Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, damianek2019 napisał:

Farmazeusz znów nadaje i od dzbanów wyzywa przy poklasku swoich pokemonów. 

Do kogo ta gadka o tych pokemonach, trzymaj język i nie obrażaj ludzi, masz coś do Sławka to się umów twarzą w twarz i wyjaśnijcie sobie bo zza klawiatury to lekko kozaczysz 

1 godzinę temu, robertrolnik27 napisał:

Ma ktoś na sprzedaż aparat z gea na wtyczkę quadrofix i rury 50?

Do nich zadzwoń 

Screenshot_20240130_173048_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Łolek napisał:

Wiesz że nie lubię bajek pisać i dość twardo stąpam po ziemi (kiedyś ci napisałem odnośnie kobity że głupio wtedy postąpiłeś) i o byle co się nie czepiam, ale trochę z jazdą po Sławku przesadzasz 

Co było to było  ile to można ciągnąć i nie pisz czasem że go bronię 

A to tak spontanicznie wyszło. Serio. 

myślałem że wszyscy wiedzą o tym filmie już dawno, a okazało się, że nikt nie wiedział. 

Wystarczy przestać gwiazdorzyć i nikt za słówka łapał nie będzie. 

Tak jak z wycielaczem. Kąsa kogoś, że dobre krowy to same się cielą, zły dobór buhajów... a za kilka dni wstawia linki który wycielacz lepszy. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, pedro2 napisał:

Tak jak z wycielaczem. Kąsa kogoś, że dobre krowy to same się cielą, zły dobór buhajów... a za kilka dni wstawia linki który wycielacz lepszy. 

Akurat wycielacz dobra rzecz, nawet jak użyty tylko kilka razy w roku. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, pedro2 napisał:

A to tak spontanicznie wyszło. Serio. 

myślałem że wszyscy wiedzą o tym filmie już dawno, a okazało się, że nikt nie wiedział. 

Wystarczy przestać gwiazdorzyć i nikt za słówka łapał nie będzie. 

Jakim filmem. Cały czas mowa a ja nie rozumiem o co chodzi. Dajcie linka. A ten wycielacz to mnie rozjebał. Dzień wcześniej wypytywałem właśnie o te porody. No i mówię h*j. Nie pilnuje. Rano już ojciec zestresowany cieli ci się. Ja mówię. Poczekaj spokojnie. Zaraz wyjdzie. A taki h*j. Do góry nogami było. 

23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bym się nie zdziwił. Miał któryś z bb doczynienia? To prawda z tymi porodami?

Lata temu ojcju weterynarz po pijaku zacielil hf tym. Trudny poród. Nieczysta rasa  i słabe żywienie i wyszła pokraka. Szedł do pewnego momentu a potem stanął. d*pę miał wielką długa do ziemi jak wymię. A wzrost 1.20. a chyba jeszcze kiedyś coś podobnego z bb było i wyglądał trochę lepiej 

Edytowane przez kampl
Opublikowano
14 minut temu, DANDYS napisał:

coś jest na rzeczy a ciekawi mnie te. temat 😄

O dawno Cię nie było widać. Siemano. Protestowałeś?

10 minut temu, pedro2 napisał:

@alfa nie słychać nic u nas o proteście? 9.02 druga runda. Nikt nic nie organizuje? Toż to aż wstyd w zagłębiu mleczarzy. Chyba że jest dobrze...

Szkoda jęzora 

Opublikowano
ThePerkins napisał:

Jakieś krowy czy jałówki ma ktoś sprawdzone na handel ?, Czyżew Nur, Sokołów ?  

maj czerwiec interesuje 🤔

ile sztuk?

pedro2 napisał:

śledzisz mnie 🤔🤪🤦🤣🤣🤣

Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Z wetem kiedyś gadaliśmy to że średnio tak w zasuszeniu 

Tyle że na mleczko karencja na mleko

A w zasuszenie krowa mleka nie daje 

Ale znowu i w mleku mogą być robaki 

A jak się go nie pozyskuje to nie wiem czy tam w wymieniu nie pozostaną 

3 godziny temu, slawek74 napisał:

a jeszcze dla dzbanów 🙋‍♂️ wczoraj mi w trzydziestce chyba jeden akumulator padł 😖😁

Mam 12 75 jak by mi padł to nie ma czym wypchać obornika

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Bym się nie zdziwił. Miał któryś z bb doczynienia? To prawda z tymi porodami?

Prawda. Miałem kiedyś byka- miesznka BB z Simentalem-  straszna bestia, z własnego howu, urwał mi się i zapylił jałówke też taką z 600kg. ch*j strzelił cielaka i jałówke przy porodzie. Przede wszystkim weterynarz ch*jowy ale cielak był olbrzymi. Nie polecam.

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, pedro2 napisał:

@alfa nie słychać nic u nas o proteście? 9.02 druga runda. Nikt nic nie organizuje? Toż to aż wstyd w zagłębiu mleczarzy. Chyba że jest dobrze...

Bo te postulaty nie do końca z mleczazami w parze , nic mie ma w postulatach o tanim mleku , wołki zborzowe tylko krzyczą o niskiej cenie kukurydzy i pszenicy a gdzie mleko.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Mam 12 75 jak by mi padł to nie ma czym wypchać obornika

Wyjmiesz jednego z Masseya...że też zawsze Ci muszę tak...kawę na ławę 🤦🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Jakieś krowy czy jałówki ma ktoś sprawdzone na handel ?, Czyżew Nur, Sokołów ?  

Nur? Skąd jesteś? 

Opublikowano
Leszy napisał:

14 minut temu, pedro2 napisał:

Akurat wycielacz dobra rzecz, nawet jak użyty tylko kilka razy w roku. 

jsk z agregatem prądotwórczym lepiej mieć a nie używać niż nie mieć i potrzebować ...

• Like 1
Opublikowano
robert1226 napisał:

Bo te postulaty nie do końca z mleczazami w parze , nic mie ma w postulatach o tanim mleku , wołki zborzowe tylko krzyczą o niskiej cenie kukurydzy i pszenicy a gdzie mleko.

Jak Ciebie mają dopuścić do głosu jak w słowie zboże robisz błąd? Ta mleczarze, znam lepsze określenie ;D

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

miałem w swojej karierze 3 cielaki bb i z żadnym nie było problemów 😉

Też miałem i cały czas zacielam i wyskakują same :d na czysto rasowe hf to myślę że bez zastanowienia możesz zacielac. A jak wychodzi na mieszankach tego nie wiem 

• Like 1