Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, mf362 napisał:

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-c360-4p-70-km-CID757-IDHH2YL.html?reason=

Następny Transformers po przeszczepie serca . Nie wiedziałem że w moim powiecie takie coś jeździ... Silnik usyfiony wszędzie mokro i ta cena .

Na wiosce facet też ma takiego Perkinsa 4p,taka sama kabina tylko maska czerwona 😀silnik z jakiegoś widlaka chyba założyli,sam właściciel nawet nie wie dokładnie,ale z agregatem uprawowym 3m śmiga.

Mam kolegę z okolic Włoszczowy, z Bebelna,w akademiku ze mną mieszkał

• Like 1
Opublikowano

U nas to ojciec drewnianym znakiem  po polu wzdłuż i w poprzek ciągał, potem szło się i motyczka, albo takim zrobionym małym szpadelkiek i robiło dołek, potem w każdy dołek nalać wody, potem w każdy dołek flance, potem każdą flance obsypac i tak niecałe półtorej hektara. Rzygalem truskawkami. Bardziejcchyba tylko zbierania ziemniaków nie lubiłem :)

Opublikowano

A gdzie tam. Ja dałem 1450 z 10 lat temu. Jakbym sprzedawał to 2tys bym musiał wziąć😁

9 minut temu, daron64 napisał:

U nas to ojciec drewnianym znakiem  po polu wzdłuż i w poprzek ciągał, potem szło się i motyczka, albo takim zrobionym małym szpadelkiek i robiło dołek, potem w każdy dołek nalać wody, potem w każdy dołek flance, potem każdą flance obsypac i tak niecałe półtorej hektara. Rzygalem truskawkami. Bardziejcchyba tylko zbierania ziemniaków nie lubiłem :)

To musiał ojciec mieć wówczas super zdrowie albo rękę dyktatora że taki obszar w ten sposób żeście sadzili 😉

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Najgorzej wspominam rwanie ogórków, do dzisiaj mam dreszcze jak sobie to przypominam. 

Opublikowano
10 godzin temu, krilan06 napisał:

Po 5zł? Chodź, przyjeżdżaj 😁

teraz tuczniki tanie chyba mniej niż 4zł,miałem propozycje aby brać po 5zł,ale zapasy mam,kiełbasy jak miesiąc lezą w zamrażarce to  smak tracą.

Opublikowano
44 minuty temu, migacz napisał:

Przy dzisiejszej cenie świń to raczej niedużo. Chociaż jak coś fajnego to można dołożyć

Śrutownik bijakowy Neuero z koszem zasypowym tłoczący z cyklonem i odpylaczem, silnik 7,5 kw 2800 obrotów. 

Opublikowano

@migacz i tu jest mały problem. 😐

Około 300 km od ciebie i coś około 1,5 tysiaka do negocjacji. 

Później zrobię foto.

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Śrutownik bijakowy Neuero z koszem zasypowym tłoczący z cyklonem i odpylaczem, silnik 7,5 kw 2800 obrotów. 

Jak coś takiego to bierz ssąco tłoczący. Ale jak nie masz mieszalnika to bez sensu. 

Opublikowano
7 minut temu, Grzechooo napisał:

Rozumem że skoro stać Cię na taki samochów to też będzie Cię stać na jego utrzymanie?

Będzie, bo w ogłoszeniu wyraźnie jest napisane że silnik nie odpala, kupi, postawi, i będzie miał, jeździć nie będzie🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, 6465 napisał:

@migacz chcesz śrutownik na kamienie?  Przyjedź za 200 ci sprzedam. 

Ile i gdzie i czy na chodzie. A najważniejsze na paski klinowe a nie na ten cudowny pas transmisyjny.

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jak coś takiego to bierz ssąco tłoczący. Ale jak nie masz mieszalnika to bez sensu. 

Właśnie widziałem foty neuero. Już wiem że za drogi i nie dla mnie.

https://sprzedajemy.pl/srutownik-gostyn-2-e30984-nr57176316 a to by było ok?

Edytowane przez migacz
Opublikowano

Bo oszczędność to czasem się daje we znaki potem długi czas. I to lepiej trochę dołożyć niż żałować i płuc se w brodę. A u ciebie kamieniowy daje 2 stówy plus kamienie, pas transmisyjny lub szajba na paski, zmiany na silniku i już się koło 5 stów minimum robi. A do tysiąca to jeszcze można czegoś poszukać.

Opublikowano

Ten z linku fajny. Jak by było bliżej to pewnie już bym po niego jechał. Kup jakiś bijakowy zintegrowany z silnikiem. Ten pas i śrutownik na kamienie to gorzej niż okupacja... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v