Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Azor07 napisał:

Rolnik7343

a jak tam wyszły Twoje byki na WBC zadowolony jesteś  ?

tak średnio na jeża 😁 ogólnie waga mała to i na wbc powalająco nie wyszły

teraz  na koniec roku mam do 5 jałówek simów które już wyglądają lepiej niz niektóre jałówki co pojechał 3 tygodnie temu

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

to na "ki grzyba" zadaje takie durne pytanie ? niech zadzwoni na wróżbity macieja to może mu powie ....
jak sprzeda to sie dowie ile dostanie ..

Temat o cenie bydła , gościu chował dwa lata jałówkę pyta ile za nią może dostać bo przecież co dzień nie sprzedaje wiec nie chce żeby go ktoś oszukał tak jak własnie ty to robisz oferując 1000 zł . Ja tu durnego pytania nie widzę  jedynie durną propozycję z twojej strony. 
Mam dwa byki MM dosyć ładnej budowy ale nie ideały ok 700 kg po 7,8 -8 brutto dostanę ? 

• Like 1
Opublikowano

Zrobiło się widzę kulturalnie. Ktoś pyta grzecznie a tu chamskie odpowiedzi. Jedynie wasze dywagacje zaśmiecają temat. Czy wogóle ktoś jeszcze prowadzi te forum czy garstka ma napedzać odsłony dla bossa tego cyrku...

• Thanks 1
Opublikowano

Jeszcze zależy jaki rejon Polski bo też są spore rozbieżnośći w cenie 

Opublikowano

120 szt na oborze na dzień dzisiejszy ;) ..obrabiam na dziś 90 ha O.o

Opublikowano

Panowie piszcie konkretnie ceny itd. Jak chcecie podyskutować zróbcie inny temat bo można przeczytać dwie strony postów a i tak niewiele się dowiedzieć

• Like 1
Opublikowano

Temat do dyskusji już został stworzony tylko mało kto z niego korzysta

Opublikowano

Tak jak ktoś napisał ceny po aferze prawie wróciły do stanów ale nie na podlasiu u nas gehenna trwa. Chciałem popchnąć krowe mm bardzo ładną ponad 800 kg to nawet zaintetesowanie nikłe a i cena 2 pln niższa. A tak zapytam czy krowa co symulowała ciąże ma szanse się zacielic jest po terminie i nie jest ciężarna z racji diety 3 trymestru troche straciła na wadze a teraz z pochwy leci ostro jej sluz objaw rui nie widze ale może da się coś zrobic

Opublikowano

A ile chcesz za taką krowę dostać? ja w ubiegłym tygodniu sprzedałem trochę bydła i za krowę prawie 800kg hf bez kilku kg dostałem 6zł brutto więc myślę że to dobra cena. za Jałówkę mm ale to był typowy angus o wadze ~540kg dostałem 7zł brutto, no ale za byki jak ładny To po 7,5 brutto a jak słabszy to mniej

Opublikowano

Nie prawda, ceny wróciły tylko przespałeś moment. Przed aferą oferowali mi za byki 30gr mniej niż dostałem 2 tyg temu, ten sam handlarz. Fakt, że poprawiły się przez ten czas, ale nie na 30gr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v