Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, sss napisał:

Mlekovita Za m-c grudzien 2019 dodatkowo premia roczna 0,02zl do jednostki tluszczu i 0,02zl do jednostki bialka.

Cwaniaki.  Po parametrach pojadą i na swoje wyjdą.  Chociaż i tak  14-16 groszy będzie.  Zobaczymy co mlekpol pokaże.  Spodziewałem się 10 gr za listopad ale nie myślałem że zaje.bia 5 na udział 

Opublikowano

Mlekpol pewnie coś w tym roku inwestował ma niższy dochód niż w ubiegłym roku i macie mniejsza premię. W mlekovicie widocznie był trochę wyższy i żeby nie płacić podatku fajnie że trochę podzielili sie z rolnikami. Zresztą wy macie spore udziały i możecie je wypłacić przynajmniej raz w życiu.

Opublikowano
radekz200 napisał:

4 minuty temu, starybudnik napisał:

A w Polmleku cisza😭

A daj spokój 😤 tez czekasz tak jak ja? 

Za październik nic nie podnieśli, ale za listopad to już muszą. W poniedziałek pewnie wizyta u pani kierownik.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, starybudnik napisał:

Za październik nic nie podnieśli, ale za listopad to już muszą. W poniedziałek pewnie wizyta u pani kierownik.

Poczekają poo😉bserwuja i pykną 5gr

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
6 godzin temu, radekz200 napisał:

Czekam na SMS a od Polmlek z podwyżka 😂😂

To sobie poczekasz bo nie będzie 😛 ja też czekam i coś czuję że to będzie cud jak coś nam rzucą ☹️

Opublikowano

To nie za grudzień premia. Mlekpol nie powinien narzekać. Od conajmniej kilku lat zawsze płacił lepiej niż Mlekovita i premie były dużo wyższe. Więcej jak 1,6 to ja chyba nawet z premiami nigdy nie miałem a w Mlekpolu 1,8 nieraz pękło.

SM MLEKOVITA, Cena mleka na miesiac GRUDZIEN 2019 pozostaje bez zmian.Dodatkowo premia roczna 0,02 zl do jednostki tluszczu i 0,02 zl do jednostki bialka.

Jak ma to się do tej premii min 15 groszy?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, rolnik115 napisał:

To sobie poczekasz bo nie będzie 😛 ja też czekam i coś czuję że to będzie cud jak coś nam rzucą ☹️

Daje im czas do poniedziałku 😂😂

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Daje im czas do poniedziałku 😂😂

A potem co?? zrobisz im wjazd na chatę? 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

To nie za grudzień premia. Mlekpol nie powinien narzekać. Od conajmniej kilku lat zawsze płacił lepiej niż Mlekovita i premie były dużo wyższe. Więcej jak 1,6 to ja chyba nawet z premiami nigdy nie miałem a w Mlekpolu 1,8 nieraz pękło.

SM MLEKOVITA, Cena mleka na miesiac GRUDZIEN 2019 pozostaje bez zmian.Dodatkowo premia roczna 0,02 zl do jednostki tluszczu i 0,02 zl do jednostki bialka.

Jak ma to się do tej premii min 15 groszy?

Jak masz teoretycznie bialko 3.5 i tłuszcz 4.0 to wyjdzie Ci właśnie owe 15gr ;)

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Potem będę  dalej doił krowy i czekał kolejny miesiąc na podwyżkę 😂😂😂😂

A ja ci mówię że dadzą ......   no przynajmniej powinni

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Jak masz teoretycznie bialko 3.5 i tłuszcz 4.0 to wyjdzie Ci właśnie owe 15gr ;)

A w tamtym miesiącu pisali, że nie mniej niż 15 groszy , to skoro mi tyle z tych 2groszy nie wyjdzie to pewnie trzeba iść do prezesa po resztę??🤣😂

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ja dostałem esemesa innego brzmiał premia świąteczna w wysokości 0.020zl do jednostki tłuszczu i białka czyli będziemy mieli premie całoroczna 19 groszy  brawo LIDER. A zresztą ciekawe jak będzie te esemeu to piszą jeden tak drugi tak....

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Jak ktoś pisze że w mlekpolu 1.5 to ochlapy . Co mają powiedzieć ci co doją za 1.2. Mlekpol za grudzień też da premie na pewno większą jak za listopad ale i więcej pewnie na udział pójdzie. Mi bardziej chodzi co będzie po nowym roku nawet miesiąc do przodu nie można być pewnym ceny

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, DanielFarmer napisał:

to fluki pieprzone... jałmużna

Oj tam. Wpakowaliśmy w proszkownie 500 milionów, więc jak ruszy pełną parą to się odkujemy...prawda? 🤔

Edytowane przez krzysieek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v