Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@hubertuss to co wymieniasz wynika z błędów przeszłości no ale nie było szans za te błędy jeszcze aby politycznie ich rozliczono bo równia pochyła dopiero zaczynała się ledwie.... odchodzić od poziomu w skutkach.
Teraz jeśli jeszcze kolejnych błędów dołożą to już nie będzie równia pochyła a pionowy uskok i tu już skutki polityczne będą ntychmiastowe ale jak to w życiu bywa konsekwencje błędów przychodzą dużo po fakcie kiedy już nie można niczemu zapobiec
pisałem już o analogii do pandemii - za późno 
teraz nawet przestrzeganie przed "wirtualną księgowością" propagandową nic nie da bo skrzecząca rzeczywistość zagłusza wszelkie ostrzeżenia.
Ja tam wolał bym aby uskoków żadnych nie było i teraz jedynie nadzieja że i pis nie jest na tyle głupi aby lont do tego odpalić ale tylko nadzieja bo cóż więcej zrobisz jak nic nie zrobisz.
Procesy dzieją się same i tak jak pandemii przejście jest już nieuchronne tak i konsekwencje akurat tej władzy na przyszłość już nieuniknione.
jeszcze nam tylko brakuje wymiany władzy w bez tego bałaganie.
mi zwisa kto rządzi, interesuje mnie tylko jak,
dobry byłby ze mnie Chińczyk? co? xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak tak pewnie chcecie aby wam równać straty wg. waszych wyliczeń przelewami na konto a może gotówką do rączki Najbogatszy kraj tego nie wytrzyma i bankructwa  to nić nie naturalnego Pazerność i roszczeniowość w stosunku do kraju jest ogromna i dlaczego ja mam płacić jakiemuś prezesowi ze swoich podatków na jego stopę życiową  bo skoro dorobił się na jakiejś działalności to niech wspomoże daną firmę która wyniosła go szczyt z tego co z niej wyciągnoł

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jeśli to do mnie to ja o zupełnie czymś innym pisałem
redystrybucja pieniądza i dóbr konsumpcyjnych elementarnych teraz by musiała być kto by nie rządził a tylko o obronę jak najwięcej z wartości tego pieniądza na przyszłość mi chodzi bo najpesymistyczniejsze statystyki epidemiologiczne wskazują ż przeważająca większość z nas tej przyszłości doczeka a wtedy też trzeba będzie żyć i od teraz zależy na ile niższym poziomie po niż przed i czy szybko odbijemy nad poziom sprzed. 
Pozostawienie ludzi teraz samym sobie tylko uprawdopodobni konieczność i stanu wyjątkowego bo większość sobie zwyczajnie nie będzie w stanie egzystencjalnych potrzeb zapewnić i jeszcze może dojść do wybuchów społecznych.
Rozumie to każda opcja polityczna i tu choć raz wszystkich zgoda.
Tylko pilnować warto aby niesprawiedliwie tej redystrybucji nie było co też się w pełni nie uda ale pilnowane zawsze to pilnowane
bardziej będą się bać zbyt perfidnych przekrętów a szczegóły w trakcie i na bieżąco.

tam niżej nie moja to sprawa ale masz @Ursus932 rację właściwą reakcją

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, zetorlublin7341 napisał:

wiem że nie znosi pustki. tylko że u mnie pieniądze były bardzo potrzebne na leczenie, i na to aby móc mieć dziecko a tak z żoną czekamy masę lat i nic. mieliśmy podchodzić do specjalnej procedury ale z braku pieniędzy nie ma szans na nic. taka smutna prawda na świecie nie ma nic za darmo!

Wyślij żonę na wakacje nie ważne kto spłodził ważne kto wychowuje.

Opublikowano

Wiele milionów ludzi przeżyło wojnę między innymi moi dziadkowie i pewnie wielu z was ,zaczynali od zera nie mieli dosłownie nic ,nikt nic nikomu nie dawał A wręcz przeciwnie bo musieli jeszcze oddać . teraz też nie patrzeć na pomoc państwa tylko jak minie zagrożenie brać się do roboty ,pieniądze to nie wszystko choć z nimi łatwiej 😏

@dysydent na taki idiotyczny post reakcja z mojej strony mogła być tylko jedna 

Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał:

Zobaczysz, ze mało tej kasy trafi do ręki poszkodowanych przedsiębiorców i pracowników. Mało kto dostanie gotówkę do ręki bo stracił. Sumy padają dla zamydlenia oczu, że będzie pomoc. Tu chodzi o wybory. A kasa trafi tam gdzie miała trafić. Już padały głosy z rządu, ze jak pisałem kasa będzie przeznaczana na budowy dróg i inne tego typu.  Wystarczy przeanalizować te 5 filarów by spostrzec, że to puste obietnice i wirtualne sumy jak z ta odroczona składką zus, którą potem i tak trzeba będzie zapłacić a która jest do tego wliczona jako pomoc. Tak samo jest np z wliczonymi pieniędzmi na nisko oprocentowane lub wcale nie oprocentowane kredyty, które trzeba będzie spłacić. A które są wliczane do tych miliardów.

Nawet jeśli złamała to miejscowa policja na bank ukręci sprawę. Przecież władzy się nie karze. Tym bardziej z Solidarnej Polski

Nie wiem czy gość się udzielał politycznie ale tym gorzej dla niego po komendant nie za bardzo lubi obecna władze. Poza tym opozycja z jej syndromem oblężonej twierdzy i jej ślepo ufający wyborcy pewnie  z tydzień by w TVN trąbili co to za mafijna organizacja ten PiS i gdzie jej macki sięgają. Także kula w płot ale próbuj, patrz im na ręce i informuj. 

Opublikowano

Chcą  zarobić  na  koronie   przekładając  premierę w TV     zachęcając  ludzi  do wykupienia  płatnych  odcinków  na player  ???

89834850_2456437304666959_11806053992130

Opublikowano (edytowane)

z powodu koronowirusa , ludzie rzadziej chodzą na zakupy przez co miendzynarodowe koncerny mają miejsze dochody i miej  pieniedzy przeznaczą na reklamy ,a tvn broni się przed tym w taki sposób bo teraz gdy ludzie siedzą w domach jest wieksza oglądalnośc tv a wiec teoretycznie wieksze zyski                               [ reklamodawcy płacą na podstawie danych telemetrycznych ] tylko co z tego jak zmiejszy się liczba  reklamodawców a , wiec jednak miej  kasy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

taa już lecę oglądać płatne kanały jak nie wiem czy mi na inne wydatki przy niepewnych dochodach wystarczy w przyszłości :P 
komedianci są ostatnim ogniwem w "łańcuchu pokarmowym" gospodarki i im najwięcej się oberwie

Opublikowano

Ale  że  premiera   serialu  odwołana  z powodu  korony   to  tylko TVN  potrafi  zrobić  🤣

Opublikowano

śmieje  się  śmieje    że powodu  koronawirusa  TVN  musi  odwołać premierę  serialu🤣     to  jest  mistrzostwo  świata  😂

Opublikowano

I Ty wierzysz TVN? Przecież nie napisali że odwołują z powodu epidemii, tylko sytuacji w jakiej obecnie się znajdują Tak jak nie napisali że żołnierze mają ostra amunicję w magazynkach.tongue10.gif

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

I Ty wierzysz TVN? Przecież nie napisali że odwołują z powodu epidemii, tylko sytuacji w jakiej obecnie się znajdują Tak jak nie napisali że żołnierze mają ostra amunicję w magazynkach.tongue10.gif

Czyli  jaka  to  sytuacja   ??? jak  nie  koronawirus  ??

Opublikowano (edytowane)

a tvn dogadali się z polsatem chyba tzn.  player i iplą mają stworzyć wspólną platforme i konkurować z netflixem . coś kiedyś słyszałem 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Raczej   szans  nie mają  na  konkurencje  z netflixem .

Kurcze  a jak netflix  odwoła  premierę 4 sezonu  ,,Dom z Papieru,,  z  powodu  obecnej sytuacji  to będzie  dramat 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Generał napisał:

Kurcze  a jak netflix  odwoła  premierę 4 sezonu  ,,Dom z Papieru,,  z  powodu  obecnej sytuacji  to będzie  dramat 

Najbardziej rozżaleni mogą być miłościwie panujący. Bo skąd czerpać wiedzę nt, jak sprawować władzę.lol_.gif

Opublikowano (edytowane)

A co  ma  odwołanie    premiery  serialu   z  polityką   ??  TVN  odwołuje  premierę  serialu  chyłka-Kasacja  z  powodu  obecnej sytuacji (koronawirus)  wszystko  w temacie 

Edytowane przez Gość