Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przymierzam się do kupna ciągnika w przedziale mocy 70-95. Ciągnik chce kupić nowy używany nie wchodzi w grę. W gospodarstwie pracuje ursus 3512 Zetor forterra 115 i MTZ(który został sprzedany i szukam coś na jego miejsce). Podzielcie się swoimi opiniami na temat ciągników w tym przedziale mocy. Posiadacie takie?

Opublikowano

A brałeś pod uwagę Zetora Proxime 100CL 96km na samym DPF jest wypasiony w to co trzeba do pracy a nie pierdoły, możesz wyrwać jak się pośpieszysz lub mniejszego? ( bardziej mechanicznego już nie kupisz chyba) lub model co stoi ze starszego rocznika i może tańsze. Powiem ci jeszcze jedno jak pytasz. Szukaj tych marek traktorów co mają mechaniczną pompę wtryskową i pojemność silnika cm3 od 4tyś.  inaczej się szybko rozczarujesz. I bierz to co masz w promieniu 100km. by szybko serwis dojechał z płynami np. albo ty do ich sklepu po cokolwiek. A nie psuje się tylko to, co nie mamy.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Theprzemo205
      Witam i z góry dzieki za odpowiedz. A więc najprawdopodobnej pojawi się na gospodarstwie belarus 82. Chciałbym aby ten ciagnik ciągal prase belujaca tylko on ma jedno stopniowe sprzęgło więc jak prasować kości trawe itp. Może ktoś mi wytlumaczy ?
    • Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez rolkam72
      Witam. 
      Posiada ktoś a może zna dobrze pod którym bezpiecznikiem co powinno być podłączone .
      Nie chodzi mi nawet o cały schemat lecz sam opis gdzie co ma być  
      Ciągnik to Zetor 10245 więc cała seria ..245 
      Zdjęcie bezpieczników poniżej .
      Tak dla pewności podkresle słowo ,,powinno'' być fabrycznie podłączone .
      Dziękuję za każdą odpowiedź 

• Przez warchest
      witam mam pytanie gdyz zastanawiam sie nad zakupem ciagnika z serii tm ogladalem tm165 oraz mniejsze mnie interesuja , i takie pytanie czy wszystkie te ciagniki tm mają skrzynie automatyczną , i posiadaja az tyle elektroniki  , bo to jest przerażające ilosc elektroniki jaka była przy tm 165 , jakie opinie macie o tych ciagnikach i jak brac to z jaką skrzynia ? są mechaniczne skrzynie i bez tyle elektroniki ?
  • Dodaj nową pozycję...
v