Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta cena 412 tys jest za ciągnik w podstawie plus cis koła 600/480 pompa 100l 6 wyjsc hydraulicznych mechanicznych  8 reflektorów i 2 koguty reszta standard realnie licze na jakies 230 netto

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Kamyk777 napisał:

Witam Serdecznie ,

Jest kasa do wydania a mianowicie 150 tys zł z programu młody rolnik, za tą kwote zaplanowałem zakup nowego  ciągnika. 
Wytyczne są następujące : ciągnik 75 KM , będzie pracował jako ciągnik pomocniczy głównie na łakach (zgrabiarka , przetrząsarka, prasa) .
We wniosku podałem , że będzie to Kubota 4062 (66KM), jej zakup w podstawowej wersji miałby pochłonąć całą kasę( wycena na wiosnę ) , mam już jedną kubotę w gospodarstwie (8560) i dobrze sie sprawuje.  Teraz dealer oświadczył mi, że jednak za tą kasę to będzie ciągnik ale bez obciążników i pneumatyki na przyczepy!!! Mały ciągnik, dużo kasy i jeszcze wyjdzie na to że golas ! 
Dlatego zwracam się do was z prośbą o przedstawienie wycen na ciągnki mocy około 70 KM ( KUBOTA CASE, NEWHOLAND , ZETOR, DEUTZ ), pragnę zaznaczyć, że nie chcę nic dokładać do tego zakupu dlatego 150 tys jest ceną brutto . 
 Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Za 150 tys brutto to będzie Major z ładowaczem. I jak coś w Zetorze się zepsuje to kupisz wszędzie, tanio i każdy ci go zrobi.

https://www.otomoto.pl/oferta/zetor-major-cl-80-nowy-ciagnik-76km-ladowacz-zetor-system-gwarancja-ID6DkuKS.html

Edytowane przez PrzemekFarmer
  • Like 1
Opublikowano
Nie wystawie opinii ale za 150 brutto wziąłbym na pewno pod uwagę John Deere 5E. Mały ciagniczek ale kabina jak w większych seriach i myślę że dość komfortowy.
Nie wystawie opinii ale za 150 brutto wziąłbym na pewno pod uwagę John Deere 5E. Mały ciagniczek ale kabina jak w większych seriach i myślę że dość komfortowy.
Opublikowano
7 minut temu, romanekdeutz napisał:

Śmiechem żartem to nawet te Tureckie wynalazki całkiem ciekawie wyglądają Basak.

Opublikowano
20 godzin temu, ThePerkins napisał:

@pedro2, Co do Nm to w tej klasie mocowej jest gdzieś więcej ?. MF 5710 ma 410 

Nh T5.100 ec ma chyba 430Nm

20 godzin temu, Kamyk777 napisał:

Witam Serdecznie ,

Jest kasa do wydania a mianowicie 150 tys zł z programu młody rolnik, za tą kwote zaplanowałem zakup nowego  ciągnika. 
Wytyczne są następujące : ciągnik 75 KM , będzie pracował jako ciągnik pomocniczy głównie na łakach (zgrabiarka , przetrząsarka, prasa) .
We wniosku podałem , że będzie to Kubota 4062 (66KM), jej zakup w podstawowej wersji miałby pochłonąć całą kasę( wycena na wiosnę ) , mam już jedną kubotę w gospodarstwie (8560) i dobrze sie sprawuje.  Teraz dealer oświadczył mi, że jednak za tą kasę to będzie ciągnik ale bez obciążników i pneumatyki na przyczepy!!! Mały ciągnik, dużo kasy i jeszcze wyjdzie na to że golas ! 
Dlatego zwracam się do was z prośbą o przedstawienie wycen na ciągnki mocy około 70 KM ( KUBOTA CASE, NEWHOLAND , ZETOR, DEUTZ ), pragnę zaznaczyć, że nie chcę nic dokładać do tego zakupu dlatego 150 tys jest ceną brutto . 
 Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Może niektórym wydawać się śmieszna propozycja ale Farmtrac, ciągnik ma swoje mankamenty ale części będą przynajmniej tanie. Lepszy ft niż Zetor major

• Like 1
Opublikowano

W tym roku z racji awarii tm, t5100 ec zaoralem 50ha 4 obracanymi kuhn także nie powiedziałbym że jest mułem, beczkę 14tys tez ciąga, każdą górkę czuje ale idzie. 

Roman w tej cenie myślę że nh td5. 75 na mokrym sprzęgle z klima powinieneś wyrwać. Na suchym nie bierz bo będą priblemy z czasem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Tylko, że Arion ma silnik 4,5L a nh 3,4. Nie znam się czy to nie będzie muł. 

410 tka 90km i 407niuta poj 4,5l

Może @sumek666 się wypowie ???

Ciuchcia t5 duża ma 4.5l bo to taki sam motur jak w Claasie. Byłem we wrześniu w primatorze z ciekawości ( bo nie biorę nawet tego pod uwagę ) to za t5.100 ec 225 netto na dzień dobry 

Opublikowano

Nad dużą T5 też myślałem. Ale po pierwsze moc jeszcze większa, a za tą cenę byłaby T6, a tu kolejne +5koni. Nie mam dużych wymagań więc i nie chce przepłacać. Wolę sprawdzone starsze rozwiązania. Wystarczyła by mi T5.100 na EC w zupełności. Tylko ten silnik 3,4l odstrasza

Opublikowano
44 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

5710

Nie podchodzi mi zbytnio ten MF. Oglądałem w roltomie 

44 minuty temu, lamboEVO100 napisał:

5710

Nie podchodzi mi zbytnio ten MF. Oglądałem w roltomie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v