Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie troche panika po wczorajszym ogłoszonym przypadku. Tak się nakręcili że ze  100 ludzi na kwarantannie wylądowała. Także do ministra i ojca pewnie wkrótce dołączą inni. Niby życie toczy się normalnie ale od wczoraj jakoś inaczej.

Z innej beczki co z tymi zusami i podatkami odroczonymi ktoś się orientował?

Opublikowano

Na Podlasiu barany ukrywają skąd ten chłop. Durnota totalna, zamiast podać kto miał kontakt z nim żeby się zgłaszać to cichosza nawet nie podają w którym szpitalu jest. 

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Na Podlasiu barany ukrywają skąd ten chłop. Durnota totalna, zamiast podać kto miał kontakt z nim żeby się zgłaszać to cichosza nawet nie podają w którym szpitalu jest. 

Podobno powiat bielski, albo siemiatycki. Ale to takie bardzo podobno... 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

ludzie często zachowują się jak bydło i gdyby np okazało się że jawnie z własnej winy się zaraził
i tak brakuje policjantów aby kolejnej stodoły musieli pilnować przed podpaleniem czy interweniować w samosądach

a i gdzie ja to widziałem ale policjantom granicznym czapeczki takie dali w sam raz na maski 
TZjktkgZGlzay9TJUM1JTgydWJpY2UtMTU4NDQ2Npolski policjant w Słubicach
no może trochę za duże :P 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, PawelWlkp napisał:

No rodo to powinni zawiesić na ten czas bo się  kurna wszzystkiego domyślać trzeba

nazwa miejscowości czy gminy , wiek to nie jest żadne rodo tylko łżą  wciskając że ono zabrania

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

po co Ci takie nieprecyzyjne namiary
na jednej sali siedzieli z Ministrem Środowiska a testy mają ujemne

Pisał sam na twicie że gorzej z Nim jak wczoraj i typowej porządnej grypy ma już objawy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Bo w razie czego droga ,, impreza,, ściągnięcie zwłok do kraju 

Teraz Polska dobry kraj 

Można spalić i w bagażu podręcznym przywieźć 

Opublikowano
11 godzin temu, Partyzant85 napisał:

@piotreku1 -  Czy zazdroszczę jutuperom,  że dla pieniędzy zrobią wszystko włącznie z okłamywaniem innych? Ja nie. No ale ty masz może inne priorytety i zachwyca  cię taka postawa.

Pisząc to wiedziałem że się nie przyznasz  i pojdziesz w zaparte . Brak takim odwagi .  Wez sie za robote  jak masz co pokazac i co powiedziec zaczni krecic filmiki tez zarobisz kase !  Moze wtedy mniej zawisny bedziesz . Przypominasz mi sasiada ktory tez zazdrości że ten nowy ciągnik, ten ziemię kupił itp. i wszystkich od złodziei wyzywa.  sam za robote się nie weźmie tylko piwo i stara c-360  A później w żniwa u niego na polu więcej chwastów niż zboża . Na piwo  ma tylko bo dopłaty  i  socjal czyli 500+  ,  

Opublikowano

A ty mi przypominasz małorozumnego 12latka dla którego pierwszy lepszy wciskacz cudownych nawozów z jutuba to bożek o którym nic nie można powiedzieć.

Nie muszę nagrywać filmików - zarabiam uczciwie bez robienia z siebie pajaca i wciskania ludziom reklam pod przykrywką przekazywania wiedzy na poziomie pierwszej klasy technikum rolniczego.

Opublikowano
45 minut temu, piotreku1 napisał:

Pisząc to wiedziałem że się nie przyznasz  i pojdziesz w zaparte . Brak takim odwagi .  Wez sie za robote  jak masz co pokazac i co powiedziec zaczni krecic filmiki tez zarobisz kase !  Moze wtedy mniej zawisny bedziesz . Przypominasz mi sasiada ktory tez zazdrości że ten nowy ciągnik, ten ziemię kupił itp. i wszystkich od złodziei wyzywa.  sam za robote się nie weźmie tylko piwo i stara c-360  A później w żniwa u niego na polu więcej chwastów niż zboża . Na piwo  ma tylko bo dopłaty  i  socjal czyli 500+  ,  

A Ty  co obrońca uciśnionych jutuperów ??

W dzisiejszych czasach nagrać i obrobić filmik to żaden problem, każdy może to zrobić tylko nie każdy chce na siłę robić z siebie klauna tak jak wszystkie dzieci z jutupa, albo robić wszystko pod reklame byle  się hajs zgadzał.

Opublikowano

Tak tak stara gadka każdy może tylko nie każdy chce. Jak może i nie chce to legat. jakich w naszym kraju nie mało. Tak samo jak nie mało tych co patrzą co to inny ma bo samemu się nie chce. Ale oczywiście jak by chciał to on by mógł.

Opublikowano

Nie stara gadka tylko oczywista oczywistość. Nikomu nie  bronię nagrywać i nic mi do tego tylko wurwia mnie jak ktoś się spuszcza i stawia za przykład tych śmiesznych jutuperów.

Opublikowano

Śmieszni nie śmieszni. Skoro mają widzów to mają forsę z tego co robią. Nie wszystkie kanały nie wszystkich autorów muszą wszystkim się podobać. Ale skoro ktoś ma oglądalność nawet robiąc wg innej osoby głupoty to ma z tego forsę.

Opublikowano
9 godzin temu, PawelWlkp napisał:

U mnie troche panika po wczorajszym ogłoszonym przypadku. Tak się nakręcili że ze  100 ludzi na kwarantannie wylądowała. Także do ministra i ojca pewnie wkrótce dołączą inni. Niby życie toczy się normalnie ale od wczoraj jakoś inaczej.

Z innej beczki co z tymi zusami i podatkami odroczonymi ktoś się orientował?

https://www.google.com/amp/s/bezprawnik.pl/zawieszenie-skladek-zus/amp/

Opublikowano

Co to da? Firmy poniosą tak duże straty, że za trzy miesiące nie będą miały na podwójne składki. Bo to będzie działało tak, że odraczają teraz każdą składkę o trzy miesiące a potem płacisz dwie na raz.

Niestety nasz rząd w przeciwieństwie np do Niemieckiego w czasach koniunktury hulał i rozrzucał kasę na lewo i prawo chcąc uczynić naród bogatym. Teraz widać, ze może być kryzys i wszyscy będziemy mieli kaca po tej hulance.

• Like 1
Opublikowano

Może chcieli by umorzenia składek? Rolnicy mogą ponosić straty przez pół roku czy rok. Każdy powinien być pprzygotowany na coś takiego. Moim zdaniem 90 - 95 % firm jest na to bardzo dobrze przygotowana tylko przy normalnym funkcjonowaniu zaniżają przychody, że niby wychodzą na lekki plus , to w takim czasie jak teraz w papierach wychodzi wielki minus i pada pytanie panie premierze jak żyć. Gdzie ich sytuacja jest w bardzo dobrej kondycji. Jak przez tyle lat wyzyskiwali pracowników i ukrywali przychody to było ok ale teraz prezes zamiast zarobić 50 tyś na czysto miesięcznie zarobi 15 tyś i afera 

Opublikowano
15 minut temu, ramzes10 napisał:

Może chcieli by umorzenia składek? Rolnicy mogą ponosić straty przez pół roku czy rok. Każdy powinien być pprzygotowany na coś takiego. Moim zdaniem 90 - 95 % firm jest na to bardzo dobrze przygotowana tylko przy normalnym funkcjonowaniu zaniżają przychody, że niby wychodzą na lekki plus , to w takim czasie jak teraz w papierach wychodzi wielki minus i pada pytanie panie premierze jak żyć. Gdzie ich sytuacja jest w bardzo dobrej kondycji. Jak przez tyle lat wyzyskiwali pracowników i ukrywali przychody to było ok ale teraz prezes zamiast zarobić 50 tyś na czysto miesięcznie zarobi 15 tyś i afera 

Równie dobrze ktoś inny napisze, że rolnicy powinni być na to przygotowani bo przez lata tez powinni pieniądze odkładać. Nie ma co się przerzucać takimi teoriami czy radami. najprawdopodobniej będzie kryzys za który wszyscy zapłacimy. Spłacanie rachunku zacznie się po wyborach prezydenckich. Choć nie wiadomo kiedy będa.