Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To teraz proszę usiąść wygodnie w fotelach. Wiadomości zwalają z nóg.

Najtańsze ceny w sezonie i na samym jego początku (na czerwiec 2019)

ceny netto worek na palecie, ilości całosamochodowe z transportem, dealer GA podaje takie ceny:

saletrzak standard 910 zł/t

saletrzak standard plus 920 zł/t

saletra puławy 1040 zł/t

mocznik puławy brak produkcja dopiero od września?

polifoska 6 1540 zł/t

polifoska 8 1580 zł/t

polidap 1860 zł/t

superfosfat wzbogacony  1410 zł/t

amofoska 4-16-18 1175 zł/t

Także na azocie delikatna obniżka reszta w tym mocznik i wieloskładniki taka sama cena jak w końcówce sezonu. Głosowałem na wiadomo jaką partię jestem rolnikiem ale w październiku poważnie się zastanowię na kogo oddać głos. Takich jaj z cenami nawozów jak żyję nie pamiętam.

• Like 1
Opublikowano

Może kolega wyżej ma kiepskiego dealera, nikt nie ma propozycji taniej azotoe na czerwiec, może w tym roku w lipcu będzie taniej albo przed samymi wyborami, to by nawet logiczne było.... 

Opublikowano

@up nie sądzę by rolnikom jeszcze przed wyborami robili jakieś duże prezenty. Dali 500+ to teraz muszą i na to i na siebie zarobić (ściągnać). Co nie zmienia faktu, że inni i tego nie dali.

Opublikowano (edytowane)

Saleta amonowa Kędzierzyn big bag przy 24 t zaproponowali mi po obnizkach po 1220zl netto niby najtaniej w sezonie narazie podziekowalem

Edytowane przez lambogrand
  • Sad 1
Opublikowano

Ja dziś zajechałem na skład bo mnie interesuje 2 auta RSM32 i 2 auta polifoski. Powiedziano mi, że nowy cennik po obniżkach mają mieć w poniedziałek 2 czerwca i że jak jestem zainteresowany to żeby się spieszyć z zakupem bo się spodziewają szybkich podwyżek. Będę dzwonił w poniedziałek i podam ceny.

Opublikowano

heh, mi jakies 2-3 tygodnie temu ziarn pol oferował saletre na skład z gwarancją, ze nie zapłace za nia wiecej niz 850, a w innym wypadku moge oddać.

Wobec tego co obecnie piszecie żałuje ze na to nie przystałem.

Opublikowano

Oferta na saletre w bagu to 1160 zł brutto, polifoska 6 1680 brutto. W środe mam zadzwonić na inny skład gdzie przeważnie biorę bo nie ma jeszcze cennika ale nawóz juz w magazynach jest. Nawet jest Saletrosan 30 który mnie zawsze interesował w nowej odsłonie czyli ciemna granula.

Opublikowano
Alio napisał:

Ja dziś zajechałem na skład bo mnie interesuje 2 auta RSM32 i 2 auta polifoski. Powiedziano mi, że nowy cennik po obniżkach mają mieć w poniedziałek 2 czerwca i że jak jestem zainteresowany to żeby się spieszyć z zakupem bo się spodziewają szybkich podwyżek. Będę dzwonił w poniedziałek i podam ceny.

znasz już cenę tego RSM ?

Opublikowano
18 godzin temu, Bartek72511 napisał:

znasz już cenę tego RSM ?

A chyba jakaś ścieema z tymi obniżkami. Dzwoniłem zaraz w poniedziiałek i mi powiedziano, że w zasadzie żadnych wielkich obniżek nie ma. Proponowali mi Wschodni NPK po ok 1600 brutto i polifoskę 6 po 1630 brutto a na azot niby trzeba czekać jeszcze. Póki co jeszcze nic nie zamówiłem. W sumie chcemy wziąć z sąsiadem 2 auta polifoski i 2 auta rsm32 za gotówkę.

Opublikowano
Dnia 3.06.2019 o 14:54, nunu85 napisał:

heh, mi jakies 2-3 tygodnie temu ziarn pol oferował saletre na skład z gwarancją, ze nie zapłace za nia wiecej niz 850, a w innym wypadku moge oddać.

Wobec tego co obecnie piszecie żałuje ze na to nie przystałem.

Ja mam Anwil na składzie ale gwarancji nie miałem.

Litewska 34% była po 930 netto

teraz Can niby szybka decyzja 865 do wzięcia

ja czekam na niższe ceny ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v