Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, fireseba napisał:

Na razie idzie bokiem nic nie pada

Gdzie Ty mieszkasz ? Leje chyba wszędzie od kilku tygodni a Ciebie omija.

Opublikowano

Ale pompuje u mnie. podwórko pływa. burza jakby coraz dalej, grzmi słabiej, ale leje konkret. nie jakoś z wiatrem. po prostu pada. Ale gęsty rzesisty deszcz. piękny. szkoda, że ziemia to nie przyjmie

Opublikowano
44 minuty temu, Bananek napisał:

od południowego zachodu nachodzi burza. coraz częściej grzmi i gdzieś błyska, sygnał w tv zanika.

Ciesz się, ze wogóle jakiś sygnał tam dociera 😋

5 minut temu, Bananek napisał:

Ale pompuje u mnie. podwórko pływa. burza jakby coraz dalej, grzmi słabiej, ale leje konkret. nie jakoś z wiatrem. po prostu pada. Ale gęsty rzesisty deszcz. piękny. szkoda, że ziemia to nie przyjmie

To dopiero początek, u mnie się rozpadało i jakby stało w miejscu. Nie jakaś gigantyczna ulewa, ale daje nieźle. Jutro w kartofle biegiem z T2 bo już i tak spóźnione o 1 dzień

Opublikowano
18 minut temu, JarekBazydlo napisał:

mapy.meteo lub ventusky

Na tych stronach przewiduja.  według ventusky powinno mnie i ciebie od dwóch godzin zalewać a pada spokojny dość obfity deszcz . W większości kraju nie sprawdziły się prognozy co do burz. Sprawdziły się tylko opady

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Uziu92 napisał:

A u mnie tak 😉 to co w domu się dzieje wolę nie wiedzieć i ile spadło deszczu czy gradu też nie 😁 spacer.pngspacer.png

IMG_20200629_205719.jpg

U ciebie ludzie gadają żeś z wiosny podlewał i cała pszenica leży i czegoś  z wiosny  nawalił z ze fioletowa była.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

ale zrobiło się za***iście przyjemnie na dworze po deszczu :)

Pany użytkuje ktoś taką gryzkę? 

g.jpg

Lepiej rozejrzyj się za jakąś starą glebogryzarka. Też chciałem na dotacje na firmę wziąć coś takiego na łąki torfowe żeby nie orać, ale polskie to szrot z tego co się orientowałem. 

Opublikowano
33 minuty temu, XTRO napisał:

do teraz 15mm ale pada dalej.

w Białej dużo, dużo więcej - pierwszy od 4 lat skrzyżowanie przy wiadukcie zalana. Trzy BMW poległo w wodzie.

33 minuty temu, marulekk napisał:

A no tak się składa że w tym roku pierwszy raz rzepak zasiewam 😁

Może przyjedziesz do mnie i sąsiada kosić na zarobek 😳

proponuję Xtro zawołać do siewu bezpośrednio po orce

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Lepiej rozejrzyj się za jakąś starą glebogryzarka. Też chciałem na dotacje na firmę wziąć coś takiego na łąki torfowe żeby nie orać, ale polskie to szrot z tego co się orientowałem. 

Ja jednak wole przeorac. Tylko na głębokość 2x darnina i na wiosnę agregatem wysoko ustawionym parę razy. Ale fakt glebogryzarką nie próbowałem. 

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Idzie pompa, chmury ciemne i barszo nisko, @Daro20 @XTRO jak u was leje już? 

Dolało ładnie 14mm. Podczas suszy taki opad to prawie nic ale przy opadach ponad 200mm w czerwcu a szczególnie tydzień temu taki deszcz to dużo.

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Pompuje, huczy, błyska , chyba na torfowe łąki wjade w żniwa

Wykoszone źle bo nieda zebrać, nie wykoszone też źle bo co ta trawa warta jak już tydzień warstwa wody stoi. Pierwsze zgniło to może drugie ładnie narośnie i uda się zebrać🤔

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, aro1975 napisał:

w Białej dużo, dużo więcej - pierwszy od 4 lat skrzyżowanie przy wiadukcie zalana. Trzy BMW poległo w wodzie.

proponuję Xtro zawołać do siewu bezpośrednio po orce

zależy ile by krzyknął za to :) 

skonczyło padać, 16L spadło

Opublikowano

@slawek_74 u nas deszczomierz przelało. Kto to słyszał żeby 3 razy burza w ciągu dnia przyszła. Pół hektara łąki torfowej zostawiliśmy do do koszenia po niedzieli bo woda stała a tu chyba na ryż można się przerzucić 😂

Opublikowano
10 minut temu, fireseba napisał:

Ja jednak wole przeorac. Tylko na głębokość 2x darnina i na wiosnę agregatem wysoko ustawionym parę razy. Ale fakt glebogryzarką nie próbowałem. 

Zasadniczo torfu się nie orze bo kwas wyciąga, ja raz przeorałem i drugi raz już nie mam zamiaru. Trafiłem na suchy rok 2015 Bogu dziękować a i tak sodoma przy uprawie i siewie. Ciągnik idzie jak w masło. 

15mm i spokojnie pada, ale znad Ostrołęki ciągnie na mnie mocniejsza porcja. 

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał:

Ja po prostu chce mieć swoją bo z pożyczaniem to mam takiego pecha, że co jakiś czas musi coś walnąć 

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

13mm napadało.

Mam taka już 3 rok i jestem zadowolony.

Robisz nią w truskawce?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v