Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rolnicy takie pismo to formalność która musi być spełniona i  w większości przypadków nie chodzi o PEG po prostu wynika to z ustawy o płatnościach bezpośrednich każdemu rolnikowi któremu do  końca lutego wniosek nie został zatwierdzony do wypłaty musi być decyzja o przedłużeniu a terminy tam zawarte to tylko orientacyjnie w razie czego jakby nie mogli się wyrobić  ktoś to otrzymał to pismo równie dobrze za 2 -3tyg może mieć wypłatę obszarówki nie znaczy to ze PEG nie uległ zmniejszeniu zwiekszeniu  , czytałem gdzies ze ten przepis ma być zlikwidowany  

Jak wam idzie nauka na ewniosku tam na bieżąco sa aktualizowane MKO- daw-PEG i program sam zaczytuje MKO 

pozdrawiam rolników 

Opublikowano
16 godzin temu, soltys48 napisał:

30 sekund??Chyba u Ciebie...ja mając 7 umow dzierżaw byłem tam ok 2h

W mojej gminie 8 umów byłem pół godziny i przede  mną  był jeden rolnik.

Opublikowano

czytam ze składaliście wnioski o dopłatę do paliwa rolniczego jak u was w gminie wygląda sprawa użytkowania gruntów czy składacie oświadczenia ze posiadacie i uzytkujecie grunty czy żądaja jakiś dok nakazów zapłaty podatków i inne ?

Opublikowano
1 godzinę temu, adaammek napisał:

czytam ze składaliście wnioski o dopłatę do paliwa rolniczego jak u was w gminie wygląda sprawa użytkowania gruntów czy składacie oświadczenia ze posiadacie i uzytkujecie grunty czy żądaja jakiś dok nakazów zapłaty podatków i inne ?

Wystarczy oświadczenie o użytkowaniu gruntów

Opublikowano

i do mnie dotarło pismo o niezałatwieniu sprawy ale twierdzą że załatwienie sprawy planowane jest do końca kwietnia także poczekamy zobaczymy co tam wyjdzie w mojej sprawie 

Opublikowano

Przed chwilą też listonosz dostarczył list od tych nierobów, odroczenie do 30 maja. Listonosz mówi że około 100 takich listów do rozwiezienia na dzisiaj ma, woj.łódzkie.

Opublikowano

Mi dzisiaj  przyszły  wnioski  na dopłaty  a decyzji za poprzedni  jeszcze  nie dostałem  

A na nowych  wnioskach  i mapach  jak zawsze  standardowo  działki  pozmniejszane  o kilka  arów  każda 

Opublikowano

Również dziś przedłużenie rozpatrzenia wniosku do 30 kwietnia. Pewnie chcą mi niespodziankę na majówkę zrobić 

Tylko żeby sobie premii na majówkę z mojej powierzchni nie zrobili :D

Opublikowano

Cierpliwość ma swoje granice.

Jeśli jesteś rolnikiem , to zadaj sobie pytanie: Dlaczego Polska jest śmietnikiem europy? Nagle nikt nie chce naszych wyrobów i obserwujemy totalną nadprodukcję wszystkiego.  Żywiec - ceny dno, ziemniaki -jeszcze gorzej, zboża- za darmo.  Import z Rosji kwitnie . Do tego dopłaty - idiotyczne  listy ze stwierdzeniem ,że ARiMR ma problem z policzeniem ich  wartości . Jestem po dwukrotnych , kompleksowych kontrolach , które nie wykazały żadnych uchybień , więc co oznacza ten list. Otóż oznacza ,że albo w ARiMR siedzi wyjątkowa grupa debili , albo politycznie inny debil z wyższego stołka postanowił naszymi pieniędzmi obsłużyć ukraiński gaz i zydowskie odszkodowania. Wszyscy którzy rządzili , dają obecnie świadectwo przywiązania do zydostwa co widać w ich publicznych wypowiedziach. Wszyscy którzy rządzą obecnie też włażą w d*pę zydom , tak jakby w Polsce nie było wcale  nas Polaków . Dureń od podatków na lewo i prawo wyzywa przedsiębiorców  od bandytów i przestępców , co raz wprowadzając coraz głupsze systemy podatkowe. W tym wszystkim zapomniał jednak posadzić kilku zydów odpowiedzialnych za brak uszczelnienia podatków w najbardziej drażliwych branżach - paliwa, stal, węgiel. Będąc zydem można w Polsce kraść i oszukiwać, można pluć na Polaków i brać łapówki. Z pewnością zyda nie posadzą.  Nie posadzili Sawickiej, nie posadzili Kijowskiego , ale posadzili bezdomnego który skusił się na batonika.   Zydzi w Polsce są nietykalni, tak jak obce siły paramilitarne z Mosadem włącznie, którego przedstawiciele paradują z bronią po polskich ulicach.  Dlatego uważam ,że idiotą i sprzedawczykiem będzie każdy kto zagłosuje w kolejnych wyborach na zyda. Tak samo każdy kto zrobi to nieświadomie na skutek braku odpowiedzialnego sprawdzenia kandydata.

018.jpg

Opublikowano

do ereksia 

Czy ty na pewno opisujesz  rzeczywistość w Polsce chlopie obecnie eksportujemy na niespotykana skale wejdź na strone minrol i poczytaj jak nasz eksport rolniczy bije kolejne rekordy boje się tylko ze w niektórych produktach nie utrzymamay potęgi 

wstawiłeś piękną fotke zboża  a piszesz o żydach 

co ma dziś żyd do handlu w rolnictwie dobrze żeby chciał od nas kupować a samemu mało produkować 

ogarnij się bo jedzie od ciebie uprzedzeniem do żydów nie chcesz być antysemitą  w naszym żądzie nie widze wyznawców judaizmu 

uprzedzenia dyskryminacja bierze się z niewiedzy, leku i słabości ze ktoś jest lepszy jeżeli jesteś młody Polakiem to twoje myslenie jest szczególnie zacofane 

niestety antysemityzm w Polsce nie jest czyms nowym kiedyś zydzi zyli obok polakow to byli zwykli ludzie zajmujący się najczesciem handlem usługami może to z tego wzięło się przekonanie ze to ludzie zamożni , hitler chciał doprowadzić do wyniszczenia żydów podburzał Polaków i to na ziemi polskiej stworzył ludobójstwo fabryki śmierci

mieszkam południowo wschodniej Polsce gdzie zydów wywieziono  do trblinki niewielu się uratowało poczytaj o Treblince może zmądrzejesz  

• Thanks 1
Opublikowano

Jakieś trole się tu chyba zagnieździły. Na temat prosimy. Polityka brudna sprawa. Ja już gorsze czasy przeżyłem jak brak dopłaty. Do 30.06 mają czas a i niektórym po tym czasie wypłacają. Więc pieniążki to się liczy jak są na koncie. Ja dziś zwrot vat w ostatnim dniu, powiedzmy nieraz są prędzej a zdarzy się im w US przreoczyć sprawe bo np. Pani od tych na B poszła na emeryture...

Opublikowano

Listonosz przyniósł dziś list z agencji. "Zawiadomienie o nie załatwieniu sprawy... .... z uwagi na prowadzone postępowanie w zakresie ustalenia powierzchni kwalifikowanej do płatności na działkach rolnych zadeklarowanych we wniosku o przyznanie płatnosci na rok 2017 ....

......do dnia 30.05.2018" 

Czyli 3 rok z rzędu ku....a to samo 

Opublikowano
Dnia 2.03.2018 o 21:02, wiesiek63zmc napisał:

Wiem ,wiem to nie jest ten temat ale jak dobrze że w Polsce jest ograniczony dostęp do broni.

W Polsce jest ok 36 mln ludzi, jeśli broń byłaby łatwo dostępna to w Polsce nie ma 36mln ludzi

Opublikowano

Myślę że tych rozumnych jest znacznie więcej niż ci się wydaje, a reszta nie dostałaby pozwolenia na broń i tyle w temacie. U mnie przyszła decyzja, ale na kasę pewnie trzeba będzie poczekać conajmniej do kwietnia w optymistycznym wariancie

Opublikowano
33 minuty temu, TheRolnik1992 napisał:

Listonosz przyniósł dziś list z agencji. "Zawiadomienie o nie załatwieniu sprawy... .... z uwagi na prowadzone postępowanie w zakresie ustalenia powierzchni kwalifikowanej do płatności na działkach rolnych zadeklarowanych we wniosku o przyznanie płatnosci na rok 2017 ....

......do dnia 30.05.2018" 

to samo dostalem dzis pozdrawiam

Gość marekfarmer
Opublikowano
ja też to dostałem hehehe