Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

a jak można sprawdzić gdzie mogą być przebicia? bo wyciągniety kluczyk w stacyjce a prąd  ucieka. jak sa metody ? prosze o pomoc

Kolego a może Ty masz zwarcie w instalacji gdzieś zupełnie w innym miejscu i Ci akumulator rozładowuje? Lepiej posłuchaj kolegów i wezwij fachmana bo wykończysz aku albo popalisz kable tyle zaoszczędzisz. 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam moj ursus trzymał jesieniom cisnienie 3 a jak sie rozgrzał w orce słabe dwa . Teraz w mrozy zauwazyłem że po odpaleniu go wskazówka od cisnienia lezy . Dopiero po jakis paru min pracy skoczyła na słabe 3 .Czy to oznaka ze pompa olejowa jest słaba i dlatego nie mogła podac gęstego oleju stąd jesieniom też niskie cisnienie ?

Opublikowano

ursus 904 po ciężkiej pracy rozgrzany po zgaszenu często nie odpala, nie da rady przekrecic walem, na zimnym nie ma problemu.  ciągnik jest do remontu, po rozgrzaniu ciśnienie niecale 1 na ma obrotach, pytanie czy te nie odpalanie może być oznaka zacierania się silnika?

Opublikowano

Tym razem ja potrzebuję pomocy.

Problemy z odpaleniem. Kręci rozrusznikiem, ale nie odpala. Akumulatory są dobre, rozrusznik dobry. Silnik ma w bloku grzałkę. Więc warunki są bardzo dobre.

Zachowuje się tak, jakby akumulatory były za słabe. Kompletnie nie mam pomysłu co to może być. Gdzieś jakieś przebicie?

Opublikowano

Panowie mam problem z odpalaniem moje c-385. Posiadam rozruch 12/24. Jak jest ciepło to kreci ok. ale jak spada ponizej zera ledwo co rusza rozrusznikiem. Sprawdziłem miernikiem i tak:

kabel gruby dochodzacy do rozrusznika podczas postoju 12.4/12,5;podczas kręcenia 17.5

Akumulatory: na postoju oba po 12.4, podczas krecenia na jednym spada napiecie do 9.3, na drugim do 9.7

Cos poradzicie? od czego zacząc teraz sprawdzanie?

Opublikowano

Witajcie. Mam ursusa 912 co miał w zeszłym roku robiony kapitalny remont silnika  a 2 lata temu kupiony nowy rozrusznik i nawet nowy akumulator dostał  i nwm co mu dalega  ale przyjdzie lekko zimno to za chiny niechce odpalić nawet nie ma siły zakręcić co jedynie może raz albo 2 razy i kaplica Wiecie może co mu dolega nwm dać wiekszy kabel od + czy  podwójną masę ?  A rozrusznik to jest szybkoobrotowy  . Pomóżcie bo  nwm co jest z góry dziękuje 

Opublikowano

Ach te rozruszniki szybko obrotowe,wymyślone po to by trzepać kasę, z nieświadomości ludzkiej, a potem tylko same problemy.Prawdę mówiąc mając styczność nie widziałem tam nic szybko obrotowego,prócz szybko obrotowych finansowych strat.

Jak próowałeś ładować akumulator a to nie pomogło,to polecam wyrzucić rozrusznik i założyć zwykły

Opublikowano

co ty gadasz w 7211 mam już z 5 może 7 lat szybkoobrotowy i nic się nie dzieje , no w tym roku wymieniałem sprzęgło bo pękło (jednokierunkowe i przepuszczał) wieniec cały

I to naprawdę szybkoobrotowe po prostu silnik jest mniejszy ale właśnie szybciej się kręci a obroty zwalnia mu przekładnia która podnosi moc

@Majkelos a ku ma prąd moze po prostu już zużyty i wiadomo przy niższych temp się rozładowuje . Nie masz miernika prądu jakiegoś ?

Opublikowano

Jeśli mimo dobrych rozruszników i akumulatorów  ursusy Wam nie palą, prawdopodobnie do sprawdzenia głowice ( wymiana gniazd,  sprawdzenie zaworów,  planowanie) 

sprawdzić wtryski na urządzeniu  , może być też przyczyną że przy dużym ciśnieniu (165) będą dobrze rozpylać, ale przy mniejszym ciśnieniu nie będą prawidłowo rozpylać.  a przy uruchamianiu ciągnika nie od razu jest pełne ciśnienie.

Opublikowano

Panowie potrzebuje waszej rady. Ciągnik c385 miał regenerowaną głowice bo wcześniej mocno dymił i nie miał siły. Po remoncie jak jest rozgrzany silnik nie chce zapalać.  Rozrusznik wogul nie obraca. Jak jest zimny zapala normalnie. Rozrusznik zamieniony na inny a reakcja taka sama. Przed remontem czy ciepły czy zimny zapalał normalnie. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy. Na zaciąg odpala momentalnie .

Opublikowano

mam inny rozrusznik i nie ma poprawy Mocowania kabli też sprawdzone Jeśli kable byłyby luźne lub zaśniedziałe to na zimnym silniku też by nie palił a on zapala Myślę czy głowica po tym remoncie nie puchnie od ciepła i temu nie chce potem  zapalić 

Opublikowano

Rozrusznik wogul nie obraca. Jak jest zimny zapala normalnie. Rozrusznik zamieniony na inny a reakcja taka sama. 

jak rozruszniki nie obracają , to szukaj w elektryce  i nich samych a nie w  głowicy, no chyba że nie mogą obrócić. słabe kręcenie i lejące wtryski,  kompresja ro też ciężkie palenie na rozruszniku

Opublikowano (edytowane)

Ale podejdę teraz i ciągnik odpali normalnie. Pochodzi sobie 20minut, zgaszę silnik i przy pponownej próbie odpalenia obróci troszkę albo wogole. Pójdę jutro rano i zapali normalnie.  Przed remontem głowicy zapalał normalnie czy to ciepły czy zimny. 

Edytowane przez mikcom20
Opublikowano (edytowane)

Te rozruszniki masz może spasowane.Za dużo podkładek regulacyjnych i wirnik niema luzu.Ładowanie jest prawidłowe?Głowica była planowana?Może była krzywa bo przegrzany był silnik i teraz masz prostą głowicę a krzywy blok.

Edytowane przez krzysztofz14
Opublikowano

robiłeś samą głowicę czy coś jeszcze wcześniej , np zestawy naprawcze, a rozruszniki przejrzyj bo że  masz dwa to nie znaczy że w najlepszym stanie, coś trzeba zrobić bo gotowej odp. nikt nie poda