Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, popo73 napisał:

U mnie 0,5 litra normalnie szał.

Dla mnie to już dużo. Łeb by mnie bolał. Na dwóch to tak w sam raz.

Opublikowano

Raport pogodowy następujący:

- wczoraj cały dzień i noc- 18mm

- dziś od 7 rano do tej pory- 10mm

- maj łącznie już 130mm.

Temperatura +11, wiatr z zachodu, pada dalej.

Opublikowano

kra-za noc tak skromnie 16 mm a wygladalo na wiecej, ze wschodu ma daleko, gdy daje z poludnia to wtedy jest "wesolo"

pare lat temu -tak mniej wiecej o tej porze konczylem kosic lake, wysiadlem skladac kosiarke, podjechal znajomek ogladac zboze, pogadalismy chwile, zjechalem do domu za godzine wyja syreny-straz, pogotowie,policja, helikopter- odratowali go, bo powiesil sie w pokoju i brat zauwazyl, ani by mi do glowy nie przyszlo ze co takiego moze sie zdarzyc.

w tamten piatek -chlopak  25 lat ..

Opublikowano

Ja bym wsadził ryż w międzyrzedzia zawsze będzie co do garnka włożyć 🤔

5 minut temu, Samsung123321 napisał:

Podlało ziemniaki do jedzenia. Ma padać cały kolejny tydzień prócz poniedziałku. 

20200531_105528.jpg

.

Opublikowano

racja. kartofla dla prawdziwego faceta i ryż dla tych pizdeczek w rurkach. najlepiej z mlekiem sojowym. 😀😀

staszek131415 napisał:

5 minut temu, Samsung123321 napisał:

Podlało ziemniaki do jedzenia. Ma padać cały kolejny tydzień prócz poniedziałku. 

.

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

.

No chyba tak zrobię. Tryb Chiński trzeba odpalić A tak serio to może bardzo nie ucierpią o ile nie dowali a ma lać cały tydzień. Tam szybko wchłania się woda ale oberwanie chmury pół nocy i nie dało rady

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

kra-za noc tak skromnie 16 mm a wygladalo na wiecej, ze wschodu ma daleko, gdy daje z poludnia to wtedy jest "wesolo"

pare lat temu -tak mniej wiecej o tej porze konczylem kosic lake, wysiadlem skladac kosiarke, podjechal znajomek ogladac zboze, pogadalismy chwile, zjechalem do domu za godzine wyja syreny-straz, pogotowie,policja, helikopter- odratowali go, bo powiesil sie w pokoju i brat zauwazyl, ani by mi do glowy nie przyszlo ze co takiego moze sie zdarzyc.

w tamten piatek -chlopak  25 lat ..

U nas sąsiad przed wczoraj się zważył. 53 lata. koło 17 na koniu po wiosce się przejechał jak nigdy i wieczorem od zwierząt nie wrócił, Dwukrotny odwyk mu nie pomógł.

Przez noc RDE spadło 40l w maju jakieś 70. Trawy przed deszczami pokoszone i nawozy wysiane więc coś z 2 pokosu powinno być

Opublikowano
55 minut temu, Agrest napisał:

Dla mnie to już dużo. Łeb by mnie bolał. Na dwóch to tak w sam raz.

Przychodzi dwóch pijaków do sklepu i jeden mówi: 
- to weź dwie 
- nie, po co dwie jedna wystarczy 
- mowię Ci weź dwie 
- nie, bo się zmarnuje i co będzie? 
- nie zmarnuje się, bierz dwie 
- no dobra ale biorę je na Twoja odpowiedzialność 
- dobra 
I mówi do sprzedawcy: 
- to skrzynkę wódki i dwie oranżady.

Opublikowano

Mijający właśnie maj jest najzimniejszy od 29 lat. Meteorolodzy mówią, że to nie anomalia - a początek zimnego lata.

Ostatnie lata przyzwyczaiły nas do ciepłych, wręcz upalnych wakacji. Teraz może się to zmienić. "Chłody oznaczają w tym przypadku temperatury oscylujące w pobliżu normy wieloletniej, która dla najcieplejszej pory dnia, w zależności od regionu kraju, wynosi od 20 do 24 stopni" - czytamy na portalu Twojapogoda.pl

Ostrzeżenie pierwszego stopnia przed intensywnymi opadami obowiązuje na obszarze województwa: podkarpackiego, małopolskiego, świętokrzyskiego, śląskiego, lubelskiego, łódzkiego oraz w części województwa mazowieckiego.

W obszarach objętych ostrzeżeniami IMGW prognozuje wystąpienie deszczu okresami o natężeniu umiarkowanym i silnym od 25 mm, miejscami nawet do 70 mm.

• Like 1
Opublikowano

Ile to pijaczków się zmarnowało. Jeden leżał w rowie. Jak go wyłowili to niby żył,ale potem stracił przytomność i kaplica. Drugiego tir przejechał. Trzeci spalił się w domu. 

alkohol do spożycia zakazać. 

W kuj-pom deszczy nie nadają. Trzeba czekać 

Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Ostatnie lata przyzwyczaiły nas do ciepłych, wręcz upalnych wakacji. Teraz może się to zmienić. "Chłody oznaczają w tym przypadku temperatury oscylujące w pobliżu normy wieloletniej, która dla najcieplejszej pory dnia, w zależności od regionu kraju, wynosi od 20 do 24 stopni" - czytamy na portalu Twojapogoda.pl

Pamiętam jeszcze nie tak dawno zimny i ulewny czerwiec chyba 2008 lub 9 rok. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v