Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie pracuja przod tyl, nie gora dol, wzdluz wlasnej osi.. na sworzniu raczej maly luz bo jak jade po dziurach to widac jak szarpie kolami chocby byly koncowki drazkow wybite, a to sie rusza na tej tuleji co wyciska nia olej przez oriingi

Opublikowano (edytowane)

@mani51 Tak pracuje bez problemu bo jak podniosłem ładowacz, i rękami pobujałem to chodzi góra dół. Chodzi o to że jak zostawiam go na noc opuszczam ładowacz na ziemię, przodek wtedy podnosi się na maksa na sprężynach. Natomiast gdy następnego dnia oderwę ładowacz od ziemi to czasami tak jest że nie siądzie od razu pod ciężarem, tylko gdy ruszam czy tur mocniej bujnie całym ciągnikiem to gwałtownie siada pod ciężarem niemal jak by się coś oberwało i słychac przy tym lekkie stuknięcie. I jeśli dobrze zauważyłem to bardziej z prawej strony się to dzieje. 

Edytowane przez Skoczek1994
Opublikowano

U mnie kot woli 60tke bo do ntz nie wejdzie jak zamkniety xd

Opublikowano

Sadek taaaaa podgrzewane ,wygrzewa

ja tez miałem taki podgrzewacz ,wylegiwał sie na siedzeniu z pokrowcem  podczas remontu 60tki ,

orzesz jakie było moje zdziwienie jak usiadłem O.o,jeb.....y sie przegrzał i chłodnica mu pościła,,zeby nie zp....ł to bym mu chłodzenie powietrzem zrobił  ,

spodnie do prania ja do kompania ,a kot juz siedzenia nie grzeje ,

tak ku przestrodze :D

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 25.03.2019 o 21:37, zbyszekbrzuze napisał:

Szybkie pytanie: Czy spotkaliście się z czymś takim jak brak sprężyn w zwrotnicach w MTZ 82? Dzisiaj wymieniałem kuzynowi stożki. Wygląda to tak jakby fabryki nie miał

ja właśnie chce wymienić te sprężyny na rurę grubościenna ...a jaki był zamiennik w orginale ?

Opublikowano

Przymierzam się do zmiany pługa. Obecnie mam niemeyra 3-skibowy obrotowy. W okolicy trafił się elegancki Lemken 140 3-skibowy obrotowy. Co myślicie o nim? Będzie hulać z Ivanem?

Opublikowano

Witam jak wam chodzi wspomaganie bo umnie trochę tak z lekkim oporem i czasami jak by przerywalo nawet przy gazie większym jeździłem kolegi c 380 i tam jest dużo lżej o co biega? 

Opublikowano

Spróbuj na próbę, pozatykać wszystkie  otwory w obudowach hamulca, od ręcznego też. I na postoju trzeba zablokować pedały w pozycji wciśniętej. Nie jest to rozwiązanie na 100% ale blokuje duuuuużo  rzadziej .

Opublikowano (edytowane)

Cześć! Planuję kupić MTZ jako ciągnik pomocniczy i mam takie pytanie. Czy zmiany między rocznikami np 1989 a 1995 są jakieś spore?  Mam na oku jednego z 1989, ale nie wiem czy w tych pieniądzach (30tys za 1989) nie poszukac trochę młodszego

Edytowane przez Zetix