Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

A twój wódz co zrobił? Zapomniałeś już o "ośmiu niepokornych radnych" jak załatwił problemy przez nich przedstawione? Rozdał kartki po dostawcach, że niepokornych trzeba wy***ać to i problem sam się rozwiąże. Żal mi ciebie chłopie

Kolego Pedro2 napisz mi o tych gospodarzach z tych 3 wiosek bo jakoś nie znam i nie widziałem.  Widziałem ale syf na podwórkach w kubrzanach janczewku i karwowie.  

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał:

Mlekowita od święta skubnie parę groszy,a wy całe życie ciągnięcie haracz, dzielicie się, inwestujecie nasze pieniądze, obracacie, a na koniec k**wa ciężko się rozstać i oddać chłopu co jego nie mówiąc o odsetkach przynajmniej za te 6lat. Po co bierzecie? Taka niby hiper super spółdzielnia i nie może sobie poradzić bez udziału chłopa? Mlekowita taka ble i gorszy sort jak to podkreślasz, a jakoś bez haraczu dają radę

Licząc udział to i tak mlekpol lepiej płaci za realne parametry. Udziały są po to żebyś był właścicielem tego przedsiębiorstw. Wzrasta wartość spółdzielni wzrastają udziały.  Mlekovita postawiła mlekovite 2 A na udziały nie pobierała I dziś dostawcy mówią że nie są właścicielami mlekovity 2. 

Nie mów bierzecie bo ja nic do żadnej spółdzielni nie mam!!! 

Dziękuj Bogu żeś nie musiał pracować na etacie bo z twoim podejściem ani kariery ani pieniędzy na etacie byś nie zarobił.  

Myślę że dziś obecni udziałowcy mlekpolu mogą się cieszyć że ich spółdzielnię opuścił kolejny któremu nie pod drodze z Mlekpolem. 

Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał:

Mlekowita od święta skubnie parę groszy,a wy całe życie ciągnięcie haracz, dzielicie się, inwestujecie nasze pieniądze, obracacie, a na koniec k**wa ciężko się rozstać i oddać chłopu co jego nie mówiąc o odsetkach przynajmniej za te 6lat. Po co bierzecie? Taka niby hiper super spółdzielnia i nie może sobie poradzić bez udziału chłopa? Mlekowita taka ble i gorszy sort jak to podkreślasz, a jakoś bez haraczu dają radę

Pedro2 chyba się napiles za dużo dzisiaj. Zadzwoń do Kalinowskiego zapytaj po hu. bierze udział od dostawców przecież tak dobrze stoją mogliby nie brać. 

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, grzesiu napisał:

Nikt tu kolego sobie do gardeł nie skacze tylko jest świadomy tego co robi za ile i co robić aby mieć lepiej i więcej. 

Co innego w Radomsku po tekście Pani prezes która wyprzedaje majątek Chłopów i jeszcze mówi "chcecie kasy to wycofajcie pozwy" ? Uważam że po takim czymś panią prezes powinno się na taczce wywieźć nie patrząc że jest kobietą.  Takie coś jest niedopuszczalne!!!

To żyj dalej w swoim świecie i z klapkami na oczach. Z takim podejściem życzę Ci Wszystkiego Dobrego i dużo Zdrowia . 

Jak to nie 🤷‍♂️ widać jeden drugiemu próbuje udowodnić, gdzie lepiej się żyje, kto bogatszy i która mleczarnia lepsza, który ma większy burdel na podwórku, gdzie mniej kostki na podwórku itd 🙆‍♂️ jaja, a Ciebie to widzę uważają za trola 😉 ,  

A co do Radomska w d*pie to mam, ja nawet nie mam udziału i nie jestem członkiem 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Syf to robisz wokół siebie, sam nie wiesz gdzie ci ciepło. Znam ludzi i wiem co mają i jak żyją. Przy 20 tys mają jak pączki w maśle

5 minut temu, alfa napisał:

Kolego Pedro2 napisz mi o tych gospodarzach z tych 3 wiosek bo jakoś nie znam i nie widziałem.  Widziałem ale syf na podwórkach w kubrzanach janczewku i karwowie.  

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Syf to robisz wokół siebie, sam nie wiesz gdzie ci ciepło. Znam ludzi i wiem co mają i jak żyją. Przy 20 tys mają jak pączki w maśle

Aha tak ciekawe kto z tych wiosek co wymieniłeś?  Zacząć ci wymieniać ludzi z sokół toż to Piątnica a u nie jednego burdel i kila i mogiła. Ostatni gospodarz?  Waldemar?  On już za mlekpolu był ustawiony 

A przez gminę radzilow pedro2 jeździsz? Co powiesz na ich temat? 

Opublikowano

Wy uważajcie z tym jeżdzeniem i zaglądaniem po podwórkach bo skończycie tak jak u mnie sąsiad na wiosnę jak wieszałem na oborze tablicę z dofinansowania MGR a on akurat obok mnie przejeżdzał ciągnikem.......... i biedny zatrzymał się na sośnie przy moich budynkach. I tyle mu dała ta jego ciekawość.

• Like 1
  • Haha 8
Opublikowano
3 minuty temu, alfa napisał:

Pedro2 chyba się napiles za dużo dzisiaj. Zadzwoń do Kalinowskiego zapytaj po hu. bierze udział od dostawców przecież tak dobrze stoją mogliby nie brać. 

Kalinowskiemu to możecie buty czyścić co najwyżej. Dają taką cenę, że i 10gr na udział nie drażni. Co teraz stawiasz małą Piątnice na równi z mlekpolem kto ma większe możliwości inwestowania? Jestem pewny, że gdyby dostawcom Piątnicy nie odpowiadał tak wysoki udział to by zeszli z 10gr. Mleczarnia na tyle dobrze traktuje dostawców i nie wali w uja, że rozumieją tak wysokie potracenia na udziały

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Kalinowskiemu to możecie buty czyścić co najwyżej. Dają taką cenę, że i 10gr na udział nie drażni. Co teraz stawiasz małą Piątnice na równi z mlekpolem kto ma większe możliwości inwestowania? Jestem pewny, że gdyby dostawcom Piątnicy nie odpowiadał tak wysoki udział to by zeszli z 10gr. Mleczarnia na tyle dobrze traktuje dostawców i nie wali w uja, że rozumieją tak wysokie potracenia na udziały

O tych wioskach bym prosił można?  To ile w tej Piątnicy płacą za 3.2 i 4.2? 

2zl? 

Opublikowano
Przed chwilą, vat napisał:

@alfa ty naprawdę łudzisz się, że uda ci się przekonać kogoś, że dostawcy piątnicy "cienko przędą" chociaż maja lepszą cenę za mleko?

Nie nikt nie mówi że cienko przeda ale jakoś kasyu nich nie widać nastawiali krów i zasypiają na weselu podparci o reke i walą żubrówke i wmawiają mi że ja lubią że taka dobra i dlatego piją ja 

Opublikowano
30 minut temu, alfa napisał:

Nie nikt nie mówi że cienko przeda ale jakoś kasyu nich nie widać nastawiali krów i zasypiają na weselu podparci o reke i walą żubrówke i wmawiają mi że ja lubią że taka dobra i dlatego piją ja 

A Ty co, tak piszesz jak by ci było szkoda że nawet nie możesz walic wódy 😁

Opublikowano
7 godzin temu, kontenovy napisał:

a weź porządź jak mała różnica między pokoleniami i dużo do przodu nabrane kredytów ,zobowiązań dotacji na to starsze pokolenie pod całość areału gospodarstwa że ani młodemu coś odpisać ani co 

Bywa i tak, ja podałem przykład, bo takie sytuacje w okolicy widuję-piękne gospodarstwo, z ekipą pracowników, następca zapalony zootechnik, ale do powiedzenia ma niewiele więcej, niż Ukraińcy pracujący u nich. 

Opublikowano (edytowane)

Dobra to i ja dodam coś od siebie, o tym, że Piątnica płaci najlepiej w Polsce wszyscy wiemy i nikt tego tutaj nie podważa raczej. W Mlekpolu też źle nie jest bo po prostu nie jest ale powiedzcie mi tylko jak to możliwe, że Piątnicę stać płacić dobrze, stać na w **uj reklam w radiu i TV a produkty w sklepach kosztują tyle samo lub są tańsze od Mlekpolowych. Gdzie Mlekpolu prawie się nie reklamuje. Głupi serek wiejski z Piątnicy jest o jakieś 10gr. tańszy niż taki sam z Mlekpolu. Przy tak dużej skali produkcji nasze produkty powinny być tańsze na półkach bo i surowiec firma skupuje taniej. 

Edytowane przez kokoman0
  • Like 4
Opublikowano

Panowie wyluzujcie,  ale kolego alfa gdybyś tak napisał  o ludziach z mojej wsi o tym syfie itp to już byś  przez nia nie przejechał a po drugie jak Ci widoki nie pasują  to se autostradą jedź  .

A ursus o ciagniku może  wiem ale ...nie powiem 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

A kiedy on na wesele pójdzie jak on na okrągło u tych ogonów siedzi😁

Opublikowano (edytowane)

Od jutra ruszam z firmą na Podlasiu. Lornetki i teleskopy. Kamery 360 stopni na samochodowe dachy. Techniki maskowania podwórka. Gnojowniki w technologii stealth. Plandeki z tira z alpejskimi widokami do powieszenia na bramie. odstraszanie intruzów z szosy ultradźwiękami, (działa tylko na tych z sąsiedniej wioski, na swoich dopłata) , strzelby i czołgi. Sprzedaż obwoźna i hurtowa

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
  • Haha 8
Opublikowano
Ursus932 napisał:

30 minut temu, alfa napisał:

@alfa tak jak Mlekpol traktuje dostawców to ci w głowie się nie mieści. Z rok albo 2 lata temu oddałem mleko antybiotykiem przez przypadek oczywiście. Zajechałem do mleczarni i przez jedną z Pań zostałem wyzwany od alkoholików a z ręką na sercu przy wszystkim mogę powiedzieć, że jak przez rok wypije 2 litry wódki i 10 piw to jest wszystko. Raz się dobrze napiłem ze mało się nie przekręciłem i mi wystarczy. Z resztą nie lubię alkoholu

Opublikowano
30 minut temu, Łolek napisał:

A ursus o ciagniku może  wiem ale ...nie powiem 😉

Coś czuję że dostępne byś chciał 😊 

Jaki konkretnie ten koń? 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, komizmo napisał:

Od jutra ruszam z firmą na Podlasiu. Lornetki i teleskopy. Kamery 360 stopni na samochodowe dachy. Techniki maskowania podwórka. Gnojowniki w technologii stealth. Plandeki z tira z alpejskimi widokami do powieszenia na bramie. odstraszanie intruzów z szosy ultradźwiękami, (działa tylko na tych z sąsiedniej wioski, na swoich dopłata) , strzelby i czołgi. Sprzedaż obwoźna i hurtowa

gogle maps z najazdem i widzisz , tak na marginesie to podwórka powinny być maskowane a nie stety wszystko widać .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v