Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, DanielFarmer napisał:

Musieliby po 3gr ująć na jednostkach żeby spaść do poziomu mlekpolu.Tylko czekać smsa po świętach (-10 lub -15gr)

Może nie będzie tak źle.  W sumie mlekowita za kwiecień bez zmian więc może i mlekpol również.  Coś może nie poszło w sprzedaży w Piątnicy lub ludzie zaczęli też dostrzegać na równi dobre produkty innych spółdzielni,  a po co przepłacać tylko za to,  że w reklamie powiedzą coś co jest oczywiste.  Pożyjemy zobaczymy :)

Opublikowano

@grzesiu dobre z tym 2030....w najbliżym dziesięcioleciu wystarczy jakaś tfu tfu ... epidemia np niebieskiego języka lub inne paskudztwo zagrażające człowiekowi i wszyscy leżymy.

Opublikowano
3 godziny temu, DanielFarmer napisał:

A czemu by nie skoro w Piątnicy -8gr to Mlekpol i Mlekovita muszą być lepsi jak przystało na liderów 🤔

Nie koniecznie bo liderzy walą ostro za granicę. Chyba że zechcą sobie wykorzystać okazję

Opublikowano
9 godzin temu, Primula94 napisał:

No może spółdzielnie to nie obniżą, jak nie muszą. Ale tacy prywaciarze, to tylko na to czekają , by mieć pretekst do skubniecia rolnika i dodtkowych premii dla siebie.

A Piątnica to nie spółdzielnia nie oszukuj sie

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, kr9292 napisał:

Nie koniecznie bo liderzy walą ostro za granicę. Chyba że zechcą sobie wykorzystać okazję

Liderzy to walą ale chyba w gacie...

Edytowane przez czareczek85
  • Haha 1
Opublikowano

Siedzisz w radzie więc masz pewne informacje. Poważnie z tą obniżką? Wprowadziliście premium extra z dopłatą a teraz na czymś innym chcecie obciąć?

Opublikowano
4 minuty temu, tumiwisizm napisał:

Siedzi w radzie więc musi osrywac konkurencję w internecie.

Nie wiem jak jest,ale słownictwo raczej stonować,czemu każdy chce,, dopier**lić'' drugiemu.

Opublikowano

myślę  ze  spółdzielnie  są lepsze , bo jak przyjada  gorsze dni na mleko moga jechac na minimalnym   zysku ,a prywaciarza to od raz  cena ostro w dół   bo musi   miec zysk  konkretny za darmo nie bedzie firmy prowadził.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, Grabos1981 napisał:

I po co ta gównoburza tutaj. to jest temat cen a nie miejsce przysrywania jeden drugiemu.

Ale to tylko Ty się unosisz i sam zacząłeś więc nie wiem o co Ci chodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v