Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, grzes1981 napisał:

A gdzie jeszcze premie, nagrody. Idź pań w ch*j

Tak k**wa kosztem rolników. Jak też to wyszło na jaw to dziwnym trafem dali 7 groszy premii. A wcześniej ni ch*ja. Bo ciężka sytuacja mleczarni. No strasznie ciężka..

Przecież tylko spółdzielnia może pochylić i zatroskać się losem biednego chłopa pańszczyźnianego. Znam kogoś kto bardzo tutaj tą wizją dobrodziejów mleczarenek mami oczy...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak może być

Teraz i tak żaden nie przyjedzie

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Zawsze warto

Mam teraz takiego zdycha co chyba wszystkie leki od weta wybrał z lecznicy, ogon mu odpadł , ucho jakieś takie dziwne

Na teraz ma 18 miesięcy i dobre 600kg-wiec nie źle.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@soltys48 jak ja w życiu tego nie robiłem 

najważniejsze znaleźć żyłe , jak już Twierdzisz ze nic z niego nie będzie to ryzykuj. Glukoza kosztuje grosze, do tego wenflon

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, grzes1981 napisał:

60 tys brutto bracia rolnicy. Razy 3 bo tyle ich jest. 

Ile musimy mleka nadoic żeby ich nakarmić ja pier**le

To ochłapy jakieś. Sapinski bierze więcej niż oni wszyscy razem

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Tak może być

Teraz i tak żaden nie przyjedzie

Współczuję takich wetów ja pierwszy raz w tym roku miałem taki przypadek że cielak przy biegunce nie chciał pić ,wypił elektrolity z chęcią ,ale miałem mało i doszło do tego że się odwodnił ,zadzwoniłem po weta dał kroplówkę wieczorem ,rano dokupiłem elektrolitów i cielak wrócił do żywych .

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

@soltys48 jak ja w życiu tego nie robiłem 

I jak przeżył 

A wetów  to widzę masz dobrych  na wściekliźne i na gzy to pierwsze obowiązkowe a drugie  golym okiem widać  moi 24/7 dostepni 

Opublikowano
12 minut temu, nikolas29 napisał:

Pewnie rotavirus go dopadł..gabrocol dostawal

A uj wie , nie dostawał gabrocol

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Tylko mleka nie dawaj

A to na czym go żywić ?

3 minuty temu, radekz200 napisał:

To teraz trzymaj go dla @pafnucy ego 😛😛

To będzie dla mnie opas , najpierw to musi przeżyć . Wczoraj wieczorem dałem mu mleka a @soltys48 mówi odstawić , to mogłem mu polepszyć 🤦‍♂️, ale wczoraj już mówię co będzie to będzie

Opublikowano (edytowane)

Jak nie masz [mam] elektrolitów to zamiast mleka [dobrze sołtys mówi] ,ciepła woda i ze dwie  dobre łyżki miodu ,odrobina soli lub sody . Bakterie mają z głodu zdechnąć a miód lub jak nie, to cukier dają energię . U mnie tak ze 3 odpojenia [oczywiście plus coś tam na biegunkę,zastrzyk ,proszek żółty ,nie chce mi się iść patrzec nazwy ,no i roztarty węgiel drzewny]  i poić na siłę ,nie dać odwodnić.

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A to na czym go żywić ?

To będzie dla mnie opas , najpierw to musi przeżyć . Wczoraj wieczorem dałem mu mleka a @soltys48 mówi odstawić , to mogłem mu polepszyć 🤦‍♂️, ale wczoraj już mówię co będzie to będzie

Kilka dni tylko elektrolit+woda z cukrem

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

A to na czym go żywić ?

Tak na przyszłość  to na zasuszeniu krowom  rotavec podaj i walbazen wtedy krowy odrobaczone i cielaki zdrowsze a jak coś  złapią to łatwiej przechodzi,  jak będzie wet  to popytaj

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Jak nie masz [mam] elektrolitów to zamiast mleka [dobrze sołtys mówi] ,ciepła woda i ze dwie  dobre łyżki miodu ,odrobina soli lub sody . Bakterie mają z głodu zdechnąć a miód lub jak nie, to cukier dają energię . U mnie tak ze 3 odpojenia [oczywiście plus coś tam na biegunkę,zastrzyk ,proszek żółty ,nie chce mi się iść patrzec nazwy ,no i roztarty węgiel drzewny]  i poić na siłę ,nie dać odwodnić.

13 minut temu, soltys48 napisał:

Kilka dni tylko elektrolit+woda z cukrem

5 minut temu, Łolek napisał:

Tak na przyszłość  to na zasuszeniu krowom  rotavec podaj i walbazen wtedy krowy odrobaczone i cielaki zdrowsze a jak coś  złapią to łatwiej przechodzi,  jak będzie wet  to popytaj

Wet był , dał kroplówkę w żyłę i pojechał bo mówi nie ma czasu  , tak trafił że szło i tak  pod skóre 🤦‍♂️i jak @slawek74 radził dałem w kilka miejsc 

Opublikowano
15 godzin temu, grzes1981 napisał:

Hej

Dawno mnie nie było bo nie miałem żadnych newsów.  A teraz mam.

Kto strzeli ile pensji zasadniczej brutto mają prezesi Osm sierpc?

P.S.

Ja wiem

15 godzin temu, grzes1981 napisał:

60 tys brutto bracia rolnicy. Razy 3 bo tyle ich jest. 

Ile musimy mleka nadoic żeby ich nakarmić ja pier**le

No i niech biorą, tylko jaka cene teraz maja? Taki średniak 20-30 tyś z normalnymi parametrami po podwyżce mało braknie do 1.80