Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tam jest fosfor w duzej czesci nierozpuszczalny w wodzie, wiec niby myslisz, ze syppiesz fosfor, a efektow nie widac.

JAk kupujesz jakikolwiek nawóz, to czytaj dokładnie ile z zawartego w nim fosforu jest rozpuszczalne w wodzie. Im wiecej tym lepiej.

Pod tym wzgledem nasza polifoska, lubofoska (nie myllic z lubofosem), praktycznie wszystkie ruskie są ok.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Saletra 120

saletrzak 105

polifoska 6 174

polifoska 8 178

worek 50 kg ceny brutto- świetokrzyskie

Stosował ktoś Prosan PK 0 12 10  rozprowadzany przez PROCAM, ile to kosztuje i gdzie można kupić?

Opublikowano

07,08,2019

Kornkali 1220-1300zł

Polidap 2120zł

sól potasowa 1570-1583zł

Polifoska 6 1750 polifoska krzem 1650 ultra 8 1668zł

Ceny brutto, agroefekt,agrolok,Chojnacki

Dnia 29.07.2019 o 13:12, Nowy81 napisał:

Poli 6 -3t 1730zł z dowozem.

Agrolok 1770zł złożył ofertę z czekaniem na całe auto w moją okolice.

Naciągnęli Cie?

Opublikowano

Piszcie odrazu w jakim regionie. Ultra na podkarpaciu, a ultra na pomorzu to moze byc ze 150-200zl roznicy. Piszcie tez czy netto czy brutto. Nie wiem skad moda na podawanie cen netto. Cene chleba w sklepie tez wam w netto podaje sprzedawczyni???

Opublikowano

Bo duzo ludzi jest na vacie ,cena zboże też jest netto podawana

Opublikowano
nunu85 napisał:

tam jest fosfor w duzej czesci nierozpuszczalny w wodzie, wiec niby myslisz, ze syppiesz fosfor, a efektow nie widac.

JAk kupujesz jakikolwiek nawóz, to czytaj dokładnie ile z zawartego w nim fosforu jest rozpuszczalne w wodzie. Im wiecej tym lepiej.

Pod tym wzgledem nasza polifoska, lubofoska (nie myllic z lubofosem), praktycznie wszystkie ruskie są ok.

czemu fosfor nierozpuszczalny tam jest?

Opublikowano
15 minut temu, gomez181 napisał:

czemu fosfor nierozpuszczalny tam jest?

A to już musisz producenta pytać dlaczego taką technologie produkcji stosują że tak mało fosforu w tych nawozach jest rozpuszczalna w wodzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v