Andpol 945 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 945 7276 Swoja czy z marketu? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
bratrolnika 28702 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 28702 18322 Chyba na żywo ją piekli bo spętana żeby nie uciekła 4 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Sylwekx25 5549 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 5549 8630 Najpierw ją oskubali , potem ładnie opalili , na końcu zabili i upiekli 😋 (Autentyczna historia z mojej okolicy) 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarecki 3274 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 3274 3444 a 5 minut temu, pafnucy napisał: dobre to? za***iste , umie co roku na swieta była kiedyś to jak z pasterki sie wracało to sie oblizywało kosci , bo miesa to ogromnie nie ma a najcenniejszy był kuferek Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 2 minuty temu, Sylwekx25 napisał: Najpierw ją oskubali , potem ładnie opalili , na końcu zabili i upiekli 😋 (Autentyczna historia z mojej okolicy) aż się boję zapytać gdzie to takie? 2 minuty temu, jarecki napisał: najcenniejszy był kuferek gęś z pieczona w kuferku? 🤔 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
jarecki 3274 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 3274 3444 a to nazywa sie kuperek czy kuferek? no dobra to ogonek Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Sylwekx25 5549 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 5549 8630 Aa taka babka co się jej w głowie pomieszało na starość , ojciec w jakiejś sprawie tam do nich poszedł i akurat widział tą akcje , ta babka skubała już ledwo żywą kaczkę , ojciec się pyta co wy robicie a ona na to "aa wzięła ją oskubała ,teraz jeszcze ładnie opalę , przyjdzie mój to ją weźnie i zabije" 🤐😉 3 minuty temu, pafnucy napisał: aż się boję zapytać gdzie to takie? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 Mi tam gęsina nigdy nie smakowała, indyk zdecydowanie lepszy. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Morion 543 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 543 1798 Gęs jest pyszna, szczególnie nadziana kwaśnymi jabłkami typu Szara Reneta. Oczywiście z własnej hodowli, żywiona owsem i trawą, bez jakichkolwiek sztucznych pasz i antybiotyków. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 Gęś się tak samo źle skubie jak kaczkę? Bo miałem kiedyś kilka kaczek na spróbę, każda bita w innym terminie i każdą tak samo źle się skubało. Ludzie pytają o gęsi, może w przyszłym roku by się kilka młodych kupiło na odchowanie. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 @Morionnormalnie jak arystokracja 🙆♂️ Daj trochę 😋 Ale widzę coś mocniejszego w szkle obok gęsi też do obiadku jest 😎 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
pawelec1997 30 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 30 568 31 minut temu, Andpol napisał: Swoja czy z marketu? Ja kiedyś z marketu kupioną miałem kaczkę nadzianą z jabłkami to jak się otworzyło to tak śmierdziała w środku, nawet nie była dobrze wyczyszczona, psy chociaż miały co jeść Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Roman4321 1383 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 1383 1731 spróbował bym takiej dobrze zrobionej gęsiny bo w sumie mięso z rosołu gęsie to takie sobie, Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
MateuszStaczyk 16 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 16 272 5 godzin temu, Rolnik200598 napisał: Gęś się tak samo źle skubie jak kaczkę? Bo miałem kiedyś kilka kaczek na spróbę, każda bita w innym terminie i każdą tak samo źle się skubało. Ludzie pytają o gęsi, może w przyszłym roku by się kilka młodych kupiło na odchowanie. Może miałeś słabo wyparzoną lub kaczki dostały takich bąków to wtedy faktycznie się ciężko skubie. Ale jak się dobrze oparzy i nie ma tych bąków to skubanie idzie jak kury. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 Mulardy miałem. We wrzątku długo trzymałem. Tych drobnych "kłąków" co nie miara było i to na każdej- odstęp między biciem pierwszej a ostatniej to ze 2 miesiące. Jedną to pamiętam, że ze siostrą chyba z godzinę skubaliśmy... Mięso dobre ale za to skubanie powiedziałem nigdy więcej. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Roman4321 1383 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 1383 1731 a jak by tak maszynką spróbował czy daje radę Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
MateuszStaczyk 16 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 16 272 4 minuty temu, Rolnik200598 napisał: Mulardy miałem. We wrzątku długo trzymałem. Tych drobnych "kłąków" co nie miara było i to na każdej- odstęp między biciem pierwszej a ostatniej to ze 2 miesiące. Jedną to pamiętam, że ze siostrą chyba z godzinę skubaliśmy... Mięso dobre ale za to skubanie powiedziałem nigdy więcej. Godzina to u mnie normalnie. Też wolę króliki bić bo w godzinę że 4 obrobię ale rosół na kaczce jest niezastąpiony w niedzielę. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 29, 2020 4 króliki bez porcjowania to w godzinę spokojnie machnę. 5 kurczaków na gotowo w 2 ludzi 2 godziny- zabicie, oskubanie, wypatroszenie (rozcinam cały "brzuch" a nie tylko z przodu i z tyłu), wyczyszczenie. Jutro 4 indyki zabijamy z ojczulkiem, zobaczymy ile nam zejdzie. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Krzysztof81 3842 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 3842 8128 Gęś trzeba zabić w odpowiednim momencie żeby dobrze się skubało. Trzeba też parzyć w odpowiedniej temperaturze - najlepiej około 60 stopni. 1 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
KarolStach88 19 Napisano Listopad 29, 2020 Zaawansowany 19 118 kaczka czy tam gęś na rosołek idealna ale na żur królik lux. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Roman4321 1383 Napisano Listopad 30, 2020 Zaawansowany 1383 1731 powiedział bym rosołek to tylko kura i byczek , z innego to wole nie wiedzieć wcześniej😥 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Listopad 30, 2020 Ta przypieczona skórka 🤤🤤🤤🤤🤤 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
agrofoto1 24 Napisano Listopad 30, 2020 Zaawansowany 24 339 Rosół z gęsi nie polecam, tłuszcz na dwa palce pływa. Za to kaczka lub gęś pieczona w rękawie palce lizać. Podobnie kotlety mielone z kaczej piersi Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się