Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Sadek napisał:

U mnie wydruku z IRZ etu wystarczył jako księga.

Lekarz to w zaszycie wejść a nie w księdze.

No niestety, ale u mnie podbija w księdze.

Opublikowano

jesteście nadgorliwi,jesli przepis pozwala mieć tylko wersje elektroniczną to się taką ma,bo przynajmniej błędów w niej nie ma ,a to że ktoś tam coś chce to jego problem ,jak każe dopinać morfologię rolnika też bedziecie dopinać?;-)

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Nie musisz jeśli Prowadzisz wyłącznie w IRZ 

Screenshot_20191128_094038_com.android.chrome.jpg

Chodziło mi o prowadzenie przez internet KRŚ, że to musi być i tak przeniesione na formę papierową.

Opublikowano

A u mnie nić nie podbija ja wpisuje w rejestrze wejśc i wyjść 

Opublikowano

Ja też wpisuję w rejestrze, ale lekarz podbija pieczątkę w księdze.

Opublikowano

Mój łapciuch to nawet przebierać się nie chce a o podbijaniu niema mowy czego kolwiek

Opublikowano (edytowane)

Ktoś wie czemu Zdziechowa tak zjechała minusem na maciorach? I ogólnie mój odbiorca też na 4zł.... po tym ognisku u dzika na zachodzie...

Dwa dni przed obniżka sprzedałem po 4,7.

Edytowane przez Nowy81
Opublikowano
32 minuty temu, Sean napisał:

Chodziło mi o prowadzenie przez internet KRŚ, że to musi być i tak przeniesione na formę papierową.

Za odpowiedział tylko na zadane pytanie 😊

17 minut temu, Nowy81 napisał:

Ktoś wie czemu Zdziechowa tak zjechała minusem na maciorach? I ogólnie mój odbiorca też na 4zł.... po tym ognisku u dzika na zachodzie...

Dwa dni przed obniżka sprzedałem po 4,7.

Poprostu, żeby nakupic mięska za tanioche i zarobić 100%.

Co tu ciężko zrozumieć 😁

Opublikowano
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Za odpowiedział tylko na zadane pytanie 😊

Poprostu, żeby nakupic mięska za tanioche i zarobić 100%.

Co tu ciężko zrozumieć 😁

Dokładnie tak jak w bydle jest kryzys to ceny do dołu ile się da

Opublikowano
37 minut temu, kopin napisał:

jesteście nadgorliwi,jesli przepis pozwala mieć tylko wersje elektroniczną to się taką ma,bo przynajmniej błędów w niej nie ma ,a to że ktoś tam coś chce to jego problem ,jak każe dopinać morfologię rolnika też bedziecie dopinać?;-)

No jak.., Pan każe sługa wykonuje 😒😒

;)

Moje łaskawce tucznika na 5.50 podbili, no to czekam na 6 netto 😁😁😁👍👍

Opublikowano
19 godzin temu, kopin napisał:

przed wyborami nie mogła czego Wy nie rozumiecie????

z drugiej strony teraz zaczęli wet,kontrolować wszystkie gospodarstwa to jeśli coś sami przywleką do chlewni to będzie na rolnika że po grzybach łaził i przywlekł

Ach te teorie spiskowe kukurydze pokosili to dziki się rozbiegły zaczął się sezon polowań i ŁATWIEJ MARTWE DZIKI ZNAEZĆ

6 godzin temu, Sean napisał:

Możesz drukować karty wsadowe wypełnione i powpinać w księdze.   Zastanawia mnie, gdzie w takim razie lekarz wet. stawia Ci pieczątki przy wystawianiu świadectw? 

gŁUPOTY PISZESZ

Opublikowano

Cytat z gazety lubuskiej

Wystąpienie ASF skutkuje przede wszystkim narażeniem kraju na olbrzymie straty finansowe związane w pierwszej kolejności z kosztami związanymi ze zwalczaniem choroby w gospodarstwach, gdzie zostanie stwierdzona (wiążącymi się m.in. z zabiciem zwierząt z zapowietrzonego stada i utylizacją ich zwłok, koniecznością przeprowadzenia oczyszczania i dezynfekcji oraz badań laboratoryjnych), jak również z drastycznym ograniczeniem możliwości sprzedaży i wywozu świń lub wieprzowiny zarówno w kraju, jak i poza jego granice.

A gdzie w tym wszystkim, człowiek, rolnik, jego strata? 🤬

Opublikowano (edytowane)

Słyszałeś pewnie w parlamencie jeuropejskim co jest teraz problemem o czym sie mowi, Biedroń nie wszędzie ma wstęp bo nie lubią pedałów w Polsce, to są teraz ważne sprawy,ważniejsze niż tam rolnictwo i ASF🤨

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, staszek131415 napisał:

gŁUPOTY PISZESZ

Nie pierrdol że ktoś pisze głupoty jak nie wiesz o czym mówię.

Edytowane przez Sean
Opublikowano
7 godzin temu, matus2609 napisał:

Myślałem że w razie kontroli wystarczy zrobić wydruk z portalu i już. Także trzeba wziąć się za uzupełnianie papierowej.

Coś kiedyś czytałem, że chyba do końca tego roku księgi w wersji papierowej są obowiązkowe

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

O to nie powinniśmy się martwić bo w przeciwieństwie do wołowiny to jesteśmy importerami wieprzowiny bo nie bardzo mamy co wysyłać

1 godzinę temu, Sean napisał:

Nie pierrdol że ktoś pisze głupoty jak nie wiesz o czym mówię.

Akurat wiem i nie ma obowiązku od roku prowadzenia papierowej księgi nie prowadzę jej miałem kontrolę i nikt się nie czepiał tego tylko Ty😛

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, staszek131415 napisał:

Akurat wiem i nie ma obowiązku od roku prowadzenia papierowej księgi nie prowadzę jej miałem kontrolę i nikt się nie czepiał tego tylko Ty😛

Internetową KRŚ prowadzisz? czy IRZ?  ktoś mówił że prowadzi internetową książkę, ale nie sprecyzował jaką.

Edytowane przez Sean
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v