Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'działa'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

Blogi

Categories

Kategorie


Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


>

Grupa


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Kod pocztowy

Znaleziono 51 wyników

  1. Witam Case 5150 pro mam problem z hydrauliką mianowicie chodzi o to że po uruchomieniu ciągnika działa ona dopiero po 2 minutach (chodzi o podnośnik, ładowacz oraz wyjście na węże hydrauliczne ) gdy juz dziala sprawdzilem cisnienie jest koło 200 bar ... Natomiast jeżeli chodzi o jazde polbiegi wspomaganie wszystko działa od razu ... Co zostało zrobione -wymienione filtry 2 od hydrauliki -sprawdzone elektro zawory Znajomy mówi że może to być zawór mechaniczny na pompie nie mam pojęcia gdzie on może być
  2. Witam wszystkich.Posiadam mf 590 od nie dawna .Problem polega na tym ze nie działa mulipower przyspieszacz.CZY ktoś z was naprawiał cos takiego .pozdrawiam
  3. JD 7710. Mam problem z przełącznikiem od kierunkowskazów/świateł długich/klaksonu, działają mi tylko kierunkowskazy. Klakson sprawdzony na krótko i działa, wiec to wina tego przełącznika. Bardzo cięzko dobrać sie do tego mechanizmu, gdyż nie da sie zdjąc kierownicy(chyba). Jak ktoś to przerabiał to prosze o porady.
  4. Mam taki problem nie działa wentylator w Manitou i woda się grzeje,nie działają też lewe obroty co może być przyczyną? Cewka jest dobra, rocznik 2014 silnik Mercedes 100 km
  5. Witam, Mam problem z EHR, mianowicie nie świeci się żadna dioda od EHR, tak jakby nie było wcale zasilania. Błędów na komputerze nie ma żadnych. Stało się tak po robieniu głowic i myciu silnika. Bezpieczniki całe. Orientuje się ktoś którędy i skad dochodzi tam zasilanie do tego EHR? Może bym coś pomierzył. Z góry dzięki 😊
  6. Wyswietlacz cyfrowy nic mi nie pokazuje jak zapale ciągnik. Jedynie jak włączę zapłon to pokazuje kontrolke od ładowania . A jak włączę na świecie żarową to pokazuje motogodziny . Jak to można naprawić?
  7. Witam ostatnio z dnia na dzień przestał mi działać w Mf 3080 Wom jak wlączam wogóle nie reaguje nie drgnie nawet Kontrolka od womu się nie paliła a nawet jak się nie paliła to i tak mi działał I jakoś dziwnym trafem przestał działać
  8. Witam. Problem z podnośniki em, na pusto podnosi po podpięcie maszyny nie chce ruszyć jej do góry. Co może być?
  9. Proszę o pomoc, może ktoś z użytkowników ciągnika Claas Axos 320 miał taki problem: od pewnego czasu -jakieś 3 mies.- często blokuje mi się kierownica podczas jazdy a kilkanaście dni temu zrobiłem sprzęgło, później tur powoli słabł, myślałem że to przez olej więc zmieniłem (olej hydrauliczno-przekładniowy, nie oryginalny Claasa tylko inny ale niby parametry takie same), filtry założyłem nowe a teraz już w ogóle nie ruszę turem -nie wiem co to się podziało, czy rzeczywiście gęstość oleju jest zła (ale niby wlałem 10W) i to że olej nie jest oryginalny Claasa? Czy coś by się stało z pompą i tak to się wszystko zablokowało? prosiłbym o pomoc lub poradę
  10. Witam, Mam problem z hydrauliką w ciągniku John Deere 4050. Po powrocie z pola, na drugi dzień nie działa hydraulika (ramiona, przedni tuz i zewnętrzne gniazda oraz wspomaganie). Zostały wymienione filtry oraz olej. Ciągnik jak postoi dłuższy czas to po odpaleniu słabo ale delikatnie podniesie. Ale po opuszczeniu już drugi raz nie daje rady. Tak jakby brakowało oleju... Co mogę zrobić? ;(
  11. W moim bobcacie wolno działa hydraulika , tzn podnoszenie opuszczenie iTP . Jak podnoszę w górę to z taki przewami jakby podnosił czy to na pusto czy z czymś. Jak po robie coś to olej jakby taki z bąbelkami powietrza był . Czy taki olej to norma ? A może pompa powoli juz kaput ?
  12. Nie działa klimatyzacja, wentylatory w dachu włączają się na 5 sekund a później wyłączają. Gdzie szukać przyczyny?
  13. Witam. Czy może wie ktoś jak zbdowany jest hamulec ręczny w john deere 6800. Gdyż zastanawiam się nad jego naprawą i nie wiem czy są w nim tarczki czy taśma. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  14. Snapchat-1391671675.mp4 Witam mam problem mianowicie zatrzymałem się ciagnikiem wrzuciłem luz wyszedłem z kabiny po ponownym wejściu wbiciu biegu ciągnik nie reaguje. Wszystko inne jest sprawne. Po przelaczeniu rewers na położenie jazdy w tył nic się nie dzieje w przod też. Półbieg został w jednej pozycji i nie przełącza się. Proszę o pomoc i z góry dziękuję
  15. Rozrusznik fortschritt t088 kupiony po generalnym remoncie kilka lat temu i do tej pory nie używałem tego regulatora ale chciałbym zmniejszyć posów . Regulator firmy hydrator wygląda że był nowy. Kręcąc gornym pokretlem od regulacji nie ma żadnych zmian w szybkości posuwu. Powinny być momentalnie czy z opóźnieniem? Czy na wolnych obrotach będą zauważalne? Chcąc zmniejszyć powinno się wkręcić na czy wykrecic? a może mam węże zamienione i dlawie powrót i to nic nie daje ? w takim wypadku w drugą stronę gdy puszczę listwy regulator powinien działać jesli by tak bylo to nalezy zamienić węże przy silniku?
  16. Witam, mam problem z moim massey-em 3080 otóż nie działa wom na 1000 obr. na 540 kręci, sprawdzałem tą linke co idzie do tyłu przy ramieniu i ta dźwignia pracuje bez oporu, tak jakby nic nie przełączała. Z góry dzięki za podpowiedzi.
  17. Witam mam problem z niedziałającym nawiewem w zetorze co może być przyczyną ?
  18. Witam mam problem z moim t25 otóż dzwignia włącznika wałka Wom wychodzi z bloku wraz z bolcem w ktorym jest tak jakby urwana śruba jak to naprawić?
  19. Tak jak w temacie .Pompa podnosiale trzeba bardzo dlugo czekac i co jakos 1 min sie podniesie troszeczke i za 1 min znowu i slychac z przodu ciagnika jakies jakby obcieranie czy takie cos jakby olej saczyl sie -niewiem jak to opisac. W domu normalnie jak sie doleje do pompy oleju to podnosi na podworku normalnie.Wyjade na pole podiesie ze 2 raz i juz niepodnosci- na podworku niewidac zeby olej lecial.Wie ktos mzoe w czym problem ? W pompie jest 15 L .Tak podejrzewam bo niewiem gdzie sie wlewa z tylu nad ramionami miechanik mowil.A do jakiegos serwisu niemam nr zeby zadzwonic. Jaki to model to niewiem wiem ze ma 31 lat bo niepisze jaki model -wiem ze ma 98 czy 100 KM. Z gory dziekuje bardzo.
  20. Witam. Nie działa sterowanie prędkością nagarniacza( kręci się stale tak samo). Na płycie sterującej są 4 diody informujące o błędach. Nie pali się żadna (błąd brak zasilania) jednak zasilanie jest na płycie. Wprost płyta nie wydaje się uszkodzona. Ktoś możne spotkał się z tym problemem. W sumie skończy się pewno wezwaniem serwisu. Może ktoś to już przerabiał taki temat
  21. Witam. Od niedawna jestem posiadaczem case mx 120. Niestety nie działa w nim wom ani na 540 ani na 1000obr. Poprzedni właściciel wgl nie używał wom i też nie wie co jest nie tak. Moja wersja jest już elektryczna tz wom załącza się tak zwany grzybkiem i obok jest klawisz od automatycznego załączania. Opiszę w skrócie co zauważyłem. wsiadając do ciągnika i przekręcając kluczyk na ułamek sekundy zapala się błąd 8 na wyświetlaczu i zielona kontrolka od womu mrugnie tylko raz Gdy ciągnik zostanie uruchomiony kontrolka ponownie mrugnie tylko raz po ustawieniu włomu na 540 czy 1000. i podniosę grzybek do góry kontrolka świeci się na zielono przez około 5 sekund potem zaczyna mrugać równo na zielono do momentu kiedy grzybek wcisnę kontrolka gaśnie. Proszę o pomoc.
  22. Witajcie. W moim MF-ie 255 miałem wymienione sprzęgło na nowe. Dzisiaj próbowaliśmy wjechać do obory i zonk sprzęgło raz działa raz nie . Z wbiciem biegu raczej nie ma problemu gorzej z wyciągnięciem biegu. Czasem sprzęgło działa tak ,że można zmieniać biegi bez problemu a najczęściej jak zmieni się na wsteczny wtedy zaczyna się zacinanie. Czasem muszę zgasić ciągnik żeby można było wyjąć bieg. Po zgaszeniu bieg wyskakuje bez problemu. Luz sprzęgła wygląda ok . Ktoś coś podpowie co może być przyczyną. Pozdrawiam Nabuch
  23. Witam Mam problem z Cergosem 350. Nie działa licznik (ten elektroniczny w prawym dolnym rogu) i wskazówka obrotomierza. Miał ktoś podobny problem? Jakieś problemy z alternatorem, jakieś czujniki winne? Pozdrawiam
  24. Witam Mam problem, mianowicie nie działa mi podnośnik w ciągniku Case 5120, nie reaguje na żadne polecenia, kontrolka non stop mruga na pomarańczowo. Jaka może być przyczyna?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj Anuluj