Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Zdzinio napisał:

Tak chwalicie to swoje Podlasie a to chyba najgorsze zadupie i bida w Polsce. Byłem dzisiaj u was to naprawdę szkoda mi się zrobiło samochodu dziury nie do opisania! A co do Piątnicy to jak biorą taki syn jak ja dzisiaj widziałem u jednego ich dostawcy to dla mnie musieli by zrobić klase super extra. Najwidoczniej próby biorą według chińskiej normy bo w Łowiczu to nawet za darmo by tego nie wzięli!

Te wszystkie normy, och i ach Piątnicy to pic na wodę. Zarządzanie i handel - mistrzostwo.

Opublikowano
Zdzinio napisał:

Tak chwalicie to swoje Podlasie a to chyba najgorsze zadupie i bida w Polsce. Byłem dzisiaj u was to naprawdę szkoda mi się zrobiło samochodu dziury nie do opisania! A co do Piątnicy to jak biorą taki syn jak ja dzisiaj widziałem u jednego ich dostawcy to dla mnie musieli by zrobić klase super extra. Najwidoczniej próby biorą według chińskiej normy bo w Łowiczu to nawet za darmo by tego nie wzięli!

Tak się składa że w tym twoim Łowiczu niedługo będą brać za darmo. Tylko te twoje jakościowe super ekstra :D

Opublikowano
20 minut temu, tumiwisizm napisał:

Tak się składa że w tym twoim Łowiczu niedługo będą brać za darmo. Tylko te twoje jakościowe super ekstra :D

Oj żebyś się nie pomylił !gorzej jak będzie na odwrót 

Opublikowano (edytowane)

Nie mogę się z wami zgodzić bo w produktach Piątnicy naprawde czuć jakość i to zawsze czyli jest i powtarzalność.  To co tam niby kolego widziałeś za syf??? Oni naprawdę tego pilnują jako mleczarnia jak znajdą wirówkę to wyjazd i to bez dyskusji . Podobno od marca ma wejsc dobrostan w oborze ze nie może być więcej krów niż legowisk bo jak nie spełniasz to cena -10groszy

Edytowane przez Gość
Opublikowano

U lidera jak to lidera wirówki to nikt tego nie pilnuje z resztą po co zakładać jak laborantki mleko załatwiają i nie raz już o tym słyszałem.

Opublikowano

to miało być ironiczne do tego komentarza

Zdzinio napisał:

wszędzie ale to wszędzie można znaleźć rodzynka który będzie miał wszytko w dupie i nie tylko w Piatnicy czy Mlekowicie. ale taki przypadek nie może rzutować na opinie o całości. Piątnica od marca wprowadza do ceny tzw dobrostan. pewnie zaraz po zebraniach zaczną się kontrole

Opublikowano
8 godzin temu, Zdzinio napisał:

Chłopie a byłeś na Mazurach? 😛 drogi szerokości samochodu 

Opublikowano

w łowiczu jak rada przegłosuje pakiet dla "zdrajcow" tzn np wypłata udziałów wstrzymana na 5lat(udziały wypłacame beda od 6-10 lat) nikt nie mówi o zabraniu tylko wstrzymaniu! to bedzie sie szykowac kolejna podwyżka. ale to zależy od rady

Opublikowano

a ja czytałem, że z poziomu ministerstwa prawnie mają sie zająć takimi dziadowskimi spółdzielniami typu Łowicza które latami blokują udziały. Także nie dziel jeszcze skory na niedźwiedziu 

a dodatkowo o ile nie zbankrutują to kiedyś trzeba będzie je wypłacić, a to zagwarantuje za kilka lat prawdziwą kumulacje szczęścia 

Opublikowano

za 6 lat to juz bedzie mlekpol:d @takisobierolnik to sa tylko propozycje najbardziej realna to taka aby wyplaty udzialow nie przekraczaly 60% z wplywow udzialow. Osoba odchodzaca do innego podmiotu na wyplate udziałów ma 10 lat tyle status. Czy ma to byc ratalnie, jednorazowo decyduje rada a przyklepuje zarzad

Opublikowano

Czytać się tego nawet nie chce ciągłe odwracanie uwagi od prawdziwych winowajców całego bałaganu. Umowa była podpisana na konkretnych warunkach i konkretnie są opisane warunki odzyskania udziałów. Podejrzewam że nie ma pieniędzy na wypłatę udziałów i stąd te kombinacje 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, boo45 napisał:

nie martw sie zarzad na to sie niezgodzi, zalezy im aby ludzie wracali. jest to tylko jedna z wielu propozycji rady

Z tym zależy to bym polemizował. Gdyby tak było to by inaczej postępowali, a nie masowo kupowali przerzut.

Edytowane przez pawelol1905
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v