Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie działa mi WOM wMF3080


13 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 18 maj 2009 - 22:17

Nie działa mi WOM wMF3080 jak go właczam to chwilke za kreci i przestaje chodzic a dopiero co go kupiłem i niewiem co to moze być , moze ktoś wie? ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie działa mi WOM wMF3080 Dzisiaj, 05:05
  •  

#2 Share nasil90

nasil90

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1055 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Węgrów, Siedlce, Mińsk Maz wszędzie daleko :D

Napisany 19 maj 2009 - 11:05

Nie działa mi WOM wMF3080 U mnie było podobnie a było tak przez wyrobioną blaszkę która go załącza blaszka ta jest częścią dźwigni od włączania wystarczy naspawać i obszlifować
Massey Ferguson-Uniwersalność przede wszystkim.
mariusz(ZDUN) sprawdzony mechanik polecam.
mirek maszyny sprawdzony sprzedawca maszyn polecam.
Technik Węgrów solidna firma polecam.!!

#3 Share c0panda

c0panda

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 23 maj 2009 - 21:21

Nie działa mi WOM wMF3080 Jeśli po wymianie tej blaszki dalej będzie fiksował to masz autotronic od innego modelu i trochę się nie zgrywa z wałkiem...

#4 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 24 maj 2009 - 21:09

Nie działa mi WOM wMF3080 to chyba nie to bo sprawdzałem i niewiem co to moze byc

#5 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 28 maj 2009 - 20:22

Nie działa mi WOM wMF3080 niewie ktos co to moze byc

#6 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 maj 2009 - 21:10

Nie działa mi WOM wMF3080 Na jakich obroty masz ustawiony WOM może na 540 E lub 1000 E jezeli tak to spróbuj na 540 lub 1000. Jeżeli przy tych predkosciach wom bedzie chodził to może po porostu włacznik od predkości ekonomicznych juz nie łączy prawidłowo i po uruchominiu WOM przestaje działać. Takie rzeczy bywaja dość często jeżeli prędkosci ekonomiczne nie był dawno używany.

#7 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 29 maj 2009 - 13:28

Nie działa mi WOM wMF3080 ni ja wogóle nie mam tych dzwigni

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie działa mi WOM wMF3080 Dzisiaj, 05:05
  •  

#8 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 31 maj 2009 - 18:44

Nie działa mi WOM wMF3080 to moze mi ktoś jeszcze pomóc

#9 Share c0panda

c0panda

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 01 czerwiec 2009 - 05:32

Nie działa mi WOM wMF3080 A jesteś przekonany, że masz dobre ciśnienie w skrzyni?? Może właśnie to jest problemem. Spróbuj na chwile oszukać czujnik 17bar. To ten dokładnie na wysokości zaworu od wałka. Gdy kupiłem mf miałem go zmostkowanego z masą (podłączasz masę do żółtego i w zasadzie działa jakby czujnika nie było). Okazało się, że sie Francuz na nim powiesił, bo wkręcając nowy czujnik na gwint nałożył taśmę teflonową poszły wióry z taśmy i zapchały go. Po wyczyszczeniu działa jak ta lala bez zmostkowania. Autotronic ma zabezpieczenie, że nie pozwoli na użycie m. in. wałka przy braku ciśnienia. Kontrolka nie musi sie palić.

#10 Share rafik256

rafik256

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 705 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 czerwiec 2009 - 13:59

Nie działa mi WOM wMF3080 towja teori ajest jak najbardziej słuszna tylko ma jedną podstawową wadę. Zwróc uwage na to ze WOM mu się włącza na chwilę a dopiero po chwili sie zatrzymuje, a gdyby miał na to wpływ sam autotronicto wcale by nie dopścił do uruchonminia WOM. Ja bym najpierw sprawdził połączenia przewodów poniewaz autotronic działa na tej zasadzie że sygnał musi być na tyle silny i stały zeby uruchomić daną funkcje jeżeli napiięcie spada wtedy dana funkcja sie wyłącza i może własnie dlatego WOM sie zatrzymuje. Sprawdz czy po włączeniu WOM jest napieciu na przeodzie biegnacym do autotronic. Jeżeli dobrze pamietam jest to jasno zielony przewód oznaczony numerem 6, a znajdziesz go w kostce która jest w tylnim prawym rogu tzn od strony tylniego koła ta najbiżej ciebie jak bedziesz stał obok ciągnika. Sam przewód będzie w rzędzie od strony koła tzn w 2 i bedzie najblizej ciebie tzn będzie to pierwszy przewód w tym rzędzie.

Sprawdz czy sama końcówka tego przewodu nie jest skorodowana i cz po włączeniu WOM jest na nim napięcie. Sprawdz tez czy w przypadku samoczynnego zatrzymania WOM napięicie w tym przeowdzie nie znika. Jeżeli znika to muszisz sprawdzić cały przewód czy przypadkiem nie ma przebicia i czy połaczenia sa dobre.

PS. @copanda po pierwsze w obwodzie czujnika ciśnienia w skrzyni nie ma w oryginalnej instalacji zółtego przewodu także nawet by go nie znalazł a po drugie nie dawaj takich wspaniałych podpowidzi jeżeli nie wiesz jak to działa i czym to się moze skończyć. Niektórzy faktycznie tak kombinują z tym czujnikiem ale zeby to zrobic to trzeba tez mieć jakies pojęcie. Jeżeli zmasowałby to przed opronikiem to mógłby spalic cały obwod ciśnienia a wtedy cały panel autotronic jest do wyrzucenia bo jak nie ma sygnalizacja ciśnienia to wiesz dobrze że nie nic dziala. Miałem takiego gościa co chciał na własna ręke oszykac czujnik bo było muz zal kilku złotych na nowy a też miał dobrych doradców. No to zamiast zapłacić 90 zł za czujnik zapłacił 2000 za nowy panel i taki był finał zabawy. Datego z takim i radami to radziłbym uwazać zwłaszcza jezeli dotycza eletryki.

#11 Share Karol0111

Karol0111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 20 postów

Napisany 22 czerwiec 2009 - 11:36

Nie działa mi WOM wMF3080 sprawdzałem te napiecie i tam jest wszystko dobrze ale moze gdzies dalej jest cos nie tak a moze mi ktos powiedziec która cefka jest od przekaznika bo moze tam trzeba szukac

#12 Share nasil90

nasil90

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1055 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Węgrów, Siedlce, Mińsk Maz wszędzie daleko :D

Napisany 26 czerwiec 2009 - 10:44

Nie działa mi WOM wMF3080 Jak się nie mylę to jest 4 od dołu licząc
Massey Ferguson-Uniwersalność przede wszystkim.
mariusz(ZDUN) sprawdzony mechanik polecam.
mirek maszyny sprawdzony sprzedawca maszyn polecam.
Technik Węgrów solidna firma polecam.!!

#13 Share tomekxwz

tomekxwz

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 72 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ostrów wlkp- okolice

Napisany 29 czerwiec 2009 - 20:11

Nie działa mi WOM wMF3080 mam mf 3125 ostatnio podczas prasowania sianokiszonki zajechałem na pole wączylem wom a on ani drgnie migała jedynie kontrolka. po wygaszeniu traktora i ponownym odpaleniu wom sie uruchomił . następnie po jakiejś godzinie gdy go wyłączyłem nie chciał sie znowu włączyć , zrobiłem to samo co na początku i zaczął działać w domu gdy patrzałem działał ale na jak długo to nie wiem. proszę o pomoc

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Nie działa mi WOM wMF3080 Dzisiaj, 05:05
  •  

#14 Share mateuszdiabel

mateuszdiabel

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 07 lipiec 2009 - 10:28

Nie działa mi WOM wMF3080 panowie mam problem z wom!
wymieniłem olej w szkryni i filtr i od tamtego czasu wom się załącza ale na jałowym biegu moge go zatrzymać ręką.
jednak gdy włączam mu obroty zależne od biegów to wtedy działa tylko jak mam kosić trawe jeżeli gdy się zatrzymuje lub wżucam na luz to wałek staje! przed wymianą było wszystko dobrze

Podobne tematy