Polecane posty

Napisano (edytowany)

Witam mam problem z rewersem w Same na początku rewers wyskakiwał tylko na wstecznym biegu tzn cofając po równej drodze nic sie nie działo a jesli tylko byl jakis kamień czy cos to szarpło ciagnikiem i bieg wyskakiwał :( teraz dzieje mi sie to również przy jezdzie do przodu GDY PRZYTRZYMAM MOCNIEJ DZWIGNIE TO NIC NIE WYSKAKUJE. Moze miał ktos z was taki problem i pomoze co zrobic?

Edytowano przez JasiekAgriculture

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lambogrand    27

Mi w Grand prix wyskakuje jedynka jak szarpie na nierówności ach do przód tyłu ale olałem temat jak rozwiarzesz problem to daj znac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Massey38    12

U mnie w MF 8160 był identyczny problem po rozebraniu skrzyni okazało się że były wytarte widełki rewersu. Wjechaly nowe widełki i problem z głowy😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

leecooper    0

Kolego też mam same i też wyskakiwal mi rewers po rozebraniu okazało się że widełki do wymiany i synchronizator rewersu koszt 5-6 tyś :/

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Kamilc360pL
      Snapchat-1391671675.mp4 Witam mam problem mianowicie zatrzymałem się ciagnikiem wrzuciłem luz wyszedłem z kabiny po ponownym wejściu wbiciu biegu ciągnik nie reaguje. Wszystko inne jest sprawne. Po przelaczeniu rewers na położenie jazdy w tył nic się nie dzieje w przod też. Półbieg został w jednej pozycji i nie przełącza się. Proszę o pomoc i z góry dziękuję 
    • Przez ZetorTeamPL
      Poleca ktoś zetora proxime 95 power ? z 2011 roku?
    • Przez Arektoma
      Witam tak jak w tytule co może być przyczyną? 
      Same antares II 1997r. silnik chłodzony powietrzem na elektrycznym regulator obrotów. Faluje obrotami od 500-750 na biegu jałowym, po dodaniu gazu w zakres 1500 i więcej problem ustępuje. Wymienione i wyregulowane rozpylacze na nowe, zawory również ustawione co prawda nie wiem jaki powinna być wartość ustawienia zaworów ale ustawiłem 0.35mm na zimnym wszystkie równo. Pompka zasilająca paliwo sprawdzona oraz wyczyszczona. Odpala po 2-3 obrotach rozrunika za każdym razem czyli moim zdaniem normalnie. Jest mała zależność jak był mróz tak około minus 7 to falowanie było zdecydowanie mniejsze a jak złapał lekko wyższa temp. To wracał do zakresu jak pisałem wcześniej. Błagam pomocy 😉
    • Przez Zibo123123
      Witam. Czy posiada ktoś książkę obsługi Laser 100?
    • Przez edi2000
      Dzień dobry
      Mógłby mnie ktoś poinstruować jak odpowietrzyć układ hamulcowy w Same Iron 150?
      Zabrakło płynu w zbiorniczku i nie został uzupełniony na czas.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.