Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, leszekb napisał:

No tylko nie wiadomo czy Dilara to On czy Ona bo raz pisze przeszedłem a w następnym przeszłam , 3 płeć jak w Niemczech czy co ? 

To miał być czyjś cytat, tylko że zmyśliła, bo nie przypominam sobie takiego postu.

Opublikowano

Widzę , że zainteresowaliście się moją osobą !

Bardzo mi miło , tak byłem dostawcą OSM ŁOWICZ , teraz jestem w Polmleku.

Jestem jednym z Was , producentem mleka....

Żyję z produkcji mleka i interesuję się tym tematem . Nie rozumię jednak - co złego widzicie w moich komentarzach ?

Opublikowano
17 godzin temu, DILARA napisał:

""Mam stado ok. 100 krów. Dwa miesiące temu przeszedłem do Polmleku. Wszystko mleko dostarczam w klasie extra i średnia cena wyszła mi 1,48 zł. W Łowiczu miałem ok 25 groszy mniej.""

CZY TO NIE OBIECUJĄCE ..

Sobie jaja robisz ? Czy co bo jak czytam jaki ten polmlek wspaniały to mi się nóż w kieszeni otwiera, nawet jak ci teraz płacą tyle a podpisałeś umowę z wypowiedzeniem na koniec roku to zaraz będą cię r***** cały rok jak pies burą kotkę ;)

Przed chwilą, starybudnik napisał:

W Polmleku też coś mówią o podwyżce za wrzesień.

Dużo ludzi wypowiedzenia składa muszą przytrzymać

Opublikowano
14 godzin temu, zetorki12 napisał:
12 minut temu, karol091193 napisał:

Tylko że jakoś Polmlek chciał oddać udziały i pieniądze za wypłaty ludziom z Rypina A także z Łowicza , tylko cudowne zarzady sie nie zgadzają bo stołki najważniejsze.  A oferty tych waszych mlekpolow i Mlekovit zarówno w Rypinie i Łowiczu to jakaś kpina w d*pie mają i nasze udziały i wypłaty z Rypina .

Opublikowano

Prosisz i masz. Sms dodatek kukurydziany za październik 0,05 zł.

SM MLEKOVITA, Cena mleka na m-c PAZDZIERNIK. Dodatek kukurydziany: 0,05 zl/L, Pozostale skladniki bez zmian.

Opublikowano

Cry85 napisał:

14 godzin temu, zetorki12 napisał:
12 minut temu, karol091193 napisał:

Tylko że jakoś Polmlek chciał oddać udziały i pieniądze za wypłaty ludziom z Rypina A także z Łowicza , tylko cudowne zarzady sie nie zgadzają bo stołki najważniejsze.  A oferty tych waszych mlekpolow i Mlekovit zarówno w Rypinie i Łowiczu to jakaś kpina w d*pie mają i nasze udziały i wypłaty z Rypina .

I bardzo dobrze. Może nie widzisz tego, ale jestem z tego powodu zajebiście zadowolony, że nie doszło do porozumienia. 😁😁😁 Jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi, bo pierwsi po dupie dostali by dostawcy. Sam było by tylko lepiej. Moim zdaniem Łowicz jest za duży żeby wchodzić w grę bez znajomości dokładnej analizy przedsiębiorstwa. Wy sami nie wiecie ile macie długu. wszędzie gdzie się wypowiadają dostawcy to każdy mówi o innej kwocie. Kto narobił długu w Łowiczu? Mlekpol a może Mlekovita? To wy wybraliście złodziej a do nas macie pretensje?! Po to są wasze udziały aby spłacić chociaż część tego za co sami odpowiadacie. W jakiś sposób ostatnio ,,połknięta" Sudowia Suwałki jest zadowolona. Kto dostosował się do warunków i wymagań, chociaż takie same są w każdej mleczarni. Oni są zadowolony i duża część rolników po samej wypłacie odrobiła sobie udziały, a różnica na 1 litrze to było 50gr i więcej. A teraz rolnicy mogą się rozwijać i sam zakład również jest modernizowany. I podobnie było by z łowiczem. Zakład byłby zmodernizowany i w ciągu kilku lat na pewno powiększony. Skorzystalibyście wy i pracownicy aktualni i nowi. Wiesz co było powodem, aby polmlek przejął was wszystkich i dla czego dał takie warunki? wątpię. Gdyby lowicz połączył się z mlekpolem albo mlekovitą to ceny na stałe poszybowały by w górę nie tylko w Łowiczu ale i u innych podmiotów aby nie stracić dostawców. Na tym właśnie stracił by polmlek bo musiałby podnieść ostro ceny aby utrzymać dostawców. wiąże się to z tym, że czysty zysk właściciela byłby sporo mniejszy. Dali wam wyższa cenę na rok czy 2 aby nie dopuścić konkurencji na ich teren. Ale się nie bój. jeszcze ceny pójdą w dół, a przynajmniej u takich dostawców poniżej 30tys litrów miesięcznie. Muszą to sobie odbić bo nie są fundacją charytatywną. Tam rządzi właściciel i z dnia na dzień cena mleka może spaść z 1,5zl na 30gr bo nie macie tam żadnego głosu

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karolas123
      Witam, Panowie zwracam sie z prośbą o rozwijanie tematu. Planuje wyprodukowanie elektronicznego testera somatycznych. Mam zaplecze techniczne oraz wiedzę programistyczną i elektroniczną do zbudowania takiego urządzenia. Niestety nie posiadam wiedzy specjalistycznej w zakresie badania mastitis. Interesuje mnie sposób badania komórek somatycznych przez testery dostepne na rynku które są nie ukrywajmy bardzo drogie. Prosiłbym o wskazanie literatury lub podzielenie sie wiedza na temat metody pomiaru. Czy te testery działają sprawdzając przewodność elektryczną płynu? A moze badają gęstość lub jeszcze inaczej to działa?
    • Przez Kielki
      OFERTA
      (Kiełki słodowe suszone)

Oferujemy kiełki słodowe suszone, które  z uwagi na bogatą zawartość białka idealnie sprawdzają się w żywieniu bydła, koni, owiec i kóz.

Proces powstawania:
      W końcowym procesie produkcji słodu browarniczego od ziarna słodu usuwa się korzonki wykształcone w trakcie kiełkowania, przepuszczając ziarno przez wibrujące płyty. Jako że ziarno jest suche, korzonki odrywają się z łatwością. Następnie kiełki są mielone na specjalnym młynie do kiełek.

Właściwości:
      Składają się z kiełków, korzonków, połamanych części ziarna oraz plew. Posiadają drobną strukturę fizyczną i znaczną zawartość węglowodanów rozpuszczalnych. Występują również: asparagina, betaina, cholina – należąca do fosfolipidów, które są związkami bardziej biologicznie czynnymi niż tłuszcze oraz cukry – maltoza, kwasy organiczne (mrówkowy, octowy, szczawiowy, mlekowy, bursztynowy, jabłkowy) oraz niewielkie ilości substancji gorzkich.
      Kiełki mają barwę od jasnej do ciemnobrunatnej, w zależności z jakiego słodu są odkiełkowywane.
      Kiełkujący jęczmień zawiera istotny poziom wielu witamin oraz makro i mikroelementów niezbędnych podczas rozrodu i wzrostu zwierząt, a także powodują wzrost wydajności mlecznej.

BIAŁKO OGÓLNE   20% - 25%
      WILGOTNOŚĆ  MAX. 14%
      POPIÓŁ   5%                           
      ​Kiełki słodowe suszone - mielone 700 zł / tona + transport

Kiełki słodowe suszone - granulowane 760 zł / tona + transport

Kontakt g.riegel@technicleader.pl
    • Przez Barenbrug
      Witamy serdecznie na naszym koncie!!!

Chcemy jako firma BARENBRUG zachęcić Was do dyskusji na temat zakładania użytków zielonych, a także lucerników. Pragniemy zawrzeć tutaj najważniejsze informacje dotyczące uprawy traw i lucerny oraz ich prawidłowej agrotechniki. Dodatkowo zachęcamy Was do wstawiania zdjęć, które będą pokazywały jak sprawdzają się nasze mieszanki na łąkach i gruntach ornych - zarówno tych, którzy będą chcieli pochwalić się tym co udało się zrobić w tym, jakże trudnym roku, ale także w latach ubiegłych oraz tych, którzy mają z takimi użytkami pewne problemy.
      Wszystko to ma skłonić nas do dyskusji jakie są najczęściej popełniane błędy przy uprawie lucerny i UZ, czego powinniśmy unikać i na co zwrócić szczególna uwagę (np. nawożenie, wysokość koszenia).
      Mamy nadzieję, że nasze porady i doświadczenie pomogą Wam uzyskać jeszcze większe plony!!!
      Na Wasze pytania chcemy odpowiadać regularnie, tak więc w każdy wtorek i piątek wszystkie tematy na pewno omówimy. We wtorki dyżur pełnił będzie Mateusz Nogaj - przedstawiciel handlowy odpowiedzialny za rynek traw pastewnych na wschodzie Polski, zwłaszcza na terenie Podlasia, natomiast w piątki ja postaram się odpowiedzieć na Wasze zapytania, a teren na którym pracuję to zachodnia Polska.

Pozdrawiam,

Małgorzata Kalka
      Barenbrug Polska

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez grzesiu
      dla wszystkich producentów i przetwórców mleka

Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/76642-cena-mleka-2015
  • Dodaj nową pozycję...
v