Skocz do zawartości
News
Barm03

Same Antares 130-Wspomaganie ciężko działa po rozgrzaniu

Polecane posty

Barm03    5

Szanowni Agrofotowicze :)
mam problem ze wspomaganie w Samcu, mianowicie, jak jest zimny to przy ciut wyższych obrotach lekko kręci się kierownicą, natomiast jak się rozgrzeje to koniec, w miejscu nie można ukręcić, podczas jazdy nie jest źle, jak ostygnie jest ok. Mam takie pytanie, czy temu jest winna pompa od wspomagania ? W którym miejscu jest ona zlokalizowana w traktorze ? Czy jest jakiś zbiornik w którym uzupełnia się olej ? Jaki olej lać do wspomagania ? Za odpowiedzi z góry dziękuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jarecki88    187
Dnia 9.08.2017 o 21:43, Barm03 napisał:

 

Olej bierze ze skrzyni, pompa za lewym tylnym kołem z tym, że nie pamiętam która, bo są dwie obok siebie. Sprawdź po przewodach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

romano82    4

Zbiornik jak pusty to moment. Mam nadzieję że masz klucze płasko_oczkowe wygięte w półką, podkowę bo jednej ze śrub nie można innym kluczem pokręcić. Prawdopodobnie do wymiany bedzie też łącznik napędu. Ogolnie wymiana bajecznie prosta. Ps. Uszczelki raczej trzeba dorabiać samemu pod pompę bo nikt nie miał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
romano82    4

U nas wytarte były do polowy zęby na łączniku. Szkoda bylo wkładać i ryzykować że za chwilę przestanie działać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Hubi102
      Witam
      Mam problem z Cergosem 350. Nie działa licznik (ten elektroniczny w prawym dolnym rogu) i wskazówka obrotomierza. Miał ktoś podobny problem? Jakieś problemy z alternatorem, jakieś czujniki winne?
      Pozdrawiam
    • Przez Henryk321
      Witam, mój byczek ma 3tyg ma suchy nos ale temperatury nie ma ma 38,4°C. Jak poszłem rano to miał ciężko wstać i chodzi dziwnie. Ma apetyt pije ładnie mleko. Co mu może być?
    • Przez marekszymon123
      Witam wszystkich.Posiadam mf 590 od nie dawna .Problem polega na tym ze nie działa mulipower przyspieszacz.CZY ktoś z was naprawiał cos takiego .pozdrawiam 
    • Przez mariusz2
      ciezko wchodza biegi  czy jest opcja regulacji sprzegła oprócz pedału
    • Przez Tomon007
      Witam. Wymieniam olej hydrauliczny w same laser 100 jednak nie ten korek odkrecilem co trzeba mysle ze na fioletowo to z tylnego mostu a czerwony to wlew do niego. Wysylam zdjecia i zaznaczylem w kułka z zapytaniem od czego te korki sa. Zaznaczylem roznymi kolorany zeby bylo wiadomo jak opisac .ten gorny to pewnie od hydrauliki i w chodzi do niego utto 10w30 tak ? A ten dolny to nie jestem pewny i fajnie by bylo jakbyscie napisali jaki odej tam zalac i ile  Z gory dziekuje za pomoc 



×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.