Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Kurła faktycznie tam u was daleki wschód, że nawet komary nie chcą lecieć 😋 u mnie już dwa tygodnie temu zaczęły rypać. 

Kuźwa na noc na Podlasiu, mazowsze i lubelskie straszne ulewy nadają. Niż kręci się i ciągnie spowrotem wszystko ze wschodu. Chcielim deszczu to teraz mamy 😵

Czekam. Narazie 1-5km wszystko na południu

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Kurła faktycznie tam u was daleki wschód, że nawet komary nie chcą lecieć 😋 u mnie już dwa tygodnie temu zaczęły rypać. 

Kuźwa na noc na Podlasiu, mazowsze i lubelskie straszne ulewy nadają. Niż kręci się i ciągnie spowrotem wszystko ze wschodu. Chcielim deszczu to teraz mamy 😵

Całe życie tylko narzekanie

Bozia wam nigdy nie dogodzi😀😀😀

Opublikowano

Miał ktoś taki problem 

Nowa działka i takie cuda siałem już na działce gdzie pH było powyżej 4 a tu ile będzie 3 

Można tu coś poradzić jeszcze czy już po ptokach

IMG_20200623_203638434.jpg

Opublikowano

U nas na terenie się zaczynają cyrki z qq, robactwo jak nigdy, całe pola albo przerzedzone albo całkiem nie rośnie, tylko czekać na drutowce w ziemniaku 😕 jeszcze brakuje żeby ślimak zboża zaatakował i będzie koniec radości z dobrych warunków. Z 10 lat temu pamiętam jak ojciec pryskał w czerwcu owies i pszenżyto bo dziadostwo żarło co popadnie.

Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Szpadelek i do sąsiada rowek😁

Patrząc na zdjęcie to na końcu pola mam rów 4x2 tylko jest pełny już prawie.Raczej już plonu z papryki z pola już nie będzie😱smutne ale prawdziwe.

Opublikowano
5 godzin temu, Roki212 napisał:

Dziś dodatkowo nalot z PIORIN na kontrolę :P

Ku.de, a u mnie przez koronaświrusa kurs był odwołany. Może wiecie czy coś wznowili, albo może jakieś online organizują

Opublikowano

Też nie miałem bo przez korone nie zrobiłem to bez konsekwencji zapisali właśnie że ze względu na pandemię nie był organizowany kurs i tyle. Mówili że jak się uspokoi sytuacja i będzie organizowany uzupełnić szkolenie

• Like 1
Opublikowano

@stempos1980 kurde szkoda takiej uprawy,  wiem ile to kosztuje pracy i pieniędzy. Ja wczoraj zryłem w qq ale to nic w porównaniu z twoimi uprawami. Dziś przejeżdżalem przez bronisze.  Jakiś tam słaby ruch. 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

@stempos1980 kurde szkoda takiej uprawy,  wiem ile to kosztuje pracy i pieniędzy. Ja wczoraj zryłem w qq ale to nic w porównaniu z twoimi uprawami. Dziś przejeżdżalem przez bronisze.  Jakiś tam słaby ruch. 

Dziś wtorek a to jest najsłabszy dzień do handlu na Broniszach

Co do pola to na pewne rzeczy nie mamy wpływu.koszty poniesione duże i nic się nie zbierze.Papryka bardzo nie lubi zatopienia korzeni bo zaraz się dusi.W tunelach tam gdzie woda weszła to dziś odrazu przywiędła przy tym słońcu

Opublikowano

Ja dziś jagodę kamczacką przykryłem pługiem. Koniec 15 - sto letniej przygody. W przyszłym tygodniu to czeka truskawkę a jesienią większość areału wiśni.

Widzę że ten rok jest zwrotny w mojej karierze. Totalnie straciłem zapał i chęć do dalszej pracy.

Kryzys wieku średniego???

Opublikowano
pedro2 napisał:

U nas na terenie się zaczynają cyrki z qq, robactwo jak nigdy, całe pola albo przerzedzone albo całkiem nie rośnie, tylko czekać na drutowce w ziemniaku 😕 jeszcze brakuje żeby ślimak zboża zaatakował i będzie koniec radości z dobrych warunków. Z 10 lat temu pamiętam jak ojciec pryskał w czerwcu owies i pszenżyto bo dziadostwo żarło co popadnie.

było sprawdzić u siebie ja już przed niedzielą, owies, pszenżyto i pszenice od skrzypionki leciałem bo do geoma tego było

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Miał ktoś taki problem 

Nowa działka i takie cuda siałem już na działce gdzie pH było powyżej 4 a tu ile będzie 3 

Można tu coś poradzić jeszcze czy już po ptokach

IMG_20200623_203638434.jpg

Teraz już nic

2 minuty temu, Agrest napisał:

Ja dziś jagodę kamczacką przykryłem pługiem. Koniec 15 - sto letniej przygody. W przyszłym tygodniu to czeka truskawkę a jesienią większość areału wiśni.

Widzę że ten rok jest zwrotny w mojej karierze. Totalnie straciłem zapał i chęć do dalszej pracy.

Może mądrość przyszła z czasem?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A dużo jest owocu na wiśni?ma być podobno w miarę cena.

To nic z jagody nie urwałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v