Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc.

ceny z faktury nawozow azotowych u mnie na 30.10

saletrzak anwil bb 1010

mocznik pulawy worek/bb 1460/1440

saletra anwil worek/bb 1120/1100

ceny brutto. ilosci detal - po kilka ton kazdego kupione, czesc bb czesc worek/paleta. pozdro

Edytowane przez dominik514
Opublikowano
Dnia 31.10.2019 o 23:22, warchest napisał:

np ultra 5 15 30 1320 z przywozem cena netto

8 20 30 1395 

10 26 26 1415

fosforan amonu dap 1490  to sa tylko oferty a jeszcze jakby konkretnie pogadał to idzie cos urwac , a ilosci nie musza byc pelno samochodowe tylko wiadomo to nie sa ceny na 1 czy 2 tony tylko troche tego towaru trzeba wziasc 

Ale ceny.. kurła a ja wziąłem ultre w lipcu 9-15-29 po 1560netto, a we wrześniu pod buraki sól po 1530netto i 1t ultra Black czyli fosforan po jakieś 1840netto..

Jakby człowiek wiedział że będzie taka pogoda to by się wstrzymał chociaż z tym na buraki, no ale dawki npku w tym roku okroilem trochę, fosfor pod buraki też, na wiosnę na start pójdzie ze 150npku, żałuję tylko że zostały mi 2t do wiosny tego npku w tej cenie co kupiłem..

Opublikowano

no właśnie jak z cenami azotowych prawda to ze ida powoli do gory azotowe ? 

a na nawozy vatu jest 8% czy ile ? 

2 godziny temu, skywalker89 napisał:

Ale ceny.. kurła a ja wziąłem ultre w lipcu 9-15-29 po 1560netto, a we wrześniu pod buraki sól po 1530netto i 1t ultra Black czyli fosforan po jakieś 1840netto..

Jakby człowiek wiedział że będzie taka pogoda to by się wstrzymał chociaż z tym na buraki, no ale dawki npku w tym roku okroilem trochę, fosfor pod buraki też, na wiosnę na start pójdzie ze 150npku, żałuję tylko że zostały mi 2t do wiosny tego npku w tej cenie co kupiłem..

to jakie masz zasobnosci gleby to co pojdzie pod buraki ? , że 150 npku tylko pod buraki chcesz dac ? 

Opublikowano

Npk pod rzepak i pszenicę dałem normalnie, stymze jak na rzepak zawsze 400kg to w tym roku 300, jak na pszenicę 200-300 to w tym roku 150, fakt że w sumie 20ha, ale zasobności od średnich do bardzo wysokich więc póki co koniec z jakimś dawaniem na zapas. A  odnośnie buraków to właśnie zasobności fosforu u siebie mam bardzo wysokie więc teraz dałem 50kg/ha tego zamiennika polidapu, a na wiosnę dam w tym npku i niech się dzieje wola nieba, bez deszczu i tak guzik urośnie. Wziąłem nową dzierżawę to poszło tam od razu wapno kredowe 2t, 250soli i 100ultry black, nie wiem jakie zawartości ale się zbadać, liczę że tragedii nie ma bo samosiewy rzepaku ładnie do tej pory się trzymają bo jeszcze nie poorane nic na zime.. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 3.11.2019 o 21:49, tommy66692 napisał:

Ja póki co o nawozach nie myślę, maszyny, ziemia i człowiek goły i wesoły 😁 nie kupię sobie nawozow na zimę i nie będę się ma nich patrzył i jadł chleb ze smalcem 😅

No ja podobniie

Opublikowano (edytowane)

dziś oferta na polifoske 6 bb po 1590 przy 9 tonach,łąki mam kwaśne po 5,5 i mam pytanie lepiej dać polifoskę 6 czy superfosfat i sól??

Edytowane przez arku3060
Opublikowano

saletra 34.4 gruzinksa 950, jakaś polska 1010 pulan czy cuś 24t.  Netto   Ampo...  czekam do grudnia składy zasypane wyprzedać się nie mogą a dopłat nie ma i nie będzie, mówią ze do kwietnia rzad oszczędza na koncie na nas

Opublikowano
17 godzin temu, arku3060 napisał:

dziś oferta na polifoske 6 bb po 1590 przy 9 tonach,łąki mam kwaśne po 5,5 i mam pytanie lepiej dać polifoskę 6 czy superfosfat i sól??

Przede wszystkim wapno...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v