Skocz do zawartości
Ryjek1238

Gdzie czujnik ciśnienia oleju przekładniowego w MF 698

Polecane posty

Ryjek1238    0

Witam.

Czy orientuje się ktoś, gdzie w MF 698 umiejscowiony jest czujnik ciśnienia oleju przekładniowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    1532

Czujnik o który pytasz jest z lewej strony na przewodzie idącym do chłodnicy oleju. Znajdziesz go między wspornikiem kabiny a filtrem oleju silnikowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

zbyszekbrzuze    190

Kolega chce go odłączyć czy zegarem się wpiąć?


KPK Kumurun Team
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki,

GG: 33264431 t: 724772311

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
extrabyk    1532

Zobacz na godzinę o której odpowiedział .

Cala noc szukał .

Hehehe spostrzegawczy jesteś :D ale jak się posiada ten ciągnik kilka lat to są rzeczy, których się nie szuka i jak mnie ktoś w środku nocy obudzi i zapyta to ja już wiem co i gdzie bez szukania :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robert1226    62

Nie napisalem tego wprost ale to było do autora tematu bo po co szukać jak lepiej nowym tematem forum zasmiecac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ryjek1238    0

Ze względu na pracę, dopiero wczoraj mogłem obejrzeć traktor w celu zlokalizowania tego czujnika, i dzięki podpowiedzi kolegi extrabyk udało się to. W moim ciągniku znajduje się on na przewodzie do chłodnicy oleju, ale jest on umieszczony nad skrzynia za silnikiem. Szukałem tego czujnika w celu jego wymiany, ponieważ najprawdopodobniej zepsuł się. Wszystko w ciągniku działa, natomiast kontrolka się zaświeca. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel885    663

Na wolnych obr z włączonym zającem u mnie już z 8 lat się świeci. Gdzieś gubi ciśnienie albo pompka słaba 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ryjek1238    0

Ja bym tak nie mógł żeby coś się świeciło czerwonego na desce przez tak długi czas. Pompa zębata jest dobra ponieważ w tamtym sezonie została wymieniona na nową, natomiast tłoczkowa też wydaje się dobra, ponieważ ciągnik podnosi wszystkie narzędzia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MF675ursus    151

Wymień czujnik i daj znać czy pomogło. Jego koszt- około 100 zł. Szukaj po numerach katalogowych- to że wygląda tak samo to nie znaczy że reaguje na takie samo ciśnienie- bardzo podobny jest w MF serii 30XX, a numery katalogowe ma inne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ryjek1238    0
Napisano (edytowany)

Usterka tymczasowo (zapewne) usunięta. Ze względu na to iż w najbliższym sklepie na ten czujnik muszę czekać kilka dni, a miałem dzisiaj chwilę wolnego. Obstukałem ten czujnik kluczem, co spowodowało ze kontrolka przestała się świecić co przy okazji upewniło mnie w tezie o niesprawnym czujniku. Zmierzyłem także ciśnienie na pompie tłoczkowej, które wyniosło około 200 bar, czyli całkiem niezłe  :D .

Edytowano przez Ryjek1238

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez jacek7913
      Mam problem.
      Mam MF 3060. Po rozgrzaniu najpierw mrygnie kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni a następnie załancza się samoczynnie przedni napęd. Po rozgrzaniu większym (np.orka) nie mogę przełączyć z A na B i z żółwia na zająca.
      PROSZĘ O POMOC BO ROBOTA W POLU CZEKA:}
      Pozdrawiam
    • Przez lukaskurp
      Witam, do podobnego tematu się nie dokopałem a sprawa pilna więc, kilka dni temu padła mi pompa wodna więc przy jej wymianie postanowiłem naprawić wskaźnik wody bo fałszował. termostat był uszkodzony więc go wymieniłem na nowy lecz nieco inny. stary miał sprężynę u dołu, od strony pompy a klapka otwierała się do góry zgodnie z kierunkiem tłoczenia wody do chłodnicy. W nowym termostacie aby klapka otwierała się do góry trzeba go zamontować sprężyną do góry i tu moja wątpliwość, bo przecież wtedy woda z małego obiegu niema kontaktu bez pośrednio ze sprężyną która odpowiada za otwieranie i zamykanie go. Więc jak ktoś montował niech się podzieli swoimi wnioskami.
      Następna sprawa, mianowicie wymieniałem owy czujnik od temperatury i w agromie dali mi drugi troche inny ale gwint pasował, jednak skala się nie zgadzała, czujnik miał 50 stopni a na zegarze 100 ale dołożyłem opornik i grało. ale przy montażu zerwałem gwint i kupiłem drugą kopułkę i nowy czujnik od c385 w grene i jak go podłączyłem to jeszcze gorzej, w 30 stopniach zegar pokazuje 100 stopni. A to tego tu opornik za bardzo nie pomaga bo skrajne wartości rezystancji są dość blisko i jak dołożę odpowiedni opornik to zegar jak zimna woda to pokazuje 70 stopni, jak gorąca to 90 stopni więc ciężko rozróżnić kiedy jest ok a kiedy się przegrzewa.
      proszę o jakieś rady
       
      ciągnik ursus c-385
    • Przez Scappy
      Witam !
       
      Mam problem prawdopodobnie z czujnikiem który liczy obroty siatki . Podajnik podaje siatkę na balot lecz się nie cofa ,a na komputerze nie są pokazywane obroty siatki . Na początku działało to bez problemu ,a teraz niestety coś chyba się popsuło . Pytanie jak sprawdzić czy ten czujnik działa ? Kostka jest na 3 piny . Miernikiem może coś zdziałam ?
      Czujnik:
       
      Druga sprawa to tulejka widoczna na zdjęciu . Jest ona wytarta z jednej strony przez co czasami podajnik świruje . Jest to jakiś twardy materiał pytanie czy dostanę gdzieś taką tulejkę kupić lub coś podobnego z twardego materiału ,który można przetoczyć na mniejszą średnice (wielkość obecnej tulejki) .
      Tulejka i jej lokalizacja . Jest ona pod tym wielkim płaskownikiem .

      Model komputera :
       
      Liczę na jakąkolwiek pomoc
       
      Pozdrawiam
    • Przez makos2
      Witam posiadam problem związany z ciągnikiem Deutz Fahr Agroton 150. Mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi błąd EB który uniemożliwia mi dalszą jazdę ciągnikiem, muszę go zgasić a następnie odpalić aby móc znów jechać. Z tego co wiem błąd EB dotyczy czujnika położenia sprzęgła. Zakupiłem nowy czujnik oraz go zamontowałem lecz błąd nie ustał. Sprawdziłem okablowanie i wszystko jest w porządku - przynajmniej tak mi się zdaję . A więc moje pytanie jest takie, w czym może być problem ? Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje.
       
    • Przez Mario35
      Witam. Od pewnego czasu jestem posiadaczem ciągnika case maxxum 5150. Wymieniłem wszystkie oleje i filtry. Jest jeden mankament za który nie wiem jak się zabrać, co zrobić i jaka była by tego przyczyna. Miałem zapięte pługi obrotowe na wolnych obrotach ciągnik wolno podnosi i tez wolno plug obraca czy tez podnosi klapa przy balowarce ale gdy zwiększę obroty to tez wszystko przyspiesza podnośnik szybszy i hydraulika. Ciśnienie na wyjściu hydraulicznym 170bar. Dodam ze poza tym nic więcej się nie dzieje. Ciągnik jeździ nie rozłącza biegów np przy orce czy innych czynnościach.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.