-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez pablo21
Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)
Od kiedy to się pisze pąpa?
-
Przez danielhaker
Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
Kontynuacja tematu:
-
Przez danielhaker
Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
Kontynuujemy temat:
-
Przez DamianChuchro
Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?
-