Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Celownik07 napisał(a):

cie uj...gość się chwali ze był parobkiem u Zamoyskiego XD

image.png

Albo słupem  choć grom wie kim oni tak naprawdę są bo starzy ludzie wojenni mówią o nich bardzo niepochlebną rzecz. 

Mniejsza o nich skąd są i z kim się układali. 

Opublikowano

Przecież na te protesty do Warszawy to jeżdżą właśnie te biznesem co nałapali ziemi z czynszem 5t i jadą płakać bo z czego zapłacić, wiadomo zwykły chłop też wychodzi na drogę ale większość to ci co walą za ziemie jak poje*ani a później płacz 

Pamiętam jak kiedyś był wywiad z jego synem (młody chłopak) i tłumaczył że obrabia chyba z 40ha a później wyszło że razem z starym to 700 mają 

Opublikowano

Najgorzej że mentalność ludzi jest tragiczna. Chciałem kupić od dużego bambra to powiedział mi 68 tys za hektar a ostatecznie sprzedał drugiemu dużemu za 50 tys. Mam znajomka który mi to sprawdził. Duży dużemu sprzedaż małemu zapomnij a znów mały nie sprzeda małemu tylko leci jak kundel do dużego. 

Ten typ co zbankrutował i lord go wykupił mógł sprzedać pole wcześniej i spłacić kredyt na kawałki to nie bo wszystko albo nic. A teraz lata za polem i na syna bierze dzierżawy czy coś kupić. 

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek277 napisał(a):

Przecież na te protesty do Warszawy to jeżdżą właśnie te biznesem co nałapali ziemi z czynszem 5t i jadą płakać bo z czego zapłacić, wiadomo zwykły chłop też wychodzi na drogę ale większość to ci co walą za ziemie jak poje*ani a później płacz 

Pamiętam jak kiedyś był wywiad z jego synem (młody chłopak) i tłumaczył że obrabia chyba z 40ha a później wyszło że razem z starym to 700 mają 

Mówię o protestach na granicy co ja jeździli za PiSu. 

Tam jest wszystko podzielone na wszystkich żeby nie przekroczyć 300 h

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Już chyba 900, to już w ub. roku słyszałem

W okolicy łyknął 55 h plus od pijaczków po tym co przejął kilka h dzierżawy . Napoił za łeb i do notariusza i na 10 lat pobrał . Część go pogoniła co nie piją i zabrali mu dzierżawy 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

Dobrze zrobili, a w telewizorze chłop dusza.

Jaki dusza jak wprost mówi że mały nie ma prawa istnieć tylko tacy jak on 

On lubi sznurków którzy scala a później ich przejąć na gotowe 

Opublikowano
5 minut temu, Damianek20 napisał(a):

Jaki dusza jak wprost mówi że mały nie ma prawa istnieć tylko tacy jak on 

Tacy jak On, bez przetwórstwa za chwilę beda płakać nad swoim losem.🤣

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Tacy jak On, bez przetwórstwa za chwilę beda płakać nad swoim losem.🤣

Nie wiadomo czy tak będzie czy za nim nie stoi ktoś.

Na tą chwilę są ludzie tacy jak on i jeszcze paru mniejszych np. z Dobromierzyc co jak świnie idą do tych co mają do sprzedania i namawiają żeby zerwali umowę jak już jest zrobiona i im sprzedali. 

Opublikowano

ciekawe rzeczy,   ale ten mlody chlopa pewnei o ktorym piszecie to prawdopodobnie ma na imie marcin, tez fachowiec od bezorki i tworzenia maszyn oraz dzialacz rolniczy  tylko ze to podobno nie jest rodzina 

Opublikowano
1 minutę temu, masa24 napisał(a):

ciekawe rzeczy,   ale ten mlody chlopa pewnei o ktorym piszecie to prawdopodobnie ma na imie marcin, tez fachowiec od bezorki i tworzenia maszyn oraz dzialacz rolniczy  tylko ze to podobno nie jest rodzina 

Ten Gryn z okolic Zamościa to też z lordem ma być rodzina . 

Opublikowano

Z tymi co koło tego z Zamościa mieszkają to mówią że jak lord robił jakąś konfe to tamten zawsze z nim stał obok. Chłopaki z pracy mi mówili że gdzieś na tej wiosce zmarł gość i ten poszedł do córki nieboszczyka zaraz po pogrzebie żeby zabrała swojemu bratu pole które miał w dzierżawie bo on chce . 

2 minuty temu, STIG13 napisał(a):

ale daleka

Wiesz lepiej bo bliżej chyba niego mieszkasz