Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już lepiej zacznij się rozglądać Na prawo patrz, na lewo patrz

Łowicz toruń czy rotr rypin nawet jak po 70gr płacą to i tak większość dostawców nie myśli o odejściu bo nie są w stanie spełnić wymogów mlekovity czy sierpca.
Opublikowano

Ale spoko chłopie,my jesteśmy jak karaluchy, za 90gr przeżyliśmy to nawet atom przetrwamy, a jak nam ktoś zacznie płacić to podlasie utopimy w mleku ;)

Żebyś się nie zdziwił kolego, w mlekpolu będzie powrót do ceny a i b bo mleko ostro do gory idzie a nie wiadomo co po czerwcu z nim zrobić
Opublikowano

Mlekpol niech sie martwi co z mlekiem zrobic . Mlekovita ma proszkownie i sie nie martwi. Mlekpol tym bonusem 20groszowym najbardziej pomógł sprzedawcom jalowek i pierwiastem

Opublikowano

Nie przesadzajcie ze Sierpc  czy Mlekovita ma nie wiadomo jakie wymogi a do Łowicza mozna gówno odstawiać....złe zarządzanie doprowadziło że ledwo zipia i tyle. A propo Krowiarka podejrzewam że wiele osób ma układy obojetnie w jakiej mleczarni ale przeciez nikt sie nie przyzna także takie gadanie o spełnieniu wymogów to koło sklepu ;)

Opublikowano

Pytanie z innej beczki do dostawców KOŁA.

Czy to prawda, ze "dopłata lojalnościowa( jakies 10 gr) w przypadku odejścia od mleczarni musi zostać zwrócona za cały okres odstawiania mleka? Przeciez przez kilka lat uzbierają się jakies astronomiczne kwoty. Ktos mowil, ze musial oddac 50 tys. Co w wypadku zaprzestania hodowli? Tez trzeba oddac wypracowaną doplate?

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano

Dokładnie tak znam dostawców sierpca którzy zawsze wiedzą kiedy są proby i wtedy dodatkowa pomoc w walce z somatyka☺i najlepszy tekst ze federacja zawyża somatycze no uśmiałem się ze hoho ktoś mysli ze ma lepszą cenę To ma ma złote mleko a mlekovita to samo na forum och ach a na priv do dostawcy napisałem jednego z oddziałów bo rozwazalem przejście ale jak wystawił laurke mlekovicię to ja dziękuję płacić za swoje mleko po 150zł za słoiczek i podług oceny rypia ladnie na parametrach także wszędzie super a w Łowiczu gnoj ale parametry mi się zgadzają z oceną róŻnice Max 0,05 i nie zawsze na ich korzysc i somatycze jak wezma w dzień udoju próbnego też się zgadzają i w życiu złotówki nie zapłaciłem ani nie podmienialem nic ale wiem ze są różni i w Łowiczu na pewno też tacy są

Wszędzie są tacy co dają i co biorą, kwestia dogadania się. Nie zapłaciłam nigdy i nie zapłacę. Jeżeli ktoś płaci to wierzcie, że leje wszystko łącznie z antybiotykiem. Kiedyś mieliśmy taką sytuację, że cały samochód do utylizacji bo kierowca spie...ył mleko, najlepsze było to że nie można było znaleźć gagatka który wlał syf... czemu, bo próby były podstawione. Takim to tylko łeb rozwalić, przecież to ludzie potem piją i małe dzieci też, a podobno mleko to zdrowie. Jest taka mleczarnia lokalna, blisko nas, skupują wszystko dosłownie wszystko a potem kobitki chwalą w sklepie, jaka pyszna śmietana i twarożek, bo nasza od naszych rolników, tylko biedne potem nie wiedzą czemu antybiotyk nie działa kiedy dziecko chore. Ktoś tu kiedyś napisał, że za syf i antybiotyk to powinni zakazywać produkcji, i to święta prawda. 

Opublikowano

Pytanie z innej beczki do dostawców KOŁA.

Czy to prawda, ze "dopłata lojalnościowa( jakies 10 gr) w przypadku odejścia od mleczarni musi zostać zwrócona za cały okres odstawiania mleka? Przeciez przez kilka lat uzbierają się jakies astronomiczne kwoty. Ktos mowil, ze musial oddac 50 tys. Co w wypadku zaprzestania hodowli? Tez trzeba oddac wypracowaną doplate?

a co to jest ta opłata lojalnościowa? Pierwsze słyszę
Opublikowano (edytowane)

Wracając do wymogów Sierpca i innych wymagających mleczarni to jesli ma sie dość ceny na poziomie 70 gr i chce się rozwijać no to trzeba się ogarnąć i produkować dobre mleko do dobrej mleczarni. Wóz albo przewozw. Mi sie udalo przenieść do dobrej mleczarni, od stycznia jestem w Sierpcu przeszedłem z Rypina i mleko przechodzi w extra bez słoików, wirowania, układów i innych. To prawda ze mozna przewidzieć kiedy próby biorą, ode mnie moga w kazdej chwili wziac i jestem o wynik spokojny. Mój sąsiad tez sie mógł do Sierpca przenieść, ale sie przeraził i zostal w rotr. Mialem tez okazje do mlekovity, ale wydaje mi się ze Sierpc byl po prostu lepszym wyborem. Tych których nie chcial Sierpc z rotr to uciekli do Mlekovity w lutym.

Edytowane przez vodz
Opublikowano

Do  Mateusz1q To prawda ze jest doplata lojalnosciowa 13 gr w przypadku odejscia do innej mleczarni oddajesz ta doplate ale nie z kilku lat tylko z ostatnich 12 miesiecy co nie oznacza faktu ze to mega duza suma, bo 13 gr z calego ostatniego roku trzeba oddac im

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił kolego, w mlekpolu będzie powrót do ceny a i b bo mleko ostro do gory idzie a nie wiadomo co po czerwcu z nim zrobić

Możesz rozwinąć dlaczego nie wiadomo co zrobić?
Opublikowano

Kontrakt z Chinami chyba wam się kończy a mleka co raz więcej.

Opublikowano (edytowane)

wszyscy zapominacie o jednym jezeli jest to spoldzielnia to Prezes jest dla nas a nie my dla niego. taka uwaga.

Trzeba o tym pamietac a nie sie bac bo prezes krzywo spojrzy. :)

Edytowane przez marju12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v