie jak miałam kwarantannę i z nudów okno myłam to zaraz sąsiad z daleka. ,,żebym nie ryzykowała i...." dalej nie wiem bo okno zdążyłam zamknąć😂 więc taka pomoc* też pomaga... Tylko, że ludzie też są dziwni... I powiem, że to jest dobry czas aby sprawdzić kto jest kim w naszym otoczeniu. 

Panie Damianie ja argumentów nie wygłosiłam, bo niby do czego? Zdaje sobie sprawę że źle zrobili, jednak nie zmienia to faktu, że ta ,,kara" była zbytnio ostra i nie adekwatna do przewinienia, zwłaszcza u Racyla, ale skoro macie z tego taką satysfakcję to teraz bardziej wam współczuję😪 niż im😋