Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

Teraz doje za 1.15 więc różnicy ponad 30 gr. 

Czekam jak się rozwiąże sprawa ze Spomlekiem, tam mi oferują 1.55 brutto ale mnie samego nie wezmą, jak taki znajomy przejdzie to ja wtedy też mam zielone światło.  

który oddział spomleku?

Opublikowano
Dnia 18.02.2019 o 08:33, kizak napisał:

Cud. Półtory  strony nikt cen mleka nie podał,czego się wpiepr.... 😁

nie wiem o co chodzi!!!!!!!!!!!!! możew jaśniej to jakaś zmowa milczenia ,protestu czy co?????????????????

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

Radzyń Podlaski

Kolego czy ty jesteś z okolic Zamościa?? Bo z Krasnegostwu podobno paru przęsło ostatnio do Radzynia. 

Opublikowano
24 minuty temu, Karola985 napisał:

nie wiem o co chodzi!!!!!!!!!!!!! możew jaśniej to jakaś zmowa milczenia ,protestu czy co?????????????????

Jak tu by jaśniej. Spróbuję. Końcówka-sarkazm,.. środek-wypociny nie na temat [punkty+zamknij mor,, klawiaturę na jakiś określony przez moda czas].Początek -rzecz ciężka do wyjaśnienia😐😉

Opublikowano
2 godziny temu, PrzemekSokolow napisał:

Ja bym to trochę sprecyzował. Ze spomlekiem z reguły 1.2 1.3 a czasami 1.5 jak obniżka to z grubej RURY!

Rok 2018 to taka zmiana na korzyść spomleku.  Mlekovita, Mlekpol płaciły tak średnio 10-15 gr lepiej wcześniej.   W 2018 mlekovita płaciła to samo ,albo i mniej ,a Mlekpol jakieś 5 do 10 lepiej.  Takie moje zdanie znając ceny jakie płacą mi w spomleku  i ceny z tego forum.  

Opublikowano
17 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Był przedstawiciel z Mlekovity Kalisz i liczył według takiego cennika. Nie wygląda to wcale źle 

1550673931308924367698.jpg

Jak Mlekovita przejęła Kalisz to nagle dostawcom parametry poleciały. Sporo tego słyszę w regionie, także na pewno wyjdzie nieco mniej. 

Opublikowano

Znam wiele osob z mlekovity i porównując cenniki nawet przy słabych parametrach nie wyjdzie gorzej w mlekovicie. Wysokie bialko nie musi oznaczać wysokiej kazeiny i spora różnica ceny j. Tłuszczu na korzyść mlekovity.

Opublikowano
11 godzin temu, krzysieek napisał:

A Ryki po ile płacą za kilkanaście tys litrów? Chłopki przyjechali po zbiornik to mówili , że dostają ponoć po 1,67🤔

Tak tyle mogą mieć przy dobrych parametrach 

Opublikowano
1 godzinę temu, PrzemekSokolow napisał:

Znam wiele osob z mlekovity i porównując cenniki nawet przy słabych parametrach nie wyjdzie gorzej w mlekovicie. Wysokie bialko nie musi oznaczać wysokiej kazeiny i spora różnica ceny j. Tłuszczu na korzyść mlekovity.

Kolego mylisz się mam też wielu kolegów byłych dostawców Spomleku o od pół roku mlekovicie płaci mniej. Najbardziej widać to u kolegi co oddaje po 90 tys do Radzynia i do białej różnica w cenie. 9gr na korzyść Spomleku z tego samego mleka

Opublikowano

Damian namawiaj ojca i nie kombinuj, mlekovita bardziej bezpieczna... 

Kto pyta nie błądzi, ja bym poszedł za ciosem i  do mlekpolu uderzył. Zadzwoń zapytaj, jak widać warto

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, krzysieek napisał:

A Ryki po ile płacą za kilkanaście tys litrów? Chłopki przyjechali po zbiornik to mówili , że dostają ponoć po 1,67🤔

Miałem 1,595zl przy parametrach jak dobrze pamiętam około B3,49 t4,3 20tys litrów.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
9 godzin temu, radekz200 napisał:

Jak umiesz dobrze gadać to miałbyś więcej 😜 

Zapytam z ciekawości, wam dawali cennik według którego będzie płacone? Ja jak jeszcze oddawalem do polmleku to dostałem cennik i według niego było płacone, i nie było zlituj o podwyżek 

Opublikowano
1 godzinę temu, RolnikTivi napisał:

Zapytam z ciekawości, wam dawali cennik według którego będzie płacone? Ja jak jeszcze oddawalem do polmleku to dostałem cennik i według niego było płacone, i nie było zlituj o podwyżek 

Ostatni cennik to dostałem jakieś dwa lata temu A od tego że się ma gadane to rośnie tzw. "Dopłata za duże dostawy" 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v