Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Francuzi to jednak są poziom wyżej w strajkach 🙈

https://www.facebook.com/reel/241718715682768

Poziom?

Porównać protesty we Francji a Polsce to my jesteśmy w epoce kamienia łupanego. 😥

Tam nie pier🤬 się w tańcu tylko od razu z grubej rury aż dym idzie. 

Opublikowano

Jak robiłem w autoryzowanym serwisie mf w świbiu koło Gliwic i opisałem sytuację na ad że naprawa 25k A usterka dalej występuje to mnie zaczęli straszyć żebym ich nie oskarżał w Internecie bo mi nowe części wystawili. Później poszedłem po rozum do głowy że jak ktoś jest ogarnięty to idzie na 4-5 lat do serwisu złapać doswiadczenie A później robi na siebie 

Opublikowano

O kontrolach z piorinu, weterynarii, skarbówki czy ARiMR już nie wspominam bo to oczywista oczywistość. 

Tak mnie myśl naszła  że trzeba inaczej do tych strajków podchodzić. Rolnicy mogą ,,grzecznie '' strajkować. Ale można by było np pożyczyć od takiego rolnika ciągnik z rozrzutnikiem pełnym obornika i taka osoba mógła by jechać i takie akcje robić. Albo lepiej wzięłaby bez pytania bez wiedzy rolnika. A rolnik nie wniósłby oskarzenia. Tylko to musiałaby być osoba która nigdzie nie pracuje legalnie i nic na siebie nie ma. Wtedy takiej osobie groziłby tylko mandat. 

Opublikowano

Tam rząd twierdzi, że ci co robią największe zadymy są opłacani przez opozycję. Specjalnie żeby robić dym i obalić rząd i co najlepsze to nie rolnicy 🤦

Rudy nawiązał do tego w jakimś wywiadzie, że oby się nie okazało, że u nas też tacy najemnicy strajkują. 

To już jest zakłamanie level expert. Przeciętny Kowalski wyjeżdża traktorem na protest wynajęty przez opozycję.

• Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gdyby Sławek nie brykał to by I się nie nabijali z niego 

Niepotrzebnie się k**wa kłócicie. To takie typowe u rolników. No dobra. Mądrala z niego jest i to trochę denerwuje. Ale ja go cenie bo jak zapytam to zawsze dostanę odpowiedź. Może czasami taka niefajna jak wy też to widzicie. Ale ciągle to jakiś argument. 

Opublikowano

,,rudym szmatom,, powiem że krowa ma problem ze wstawaniem a farmer na warsztacie będzie rozpoławiany sprzęgło się skończyło 🙋‍♂️ cieszycie się 🤔😁 dzbany zawsze będą dzbanami... a popierdułki popierdułkami obraziło się dwóch bo powiedziałem że mają małe traktory 😁

kampl napisał:

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Gdyby Sławek nie brykał to by I się nie nabijali z niego 

Niepotrzebnie się k**wa kłócicie. To takie typowe u rolników. No dobra. Mądrala z niego jest i to trochę denerwuje. Ale ja go cenie bo jak zapytam to zawsze dostanę odpowiedź. Może czasami taka niefajna jak wy też to widzicie. Ale ciągle to jakiś argument. 

pokaż która nie fajna to Ci wytłumaczę nie lubię niedomówień 👍

Opublikowano

Co to się tutaj tak miłujecie, 

Widzę że wraca temat Sławka jak bumerang, czytam i tak się zastanawiam czemu niektórych  d*pa piecze o to czy Sławkowi się Johny zepsuł kiedyś (mówił o tym czy pisał), jego sprawa zajmijcie się swoimi problemami i czy kupił 50 ha czy 5a to uj komu do tego 

Sławek nie jest łatwy ale w wielu przypadkach ma rację a w temacie hodowli to pewnie wielu z medrców może się od niego uczyć

14 minut temu, Qwazi napisał:

@Łolek chodź...poczytaj se tu troszkę. Ty też z ciągnikiem miałeś przygodę niedawno

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Sąsiad w ten sam sposób spalił kompa w Fendzie. Brak napędu, rewersu, WOM i podnośnika. Ciągnik z ładowaczem potrzebny co kilka dni to chociaż rewers chłopaki mu na dziko zrobili ręcznie przestawiany kluczem przez dziurę w podłodze póki nie trafi na warsztat

Dobre w tym jest to, że od razu padł i tak, że było wiadomo o co chodzi. DF jeździł normalnie, z tym, że tylko przez pół godziny, po czym podnosił obroty na chwilę, walił dymem i gasł. Ponownie odpalał dopiero po jakiejś godzinie

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

14 minut temu, PRIMO napisał:

Znowu doplatowcy żucili się na Sławka jak muchy na gówno. 🤣😂

Wiesz zapewne że najłatwiej kopie się leżącego 

ja dobrze stoję 😉 timaka będę siał pod qq 🤭😁

Opublikowano
2 godziny temu, krzys111 napisał:

Każdy kto cokolwiek robi, popełnia błędy i kupi traktor lub samochód "grata". Znam gościa który całe życie miał dewizę "dobrze jest jak jest" i bał się podjąć jaką kolwiek decyzję. Do wszystkich się mądrzył że tylko nowe traktory i maszyny się kupuje. Na emeryturze kupił sobie pierwszy samochód i jak trzeba klocki wymienić lub rozrząd to jest płacz, lament i wyrzekanie bo mu się samochód zepsuł. Sam kupiłem ursus 4514 od rolnika i wsadziłem w niego ok. 10 000. Jeszcze opony z tyłu do wymiany. Trzy tysiące wsadziłem przez warsztat który od razu krzyczał że wie co trzeba zrobić ale przy trzeciej tej samej awarii powiedział że nie wie co jest. Zaprowadziłem do fachowców którzy rozebrali co trzeba wymienili wszystko co było uszkodzone i działa ale ta przyjemność kosztowała mnie 7 000. Jeździłem oglądałem, przegladałem a i tak kupiłem do poważnego remontu. Przez pierwsze dwa lata jak patrzyłem na ten traktor to miałem doła.

Mój ojciec zanim kupil normalny ciągnik to miał 1224. Boże. Jak on mógł z tym wytrzymywać to ja nie wiem. Totalna katastrofa. Ja tylko wspominam dzieciństwo czy szkole tak że przychodził wieczór. Holowalismy ciągnik na podwórko. Mechanik przyjeżdżał. I remontowali a ja doilem. Co za popierdolone czasy. I ktoś powie kup sobie lepszy, nowszy, daj do porządnego serwisu. A gdyby to wszystko było takie proste. Później jak go sprzedał to kupiec wiedział jaki stan. Wsadził w remont drugie tyle co ten ciągnik wart. Ale doprowadzony naprawdę dobrze. 

Opublikowano
PAN88 napisał:

@pedro2 ale  jak zamilkła od razu gwiazda.  A czy on wogóle  ma kolegów? 

chłopi ja mam zsjęcia jednego dnia mniej drugiego więcej dzisiaj traktor na warsztat wstawiłem... i trochę hydrauliki... cieszysz się 🤔🙋‍♂️

Bogdan_ja napisał:

Przecież on same padaki ma .... Nowy" farmer" czy jak to tam się nazywało to tyz padak składak ....kto miał rozum to nie podchodził nawet do tego 😲....toć o się przełamuje na pół ...🤣

Nabrał na krechę zlomu na 3 ha ....co to tera warte jest 🤔

Ziemi można było kupić a nie graty składane nie wiadomo z czego 😉🤣

....🤦 jest i największa gwiazda 🙋‍♂️👍 cześć

o mechanika to można książki napisać o tych gwiazdach z yt też tylko lepiej nie bo nie wiadomo kiedy mogą się do czego przydać a kręcenie filmów i podejscie do klientów też poxostawia duż do rzyczenia...

Krzysztof81 napisał:

22 minuty temu, PAN88 napisał:

@Krzysztof81 ale  żaden  się nie przyzna że kupił padakę

Padaka padaką. Najważniejsza jest cena a raczej stosunek stanu do ceny. Tutaj handlarz ewidentnie podszykował pod sprzedaż. Wiedział że skrzynia to złom więc wymienił olej, wyczyścił filtr, chlapnął farbą i heja. Pewnie ten łącznik wałka to ukręciło nie tylko że był wykonany z gównolitu, tylko też, że skrzynia już była na wykończeniu. Tam na tarczkach nie było nawet milimetra okładziny tylko gołe blachy.

tak powstają ploty 🙋‍♂️ ciągnik był malowany nie u handlarza tylko w warsztacie na moje zlecenie a kosztował sporo ponizej 50tys 🙋‍♂️

Opublikowano
Łolek napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

zbuczyniaki go na minę wsadzili i nie pochwalił się 🤔😉

Nie oni, a traktor zdechł po 2 latach u mnie 

no bo był zrobiony tak specjialnie 🤭😁

Krzysztof81 napisał:

To jeszcze gorzej jak on ojebany farbą jakby go 5 latek w pszedszkolu malował.

widziałeś na żywo że tak twierdzisz?

Qwazi napisał:

Ja to jestem przy Was cienki Bolek a nie gospodarz. Wydajności nie mam, ciągnika z elektroniką też nie mam, nawet przewodówki nie mam🤦

ponoć gruby nie jesteś ale i nie krótki 🤭🤔