Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem w takiej .Rósł, mi brzuch i jeść mi się chciało . :ph34r:

2 minuty temu, bezbarwny napisał:

Nic w tym śmiesznego. Ciąża też może być urojona 

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał:

A Francja jeszcze nic nie zrozumiała.

Nie możemy patrzeć na innych, pokażmy światu że jesteśmy mądrym narodem, Polska może wyjść jeszcze z tego obronną ręką.

Opublikowano

Powinniśmy patrzeć na innych, aby uczyć się mądrze na ich głupocie a nie na swoich błędach. Tak naprawdę Europa zaczęła działać jak we Włoszech zaczęło się źle dziać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Powinniśmy patrzeć na innych, aby uczyć się mądrze na ich głupocie a nie na swoich błędach. Tak naprawdę Europa zaczęła działać jak we Włoszech zaczęło się źle dziać. 

Oczywiście zgadzam się,   :) uczmy się na błędach, najlepiej innych i wyciągajmy z tego mądre wnioski.  :)

Opublikowano
5 minut temu, Sean napisał:

Nie możemy patrzeć na innych, pokażmy światu że jesteśmy mądrym narodem, Polska może wyjść jeszcze z tego obronną ręką.

ja tam bym wolał obronną ręką wyjść dla siebie samego a światu pokazywanie czegokolwiek mi zwisa 
ostatniego też światu nie zamierzam pokazywać.:ph34r: Jeszcze pamiętam czasy pokazywania światu że lepszy  jest... a tak, tu nie polityka no ale pokazaliśmy ostatecznie ... goły tyłek z nędzy
Świat i tak ostatnio zawsze nas olewał szczególnie w naszych biedach i pokażmy przede wszystkim dla siebie.
tylko co? że zdusimy epidemię na kilkudziesięciu może tysiącach zarażonych? no i co z resztą gdy już widać nawet z pokazywanych tu przez Was materiałów będziemy musieli być zamknięci na zawsze? oczywiście to utopia zatem...
Niczego nie pokażemy oprócz bałaganu a oby to "pokazywanie" nie stało się celem samym w sobie bo świata to i tak mało interesuje.

Opublikowano

Świat liczy się z mądrym narodem, głupiego ma za nic.

Opublikowano
37 minut temu, Kallina86 napisał:

A Francja jeszcze nic nie zrozumiała.

przeciez to glupie jak robaki.znam temat w miastach ,maja wyjebane na wszystko tam,pic winko i do resteuracji codziennie  a na wsiach to znow glupie takie ze liczyc umie do gora 10. im szybciej ten kraj padnie tym lepiej

Opublikowano

Ja jak słyszę w tv, że jesteśmy lepsi w walce z koronawirusem od Niemców, Włochów itp, to mi się przypomina minister Ardanowski, wieszczący, jakoby rząd polski udzielił największego w unii europejskiej, wsparcia dla rolnictwa z powodu suszy. Zerkam wtedy w wiadomości, a tam powiadomienia o przelewie, nie widzę...

Opublikowano (edytowane)

Zależy jak na to spojrzeć... Francuzi mądry naród... Chiny też.... Może tylko mało w nich altruizmu🤔🤔🤔 Wojen nie ma to trzeba se jakoś radzić😅 Nikt tego nie przyzna? Przecież to proste! 

Edytowane przez tess
Opublikowano
9 minut temu, bezbarwny napisał:

Ja jak słyszę w tv, że jesteśmy lepsi w walce z koronawirusem od Niemców, Włochów itp, to mi się przypomina minister Ardanowski, wieszczący, jakoby rząd polski udzielił największego w unii europejskiej, wsparcia dla rolnictwa z powodu suszy. Zerkam wtedy w wiadomości, a tam powiadomienia o przelewie, nie widzę...

Czy lepsi w walce, to się dopiero okaże za jakiś czas, ale to głównie chodzi o cały naród, żaden rząd nic sam nie zrobi jak obywatele będą robić na przeciw.

Opublikowano
7 minut temu, Sean napisał:

Świat liczy się z mądrym narodem, głupiego ma za nic.

no, Japończycy po Hiroszimie od razu docenili "mądrość" Amerykanów i się poddali
Niemcy mądrość komunistów docenili w maju czterdziestego piątego, a ofiary obozów z kolei doceniali mądrość oprawców niemieckich lub ich sługusów, a najlepszy przykład na polski rynek to mądrość Ukraińców zdecydowała na Wołyniu  ... same przykłady sukcesów szacunku do mądrości
Dalajlama mądrością chciał szacunku od Chińczyków w Tybecie 

Przed chwilą, Sean napisał:

Czy lepsi w walce, to się dopiero okaże za jakiś czas, ale to głównie chodzi o cały naród, żaden rząd nic sam nie zrobi jak obywatele będą robić na przeciw.

no i jak to się ma do powyższych przykładów? tam obywatele nawet tych przegranych murem stali za swymi rządami

slogany slogany ... tylko co konkretnie ta mądrość to jeszcze nie znalazł się mądry co by wiedział