Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@FarmerDyzio dokładnie,  pojeżdżę  Fendtem co mi tata kupil a Ty z tych co zawsze wiatr oczy i uj w dupe żal do całego świata bo drugi ma 🤣

1 godzinę temu, tumiwisizm napisał:

opanuj się człowieku

Widać następny co moich słów nie zrozumiał, pewnie farmer z Ciebie pokroju aaa dostawie 30 krow, zrobię rozwój w przód. I zamiast robić 6 godz dziennie robisz 8 godz.

• Like 1
Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

@FarmerDyzio dokładnie,  pojeżdżę  Fendtem co mi tata kupil a Ty z tych co zawsze wiatr oczy i uj w dupe żal do całego świata bo drugi ma

jeszcze 10 lat temu może bym Ci zazdrościł ciągnika czy obory. Dziś wiem jakie to uwiązanie. Na razie jesteś mocny bo masz kim robić. Ale spokojnie, mądrość przyjdzie z wiekiem.

• Thanks 1
Opublikowano

warto jeszcze kupić zbiornik na paliwo i kupić paliwo (ryczałtowiec)? sibuso 5500-5700 brutto z dostawą, czy jak do tej pory się przeżyło to poczekać aż może znowu stanieją poniżej 5000

Opublikowano

A recyklingową folie do sianokiszonki miał ktoś okazję owijać.🤔

Opublikowano
5 minut temu, tumiwisizm napisał:

Tą żółtą? Ja w tym roku i nie widzę różnicy. Jest oki

Nie wiem jaka dokładnie , dzwoniłem i sporo tańsza jest  290 brutto 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

NO,jedna rolkę miałem. Idzie normalnie

No to najważniejsze

Opublikowano

@soltys48 ja wezmę tylko jedną rolkę na próbę i owine z pierwszego pokosu żeby mieć porównanie 

Opublikowano

Miałem 2 rolki, jedną nie zaczynaną udało się oddać. Nie polecam. Ale to było z 10 lat temu. Teraz może poprawili jakość

53 minuty temu, marko06060 napisał:

warto jeszcze kupić zbiornik na paliwo i kupić paliwo (ryczałtowiec)? sibuso 5500-5700 brutto z dostawą, czy jak do tej pory się przeżyło to poczekać aż może znowu stanieją poniżej 5000

Stanieć może nie stanieją, ale myślę że i droższe nie będą, bo szał na nie już chyba minął. Obowiązek w teorii jest, a w praktyce wiadomo... i taki stan respektowania tego "obowiązku" raczej już zostanie

Opublikowano
slawek74 napisał:

myślisz że coś stanieje 🤔🤣🤣

w ten taki no... lej a i dwupłaszcz kup jak nie masz

wątpię ale nadzieja lubi głupich 😑 poniżej 5k brutto orientuje się czy coś idzie wyrwać gdzieś?

Opublikowano
1 godzinę temu, tumiwisizm napisał:

Tę żółtą mam do tej pory 2 pokos i normalnei się przechowują. Ja generalnie zawsze kupowałem te tańsze typu agrosil, silozet i rzadko kiedy były problemy z przechowywaniem. 

Silozet mimo że tania ale dobra folia

1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ja owijam zawsze silotite 750, po raz 750 szybciej się owija i lepszej jakości trawa niż 500

Adapter mam tylko na 500 

Opublikowano (edytowane)

To musisz to przerobić bo na 750 ja owijam 16razy a 7razy kryje pierwszą warstwę, wiadomo ze szybciej ale i mniej foli idzie bo szczyty mniej razy owinięte,ale kiszonka lepsza niema nic zapleśniałego i stawiam po 3 do góry, używałem na początku 500 bo tak była ustawiona fabrycznie i nie przestawiałem z początku, ale jakość całkiem inna na 750.A myślałem ze tylko szybciej będzie.

A co do foli to niby każda dobra aby świeża.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

Ja owijam zawsze silotite 750, po raz 750 szybciej się owija i lepszej jakości trawa niż 500

Tego jeszcze nie grali. Rozmiar foli nie ma tu nic wspólnego z jakascia trawy 

Opublikowano

Osobiście folię oceniam jak bela ,,przeżyje'' lato ,zimę i następne lato ,jak pasza wtedy wygląda ,bo po zrobionej beli jesienią a owijana pod pryzmą i skarmianiu beli do maja ,to można byle gównem owinąć ,tylko by na owijarce nie pękala ,i  nie dała powietrza do zakisnięcia . Dobra folia ma wytrzymać poza tym owinięcie na kawale ,załadunek i rozładunek .   Właśnie folia lubi klęknąc przy załadunku po kilkudniowym leżakowaniu ,lub puści klej i powietrze zrobi swoje .   

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

11 godzin temu, Strongman napisał:

Tego jeszcze nie grali. Rozmiar foli nie ma tu nic wspólnego z jakascia trawy 

Pewnie ze jest różnica,owijałeś jedną jak i drugą,750 lepiej uszczelnia, inaczej idą te zakładki są szersze.

Tez się zdziwiłem, ale kto owija 500 całe życie to myśli ze tak powinno być,a kto owija 750 to tez myśli ze tak powinno być.A kto owijał tą i tą i potrzyma do wiosny bele to widzi różnice.

Edytowane przez Strongman