Gęś pieczona
 

Gęś pieczona

  • 4619 wyświetleń

Z pomarańczami i jabłkami


Informacje o zdjęciu Gęś pieczona

Zrobione z Xiaomi Redmi 4X

  • 4.1 mm
  • 1/13
  • f f/2.0
  • ISO 1441



Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • Sylwekx25
  • 5594 8698

Najpierw ją oskubali , potem ładnie opalili , na końcu zabili i upiekli 😋 (Autentyczna historia z mojej okolicy)

    • Sad 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jarecki
  • 3274 3444

a

5 minut temu, pafnucy napisał:

dobre to?

za***iste , umie co roku na swieta była kiedyś to jak z pasterki sie wracało to sie oblizywało kosci , bo miesa to ogromnie nie ma a najcenniejszy był kuferek

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Najpierw ją oskubali , potem ładnie opalili , na końcu zabili i upiekli 😋 (Autentyczna historia z mojej okolicy)

aż się boję zapytać gdzie to takie?

2 minuty temu, jarecki napisał:

najcenniejszy był kuferek

gęś z pieczona w kuferku? 🤔

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Sylwekx25
  • 5594 8698

Aa taka babka co się jej w głowie pomieszało na starość , ojciec w jakiejś sprawie tam do nich poszedł i akurat widział tą akcje , ta babka skubała już ledwo żywą kaczkę , ojciec się pyta co wy robicie a ona na to "aa wzięła ją oskubała ,teraz jeszcze ładnie opalę , przyjdzie mój to ją weźnie i zabije" 🤐😉

3 minuty temu, pafnucy napisał:

aż się boję zapytać gdzie to takie?

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Mi tam gęsina nigdy nie smakowała, indyk zdecydowanie lepszy.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Morion
  • 547 1804

Gęs jest pyszna, szczególnie nadziana kwaśnymi jabłkami typu Szara Reneta. Oczywiście z własnej hodowli, żywiona owsem i trawą, bez jakichkolwiek sztucznych pasz i antybiotyków.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Gęś się tak samo źle skubie jak kaczkę? Bo miałem kiedyś kilka kaczek na spróbę, każda bita w innym terminie i każdą tak samo źle się skubało. Ludzie pytają o gęsi, może w przyszłym roku by się kilka młodych kupiło na odchowanie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

@Morionnormalnie jak arystokracja 🙆‍♂️

Daj trochę 😋

Ale widzę coś mocniejszego w szkle obok gęsi też do obiadku jest 😎

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • pawelec1997
  • 30 568
31 minut temu, Andpol napisał:

Swoja czy z marketu?

Ja kiedyś z marketu kupioną miałem kaczkę nadzianą z  jabłkami to jak się otworzyło to tak śmierdziała w środku, nawet nie była dobrze wyczyszczona, psy chociaż miały co jeść 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Roman4321
  • 1385 1733

spróbował bym takiej dobrze zrobionej gęsiny bo w sumie mięso z rosołu gęsie to takie sobie,

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • MateuszStaczyk
  • 16 272
5 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Gęś się tak samo źle skubie jak kaczkę? Bo miałem kiedyś kilka kaczek na spróbę, każda bita w innym terminie i każdą tak samo źle się skubało. Ludzie pytają o gęsi, może w przyszłym roku by się kilka młodych kupiło na odchowanie.

Może miałeś słabo wyparzoną lub kaczki dostały takich bąków to wtedy faktycznie się ciężko skubie. Ale jak się dobrze oparzy i nie ma tych bąków to skubanie idzie jak kury.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Mulardy miałem. We wrzątku długo trzymałem. Tych drobnych "kłąków" co nie miara było i to na każdej- odstęp między biciem pierwszej a ostatniej to ze 2 miesiące. Jedną to pamiętam, że ze siostrą chyba z godzinę skubaliśmy... Mięso dobre ale za to skubanie powiedziałem nigdy więcej.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • MateuszStaczyk
  • 16 272
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Mulardy miałem. We wrzątku długo trzymałem. Tych drobnych "kłąków" co nie miara było i to na każdej- odstęp między biciem pierwszej a ostatniej to ze 2 miesiące. Jedną to pamiętam, że ze siostrą chyba z godzinę skubaliśmy... Mięso dobre ale za to skubanie powiedziałem nigdy więcej.

Godzina to u mnie normalnie. Też wolę króliki bić bo w godzinę że 4 obrobię ale rosół na kaczce jest niezastąpiony w niedzielę.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

4 króliki bez porcjowania to w godzinę spokojnie machnę. 5 kurczaków na gotowo w 2 ludzi 2 godziny- zabicie, oskubanie, wypatroszenie (rozcinam cały "brzuch" a nie tylko z przodu i z tyłu), wyczyszczenie. Jutro 4 indyki zabijamy z ojczulkiem, zobaczymy ile nam zejdzie.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Krzysztof81
  • 3877 8151

Gęś trzeba zabić w odpowiednim momencie żeby dobrze się skubało. Trzeba też parzyć w odpowiedniej temperaturze - najlepiej około 60 stopni.

    • Like 1

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Roman4321
  • 1385 1733

powiedział bym rosołek to tylko kura i byczek , z innego to wole nie wiedzieć wcześniej😥

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • agrofoto1
  • 24 349

Rosół z gęsi nie polecam, tłuszcz na dwa palce pływa. Za to kaczka lub gęś pieczona w rękawie palce lizać. Podobnie kotlety mielone z kaczej piersi

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj