Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest coś takiego jak kierownik regionalny w federacji, trzeba było to drążyć i drążyć a nie uciekać od problemu. 

Pisałeś że w wynikach skakały komórki no i na diagramach widziałeś to. W zbiorniku mleko się wymieszało i bylo dobre i Sierpc brał. Przecież nie badają Ci mleka od każdej sztuki. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomislawwitow napisał:

W duovacu pulsator chodzi cały czas w jednym rytmie. Nie zwalnia, ani nie przespiesza. Kwestia aparatu czy pulsatora ? 

Duovac winien. Czy to się stało samoistnie, czy po jakimś przeglądzie ( naprawie )duovaca?

Opublikowano

A ci powiem więcej że inspektor zaczął die do mie przy......c że jak patrzy na te wyniki z federacji to widzi że ja coś kombinuje bo to niemożliwe że z tych milionów wychodzi mi w mleczarni średnią poniżej 200 , to mu mówię że może zaraz iść i pobrać próbę z basenu do badania i że może codziennie przyjeżdżać osobiście i pobierać 

Opublikowano
Przed chwilą, robertrolnik27 napisał:

Ulala, grosze 👌

No patrząc jakie ceny windują to naprawde tanio. Może byłoby drożej pare stów przez transport jakby buraki odbierali daleko odemnie, ale widze kręci się doczyszczarka w okolicy.

Opublikowano
13 minut temu, robertrolnik27 napisał:

Jest coś takiego jak kierownik regionalny w federacji, trzeba było to drążyć i drążyć a nie uciekać od problemu. 

Pisałeś że w wynikach skakały komórki no i na diagramach widziałeś to. W zbiorniku mleko się wymieszało i bylo dobre i Sierpc brał. Przecież nie badają Ci mleka od każdej sztuki. 

Bo najłatwiej jest zamieś wszystko pod dywan i dać długą i później oczerniać. 

Opublikowano
3 minuty temu, robertrolnik27 napisał:

Ulala, grosze 👌

Normalna cena. Wyslodka kosztuje 35-45 zł za tonę na cukrowni. Resztę zarabiają pośrednicy. 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Bo najłatwiej jest zamieś wszystko pod dywan i dać długą i później oczerniać. 

To jak mlekpol?

Opublikowano
2 minuty temu, krzychu121 napisał:

To jak mlekpol?

Co Mlekpol?🤔

Opublikowano
10 minut temu, Rolniik122 napisał:

Zamówione 3 składy mokrej wysłodki po 2400 za skład. Cukrownia Krasnystaw

To  chyba  do  cukrowni  masz  rzut    beretem   ,    bo  jak do  mnie  to  kupa drogi  i cena    za transport  spora  .

Opublikowano
3 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

To  chyba  do  cukrowni  masz  rzut    beretem   ,    bo  jak do  mnie  to  kupa drogi  i cena    za transport  spora  .

40km w jedną strone

Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

Co Mlekpol?🤔

Kiedyś pisałeś że mlekpol taki zły bo cuda wychodziły ci z mlekiem jak do mlekpolu oddawles. Przeszedłeś chyba do lozorka czy tam gdzie i masz praktycznie zawsze 20-30 gr mniej za litr u nich ale teraz to jest elegancko 

Opublikowano
2 minuty temu, Domiś10 napisał:

To dawaj się dymać komuś jak lubisz to 👏

Boli Cię to że ktoś potrafi z tego zrobić użytek a także nieudaczniki co nic tylko krytykować potrafią nie potrafili wykorzystać tego u siebie w stadzie. 

Opublikowano
14 minut temu, krzychu121 napisał:

Normalna cena. Wyslodka kosztuje 35-45 zł za tonę na cukrowni. Resztę zarabiają pośrednicy. 

To jak mlekpol?

Nie no zależy jaka cukrownia bo Kruszwica 48-50 zł za tonę przeliczeniową a że w tym roku suche to na tira wejdzie około 60 przeliczeniowych to już masz 2880-3000 zł plus transport 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Boli Cię to że ktoś potrafi z tego zrobić użytek a także nieudaczniki co nic tylko krytykować potrafią nie potrafili wykorzystać tego u siebie w stadzie. 

To ciebie boli że te wyniki warte są tyle co papier z biedry  jeżeli potrzebujesz zootechnika,żywieniowca,doradcy  to widać jaki z ciebie jest idealny hodowca 

Opublikowano
15 minut temu, robert1226 napisał:

Przepychałem się z nimi ponad pół roku z początku to uwierzyłem że to krowy szwankują ale wyniki z laboratorium pokzywaly co innego i uznałem że nie będę się x koniem kopał .

Wydaje mi się że to oni mieli więcej do stracenia niż Ty, trzeba było nagłaśniać sprawę skoro miałeś jasne dowody. 

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Kiedyś pisałeś że mlekpol taki zły bo cuda wychodziły ci z mlekiem jak do mlekpolu oddawles. Przeszedłeś chyba do lozorka czy tam gdzie i masz praktycznie zawsze 20-30 gr mniej za litr u nich ale teraz to jest elegancko 

Tak byłem kiedyś. 

Obecnie też kilku dużych ucieklo z zakładu Rolmlecz bo na parametrach i brali.

Opublikowano
Domiś10 napisał:

Przed chwilą, PRIMO napisał:

To ciebie boli że te wyniki warte są tyle co papier z biedry  jeżeli potrzebujesz zootechnika,żywieniowca,doradcy  to widać jaki z ciebie jest idealny hodowca 

tak tylko zapytam 🤔 dużo sztuk doisz? jakie litry masz na zbiorniku?

Opublikowano
Przed chwilą, Domiś10 napisał:

O Boże... 🤦‍♂️ 

Ty robisz wszystko sam? Jakie masz stado? Ile doisz pochwal się... 

Jak chce się być najmądrzejszym od wszystkiego to się nie jest od niczego 🤷‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Tak byłem kiedyś. 

Obecnie też kilku dużych ucieklo z zakładu Rolmlecz bo na parametrach i brali.

I gdzie przeszli?

Wyznacznikiem jak prosperuje gospodarstwo jest końcowy zysk. A nie to ile ktoś udoil. Co z tego że ktoś dużo udoil.jak to mleko ,, kupuje '' . 

• Like 7
Opublikowano

To ja tak się wetnę . Mam dojarkę westfalię ,i zanim wkręcałem olej przeznaczony do westfalii ,to pobierało elegancko [zależnie od wkręcenia butelki] . Akurat na składzie przybrakło tego oleju ,więc kupiłem jakiś inny olej do pomp próżniowych . Teraz jest problem z pobraniem ,czyli w tej pozycji co było ,ani w żadnej z bardziej wykręceniem butelki ,nie chce pobierac  . Czyżby był za gęsty i po tych sznurkach nie przemoczy się . Może ktoś to zgłębiał ?

Opublikowano

czyli jak ktoś trochę więcej doi to to mleko powyżej średniej kupuje 🤔🤦

kizak napisał:

To ja tak się wetnę . Mam dojarkę westfalię ,i zanim wkręcałem olej przeznaczony do westfalii ,to pobierało elegancko [zależnie od wkręcenia butelki] . Akurat na składzie przybrakło tego oleju ,więc kupiłem jakiś inny olej do pomp próżniowych . Teraz jest problem z pobraniem ,czyli w tej pozycji co było ,ani w żadnej z bardziej wykręceniem butelki ,nie chce pobierac  . Czyżby był za gęsty i po tych sznurkach nie przemoczy się . Może ktoś to zgłębiał ?

jaki olej kupiłeś? może ma inne parametry 🤔