Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytałem czy są potwierdzone przypadki ukaranych, przedstawiciel grupy azoty  twierdził że wiele gospodarstw zostało ukaranych.

Opublikowano

14 lutego było 15 ° C u mnie przez podanie azotu 1 marca rzepak bardzo powoli startował i jestem niezadowolony, ten kto to złamał to od 400 do 800 kg zwyżki w plonie.

Opublikowano

Jakie ilości?  Przy całym samochódzie agrolok za ultra 8 chce 1500 brutto.  

• Root Admin
Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

Pytałem czy są potwierdzone przypadki ukaranych, przedstawiciel grupy azoty  twierdził że wiele gospodarstw zostało ukaranych.

osobiście znam 2 którzy mieli kontrole, ale czy coś zapłacili tego już się nie dowiedziałem

Opublikowano

Azot kontroluje nie tylko ARiMR, ale też IOŚ a tam mandaty wynoszą:
• 3000 zł za przechowywanie odchodów zwierzęcych niezgodnie z przepisami wydanymi na podstawie art. 106 ust. 4;
• 2000 zł za stosowanie nawozów niezgodnie z przepisami wydanymi na podstawie art. 106 ust. 4;
• 500 zł za prowadzenie dokumentacji realizacji programu działań niezgodnie z przepisami wydanymi na podstawie art. 106 ust. 4 albo za jej brak;
• 500 zł za brak planu nawożenia azotem, jeżeli jest wymagany zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie art. 106 ust. 4.

Opublikowano (edytowane)

Na wiosnę zrobili nalot między innymi znajomy z odr wpadł jak pytam nie chce o tym mówić. -Trzeba będzie go zchlać to zmięknie.

Edytowane przez ansu
Opublikowano
7 godzin temu, masa24 napisał:

Anwil w Agrii saletra 1040 netto przy całym samochodzie . Od grudnia ma isc 30 zł w gore

Gdyby tak  podnieśli, to w obecnej sytuacji typowy strzał w kolano. Ludzie w jeszcze większym stopniu przerzuciliby się na dużo tańszy i jak się okazuje dalej taniejący azot z importu.

Opublikowano

W tam tym roku o tej porze miałem już wszystkie nawozy u siebie, w tym nawet kilograma jeszcze nie mam i jakoś nie panikuje dadzą zaliczkę dopłat to pomyśle jak będzie dobra cena.  Nie wywalam kasy z konta do wiosny daleko.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Zobaczycie że nawóz w grudniu pójdzie do dołu i to sporo, ale "kupujcie taniej już nie będzie"

no  kolega  ma rację  już je...o do dołu  i to sporo  rsm i  mocznik  ale za chwile ta informacją biedzę ogólne    dostępną 

Opublikowano
15 godzin temu, alvaroalvaro78 napisał:

Ktoś wie jak w pomorskim cena Korn Kali i mocznika w grubej granuli?

Korn Kali 1075

Mocznik Phosagro 1260

Pulgran s 1140

Ceny netto przy całym aucie. Od poniedziałku azot +30zł w górę, Phosagro +20zł w górę (opłata za magazynowanie). 

Opublikowano
1 godzinę temu, Markus napisał:

Dowiedziałem się że dzisiaj grupa azoty obniżyła wszystkie azoty o 100 zl/ tonie. Jest nadzieja że będzie taniej.

Wszystkie azoty? A to ciekawe. Z tego co wiem to nie jest prawda. Mocznik chyba tylko 100zl poszedl

Opublikowano
wiesiek63zmc napisał:

Cena listopada i grudnia jest często taka jak luty czy marzec tylko napędzają że będzie drożeć Nawozy podążają za ceną zboża wystarczy pogrzebać w fakturach aby się o tym przekonać

tak samo jak mąka za przenica. pszenica podrozala maka odrazu w górę z 1.30 na 1.70 od dluzszego czasu pszenica tania a maka nadal 1.70 .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v