Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak jak czy mądrością jest leczenie się lekami wymyślonymi przez Medycynę a zaraz później nawoływanie do chodzenia po kościołach czego ta Medycyna zabrania lub co najmniej odradza  stadami w czasach najzakaźniejszej nowej zarazy od czasu grypy hiszpanki. Skoro nawołujesz do kościoła po co bierzesz leki?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pozmieniała się rzeczywistość a to dopiero początek.. Był czas przywyknąć😣 

Chiny zdyscyplinowany naród to jakoś sobie poradzili natomiast Europa i tak nie poradzi Nic tu każdy naród ma wywalone na zakazy i nakazy.... 

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no, Japończycy po Hiroszimie od razu docenili "mądrość" Amerykanów i się poddali
Niemcy mądrość komunistów docenili w maju czterdziestego piątego, a ofiary obozów z kolei doceniali mądrość oprawców niemieckich lub ich sługusów, a najlepszy przykład na polski rynek to mądrość Ukraińców zdecydowała na Wołyniu  ... same przykłady sukcesów szacunku do mądrości
Dalajlama mądrością chciał szacunku od Chińczyków w Tybecie 

no i jak to się ma do powyższych przykładów? tam obywatele nawet tych przegranych murem stali za swymi rządami

slogany slogany ... tylko co konkretnie ta mądrość to jeszcze nie znalazł się mądry co by wiedział

Złe przykłady Kolega podał, jaka to mądrość z pozycji siły niby ma być i załatwianie własnych interesów?   :D 

Opublikowano (edytowane)

kto tak twierdzi ? i na jakiej podstawie ? zaniku epidemii czarnej ospy po wprowadzeniu szczepionek?
czy gdyby kto krzyknął że ma szczepionkę na covid to ilu by się nie chciało zaszczepić ?
no chyba ci tylko co to już przeszli a i to nie wszyscy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a to kto znowu napisał i gdzie? masz jakie wykształcenie z immunologi że mam Cię traktować za autorytet w takich rewelacjach?
z resztą tu i tak nie do sprawdzenia i to bo RODO i takie tam

Opublikowano (edytowane)

tylko dzięki higienie reszta nie koniecznie

"poprawa higieny, jakości i dostępności pożywienia, wzrost gospodarczy i poprawa warunków bytowych oraz wdrożenie gospodarki śmieciami, odpadami i ściekami"

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano
43 minuty temu, tess napisał:

Pozmieniała się rzeczywistość a to dopiero początek.. Był czas przywyknąć😣 

Chiny zdyscyplinowany naród to jakoś sobie poradzili natomiast Europa i tak nie poradzi Nic tu każdy naród ma wywalone na zakazy i nakazy.... 

Pozwolisz, że się z Tobą nie zgodzę. Sars ich jednak a właściwie wszystkich niczego nie nauczył.

Opublikowano (edytowane)

zapalenie wyrostka robaczkowego by zabijało  a już nie zabija za każdym przypadkiem..przykładów by podał dużo.
powołanie się na ten argument mi wystarczy z kim mam do czynienia

37 minut temu, Roman4321 napisał:

mormoni się nie szczepia a jakoś żyją dalej

świnie dzikie się też nie szczepią a pomimo ASF i tak żyją i ich przybywa ale co to za życie
czy do takiego stanu chcesz cywilizację człowieka doprowadzić? albo poligamii w czasach pokoju za normę w gatunku o porównywalnej ilości osobników obu płci w populacji? 
Każda religia ma naleciałości degeneracyjne nic nie mające wspólnego z Wiarą w sens istnienia a i ten sens personifikuje na miarę własnego obrazu i zdolności wyobraźni.

tu jest i teraz poligon do zdecydowania
czy postępujemy według racjonalności potwierdzonej czy niepotwierdzonej 
Oczywiście percepcja nasza jest omylna i nawet zmysły nie oddają nam wyobrażenia pełnego rzeczywistości ale coś wielokrotnie poświadczone w doświadczeniu kto może negować że błędne tylko na  samej swojej niczym nie potwierdzonej a wręcz doświadczeniem negowanej teorii?
jeśli to jest nazywane mądrością to takich głosicieli albo wykształcić, albo przebadać albo ignorować

zgodzę się co do jednego 
gdy wiedza zawodzi co zrobić a coś zrobić konieczne to rzeczywiście pozostaje Wiara że to co się robi jest słuszne
bo bez jakiegokolwiek argumentu potwierdzającego sensowność działania samo działanie nie będzie dość należycie przeprowadzone.
tylko trzeba uznać że to jest tylko Wiara i może być błędna a nie nakazywać innym siłą przyłączenie się do swojego być może błędu.

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano
49 minut temu, dysydent napisał:

ciekawie będzie polsko-niemiecka granica wyglądać bo do Polski nie wpuszczamy cudzoziemców a Niemcy z Polski tak
wyczytałem w necie około południa

Podobno ci co pracują do 50 km od granicy, będą mogli do pracy, po okazaniu dokumentu potwierdzającego zatrudnienie, pójść. Dosłownie pójść, bo tylko na piechotkę przez most można. Ci co dalej, mogą jechać autem, ale po powrocie, 14 dni kwarantanny. Tak mówią, a jak będzie, czas pokaże. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dysydent  Nie wiem czy ludzie są gotowi na takie słowa ? Zwłaszcza teraz .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Nie wiem czy ludzie są gotowi na takie słowa ? Zwłaszcza teraz .

Ty do mnie?
nie zależy czy teraz czy kiedy indziej, zależy którzy ludzie i jak wychowani
Wyznanie bardziej zależy od miejsca urodzenia niż świadomego wyboru 
i dość na tym bo nam tu teologią zaraz zacznie zajeżdżać

Opublikowano

Nie psioczcie na antybiotyki, ostateczność i wyniszczenie organizmu zgodzę się. Dzisiaj niektóre młode mamy lecą z byle katarem po antybiotyk do rodzinnego. I moim zdaniem tu jest problem i patologia..

mójrodzinny leczył mnie sam, 4 antybiotyki żaden nie pomógł, poszedłem do szpitala wzięli krew i od razu wiedzieli co dać. Po 3 dniach nowo narodzony. W ciągu 2 msc 6 razy lądowałem w szpitalu z zapaleniem płuc zanim trafili z diagnozą,za każdym razem antybiotyk i sterydy. Gdyby nie to to już bym w piachu leżał. Moim zdaniem antybiotyk powinien być wypisywany tylko po przeprowadzeniu potrzebnych badań. A nie rodzinny wypisuje co chce, raz trafi, innym razem ponowna kuracja i potem nie ma czym leczyć bo nic nie działa.

Opublikowano

Podobno wysoka śmiertelność hiszpanki spowodowana była aspiryną - a raczej jedzenie jej, niekiedy dosłownie, garściami.

Opublikowano

My na wsi nie mamy się czym martwić😂 jak stanie wszystko tzn. mleczarnie cxy tam skupy i sklepy z chemia do gospodarstw to staną także kontrolę a i policja itp. A jeśli by ktoś uparty przyszedł wystarczy całą radzine pomalować ładnie na chorego i postawić przed brama żeby sobie kaszleli, wątpię czy ktokolwiek wejdzie. My na wsi zapas jedzenia mamy a do przeżycia to jest niezbędne. To że d*py nie ma czym podetrzeć to się trudno mówi. Szczerze to nie wiem czy bym chciał takiej kolei rzeczy aczkolwiek chciałbym wszystkich tych zjebow z miasta zobaczyć pod brama jak stoją w kolejce po jajka do mnie czy tam mleko u znajomego. A taka to wieś zła i śmierdzi, i ciągnikami hałasują. 

Opublikowano

Nie było by kolejki grzecznie czekających mieszczuchów aż dobry wieśniak sprzeda im troche jedzenia za złoto albo dolary. W najbardziej katastroficznym scenariuszu który przytoczyłeś była by horda wygłodniałych ludzi którzy mieli by gdzieś twoją bramę i twoją rodzinę. Splądrowali by gospodarstwo a ty z rodziną jakbys miał szczeście to byś uciekł.

• Like 3