Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście. Jak wszystkie leki. Ale ponieważ są patenty to mamy te firmy farmaceutyczne które mają budżet jak PKB srednich państw. A nikt inny tego nie wyprodukuje bo stworzenie technologii, wynalezienie czegoś to lata pracy i wydane miliardy. A jak już to zostanie odkryte to faktycznie produkcja tego to ułamek ceny. Cały koszt to jak to mówią księgowi wartość niematerialna i prawna

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, Karol6130 napisał:

Co do kextone to propaganda .patent im się kończy 

Będą podróbki 

To będą tańsze 😉

22 godziny temu, Karol6130 napisał:

Musisz monitorować 

Nieraz są promocje

W okolicy jest chłopak co doi 14 tyś 

Brak wozu 

Brak obory nowoczesnej

Brak pomocy w polu

Od dwóch krów 🤔🤭

Opublikowano

Wszystko zależy od przygotowanego terenu, jeżeli przeorujesz/uprawiasz plac pod pryzmę to ten z lemieszem jako tako sobie poradzi, jeżeli tylko wyrównujesz to kupuj z nożami, on pójdzie nawet w łące. kiedyś takiego wyspawałem i chodzi do dziś, jedyny minus tych obsypników to brak przekładni, c360 puchnie od obciążenia

Opublikowano
1 godzinę temu, ChiquitaB napisał:

No właśnie miałem pozyczony z nozykami i szybko wciąga w ziemie go. Dlatego chciałem dopytac

Ja kupiłem tarcze z nożykami i założyłem na ramę od zgrabiarki tasmowej. W łące idzie bez żadnego problemu 

Opublikowano

Panowie, lucerna siana w zeszłym roku w wrześniu. Nawożenie na jesień obornik kornkali. Ja wiosnę 100 kg saletry 150 Polifoski 150 kornkali. Na dniach 1 pokos (na jesieni nie koszona) ale taka jasna, mizerna. PH koło 6 klasa 3b

IMG_20240507_120953.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, roni9411 napisał:

Panowie, lucerna siana w zeszłym roku w wrześniu. Nawożenie na jesień obornik kornkali. Ja wiosnę 100 kg saletry 150 Polifoski 150 kornkali. Na dniach 1 pokos (na jesieni nie koszona) ale taka jasna, mizerna. PH koło 6 klasa 3b

IMG_20240507_120953.jpg

Rozbuja się spokojnie, po 2 pokosie zobaczysz efekt, tylko dokładaj jej kornkailu :), rok temu miałem zdecydowanie gorszą a teraz super wygląda 

Opublikowano
4 godziny temu, robert1226 napisał:

A kacza d*pa kiedy wypłacała,  a przecież to oni narobili syfu że każdą  działkę i każdą sztukie była odzielnie ropatrywac .

Za kaczej d*upy w styczniu już była całość na rachunku bankowym 

Opublikowano
6 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Jakas rzadka ta lucerna.

Dostal już ktoś z was resztę dopłat?

Tylko zaliczka przed nowym rokiem . Ptaszowe tylko dostałem . Eko schematy były ale bez dobrostanu . Pierwszy raz tak późno dopłaty chyba dostanę . Cyrk na kółkach . 

Rozwalił mi się rozsiewacz do nawozów . Mam zamiar kupić Sulky Dx20 zwykły bez komputera . Ktoś ma ? Jak to się sprawdza w wapnie granulowanym ? Miałem polskie rzemiosło że trzeba było kijem popychać 😡😡😡😡. Ale dzięki Bogu już się rozsypało 😁😁

Opublikowano (edytowane)

gospodaruje od 2015tego na swój rachunek i nigdy później niż koniec marca nie było wypłacone, łącznie z dobrostanem . A na dziś tylko zaliczka i 50procent zalega. Nie jesteśmy elektoratem Tuska ale ministrem rolnictwa jest człowiek z PSL. Dno i wodorosty. Podejrzewam że to ostatnie podrygi tej rolniczej niby partii. Tusk zaczyna zjadać pomału te swoje przystawki niestety.

Ale sami sobie będą winni.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano

Jakie wy macie klapki na oczach ci wasi idole smrodu narobili to wietrzenia nie idzie przyspieszyć,  a pisze to nie to że pochwalam to co się teraz dzieje , tylko mam dobrego znajomego na wysokim stanowisku w ARiMR w Warszawie o mi mówił że taki mają zapierdziel przez te ekoschematy że nie wyrabiają z robota .

Opublikowano

Jak komuś dopłaty ratują d*pę to gospodarstwo jest na skraju bankructwa , niestety ale taka jest prawda , w przypadku naszego gospodarstwa więcej tracimy na dopłatach niż zyskujemy , bo tylko 30 % ziemi uprawianej jest na własność , nikt nie chce sprzedawać bo jest dopłata i dzierżawa , w przypadku zabrania dopłat i uregulowania kwestii  ubezpieczenia w krusie , ta ziemia trafiła by do obrotu na sprzedaż , automatycznie cena by spadła  jeżeli było by dużo ofert .

• Like 1