Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

okolice Mirosławca , zachodniopomorskie

Bieda biedą bo i z takich brałem i to często ale tam jest nie do opisania-gość ma firmę co świadczy usługi kontrolne dla arimr i wszystko co ma to jest pod dopłaty-konie, bydło, świnie, ziemia.Te sztuki w życiu nie jadły nic innego poza lichymi trawami(turzyce w wiekszości)i lichej żytniej słomie

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
1 godzinę temu, ppiotr napisał:

Zna ktoś ubojnię AGAT Marciniak, jak z zapłatą ?

Niedaleko mnie. Teraz poubojowo biją, 11. 20 0 klasa 2 tygodnie za kasą

Opublikowano
34 minuty temu, soltys48 napisał:

okolice Mirosławca , zachodniopomorskie

Bieda biedą bo i z takich brałem i to często ale tam jest nie do opisania-gość ma firmę co świadczy usługi kontrolne dla arimr i wszystko co ma to jest pod dopłaty-konie, bydło, świnie, ziemia.Te sztuki w życiu nie jadły nic innego poza lichymi trawami(turzyce w wiekszości)i lichej żytniej słomie

Że też do takich i jemu podobnych nigdy weterynaria i animalsi nie może dotrzeć. 

Opublikowano
6 godzin temu, Berthold napisał:

Kilka mądrych pomysłów jest. Ale najbardziej to on mi zieloną koniczynką zalatuje jak nic. Założę się że to rozgoryczony Pslowiec. NA Boga co oni zrobili podczas swoich żądów...?!? CO SIĘ DZIEJE Z KASĄ Z FUNDUSZU PROMOCNI - ODLICZanej nam każdorazowo przy sprzedaży bydła...?!?  Siedzą na targach smażą steki i pitu Pitu. Według gościa Państwo nie działa... Zapomnial że w Niemczech identyczne afery pozostały bez rozgłosu międzynarodowego, i bez wpływu na cenę. Mówi że Polska to Państwo kolonialne... A kto przez wiele lat konsekwentnie prywatyzował i sprzedawał Krajowy majątek oddając go w obce ręce? "Mistrz" Balcerowicz, i wszelkie lewackie cwaniaki dorobili się fortuny na krzywdzie narodu. Uważam że mimo wielu błędów reakcja rzadu po aferze była błyskawiczną i skuteczna, Nie można skupiać się na zabijaniu kapitału politycznego kosztem zwykłego chłopa w dobie kryzysu, bo pytam się po raz kolejny co wyście zrobili, co? 

Jak bys zgadl. On z moich stron i byl w PSLu. Byl marszalkiem i chyba troche w sejmie ale nie jestem pewien.

• Thanks 1
Opublikowano

Wiem kontrole dla arimr,  ale takich niedbaluchów jest więcej. To co opisujesz czyli zimą do jedzenia tylko słoma i śnieg to znęcanie się.

Opublikowano
11 godzin temu, abc1922 napisał:

To ile u was pośródnik w takim razie bierze za transport od sztuki?

120zł ja pierwszy raz zaryzykowałem i nie straciłem choć nie bierze na WBC  tylko na żywo ,sam zaproponował bo sztuk nie widział ,a nie chciał przyjeżdżać bo zawsze jest tylko raz w tygodniu w moich stronach ,a tak podjechał kierowca i zabrał .(zdjęcia w galerii)

Opublikowano
2 minuty temu, OsiolKUMURUN napisał:

Obojan cena na dziś: mieszańce do 5,50 hf do 5,00 cena gorsza niż 10 lat temu. 

Tak mało przecież półtora miesiąca temu mieszance byli po 6,60 a mięsne 7,50 co się dzieje ?

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Katka8888 napisał:

Tak mało przecież półtora miesiąca temu mieszance byli po 6,60 a mięsne 7,50 co się dzieje ?

Z choinki się urwałeś , nie wiesz co się dzieje na rynku wołowiny??

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Wieś Polska sprzedała się za 500+ to teraz musimy za to zapłacić.

Ubojnie niby zbytu nie ma a kupują i straszą żeby sprzedawać...  w mojej okolicy dużo że sprzedażą się wstrzymuje aż strach pomyśleć jak zaczną i cena jeszcze poleci.

w ubiegłym tygodniu HF -  5,3 netto

Edytowane przez marb80
Opublikowano
2 godziny temu, Katka8888 napisał:

Teraz bydło odwiedził Rzeźnik Niskich Cen

Był u zbożowców, był u trzodziarzy, teraz jest u  bykarzy, potem pójdzie do mleczarzy i tak sobie się szwęda. Trzeba przetrwać odwiedziny.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marb80 napisał:

Wieś Polska sprzedała się za 500+ to teraz musimy za to zapłacić.

Ubojnie niby zbytu nie ma a kupują i straszą żeby sprzedawać...  w mojej okolicy dużo że sprzedażą się wstrzymuje aż strach pomyśleć jak zaczną i cena jeszcze poleci.

w ubiegłym tygodniu HF -  5,3 netto

To wymyśliłeś związek przyczynowo skutkowy. Pewnie masz dużo byków a żadnych dzieci

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PawelWlkp napisał:

To wymyśliłeś związek przyczynowo skutkowy. Pewnie masz dużo byków a żadnych dzieci

Ile byków sprzedałeś w tym roku i ile masz jeszcze do sprzedania i ile będziesz w plecy? Rząd jest po to zęby dbał o wszystkie gałęzie gospodarki a nie tylko posady znajomym króliczka rozdawał... ja już wcześniej pisałem ile sprzedałem i jeszcze ok 15...

Edytowane przez marb80
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v