Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A o będzie kompensować "kąt dewiacji" prezesa Ursusa? Po sąsiedzku mam przykład Polmota z przed 8 lat. Regularnie lecą zwolnice przedniego mostu. Tylko że teraz nie ma do nich już w kraju części. A to wynalazek HATAT. Podobno części miały być ale poszły do Tanzani w ramach skłądania traktorów z tego kontraktu. Wsparcie uzytkownika jak ta lala. A jak się okaże że z kasy za traktory nici, bo nasi nie zapłacą Ursusowi w ramach gwarantowanej Afryce kasy, to możemy mieć kolejnego zadowolonego i ugotowanego.

Gość marekfarmer
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

A co ma do rzeczy życie prywatne żony byłego premiera? Syn Neumana popełnił przestepstwo? To dlaczego nie siedzi? Pewnie tak samo jak innym mogą mu skoczyć. A może jednak nie popełnił przestępstwa dopóki nie jest to udowodnione a zwidy proletariackich mas i ich widzi mi się, nie mają żadnego znaczenia, 

Halickiego   nie neumana  

To bylo za czasów  PO-PSL  więc  xD  xD  pytanie  żeś  walną  :D  

https://wpolityce.pl/polityka/236150-narkotyki-w-domu-ministra-halickiego-syn-polityka-po-trzymal-marihuane-w-komodzie

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

bo zlecenie wyłącznie dla ursusa silnik df  a nie zlecenie df wyprodukowanie silnika spółce córce df i klepnięcie made in germany 

Prezes URSUSA Karol Zarajczyk zapowiedział - silniki krajowej produkcji. Krajowej produkcji - to silniki, w których korbowód z węzłem łożyskowym - polski patent PL 171 518 kompensuje:
- kąt dewiacji
- luz poosiowy
- odkształcenia sprężyste w trzonie korbowodu.
Tym samym silnik spełnia unijne wymogi spalin.

No pewnie jeszcze całkiem nowy silnik skonstruowali dla nas😀 jeśli jest tak jak piszesz to wystarczy ze będziemy zlecać podwykonawcom z zagranicy komponenty i pstryk - mamy Polski produkt. Faktycznie wtedy wskażniki nam się poprawią wedle twoich kryteriów rodzimej myśli technicznej. Silnik df dla Ursusa produkują niemcy tak samo jak do Fendta  czy JCB. Co byś nie pisał niemiecki silnik nie stanie się polskim bo robią go na nasze zlecenie.  Zreszta na zlecenie robią silnik dla każdego odbiorcy bo nie wiem. czy wiesz  ale nie produkują tego  jak  seryjnie jak młotki. Silniki posiadają nastawy zaakceptowane przez odbiorcę i  wymagane do jego zastosowań spodziewanych warunków pracy itd. W Ursusie nie ma praktycznie nic polskiego mimo ze bardzo. byś. chciał i po raz kolejny przywróciłeś się o własne. nogi. Znamienne jest to PISowskie podejście - jak. nie wychodzi na nasze to trzeba tak zmienić kryteria by nam wyszło jak chcemy

Opublikowano

No tak tylko rodzi się pytanie. W jaki to sposób ten cudowny węzeł kompensując to i owo wpływa na spełnianie norm jakościowych spalin? Bo akurat to na co wpływa raczej ma mały wpływ na spełnianie normy bądź nie.

Opublikowano (edytowane)

Nijak nie wpływa ale musiał coś wkleić bo według jego logiki Ursus jest jednocześnie polski i nie polski zarazem.  Jak montuja z zagranicznych  komponentów Ople to jest źle a jak Ursusy to dobrze.

9 godzin temu, marekfarmer napisał:

Halickiego   nie neumana  

To bylo za czasów  PO-PSL  więc  xD  xD  pytanie  żeś  walną  :D  

https://wpolityce.pl/polityka/236150-narkotyki-w-domu-ministra-halickiego-syn-polityka-po-trzymal-marihuane-w-komodzie

Halicki czy Neuman - jedno i to samo. 

Może i było za PO-PSL ale teraz panuje prawo i sprawiedliwość więc powinni z gówniarzem zrobić porzadek. Nie potrafią sobie dać rady z palącym jointy małolatem a grubych aferzystów czy Tuska chcą  zamykać? Masz jakieś oryginalne poczucie humoru

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
To leczy bardziej dwuzaworowe jednostki. Na dwóch wałkach dewiacja idzie w kierunku działania przegubu i tam opatulenie płaszcza teflonem wystarcza. Jedynie przy spalaniu nieprawidłowym na jakie podatne są alternatywne paliwa może to mieć wpływ na trwałość jednostki. Może o to chodzi aby zasilać silnik czym popadnie w układzie 2 zaworów. Niewiem albo źle to interpretuję. Mają Kohlera i o ile nie wzieli modernizacji lombardini tylko praedziwego kohlera to jest niezłe rozwiązanie. Walić silnik - jest tego na rynku opór. Dobrej skrzyni brakuje...
Opublikowano

ja z pola dopiero co i nie wiem a w necie natrafiłem szukając jakich prognoz pogody czy ten cyklon Helena w Polsce w pogodzie pozmienia co Anglikom pranie ma zafundować w najbliższych dniach... 
Czy media podały o zawieszeniu KRS w prawach członka w Europejskiej Sieci Rad Sądownictwa (ENCJ) ? 
Zaraz zobaczę sobie jaki serwis z tych "oficjalnych czy co podali.

Opublikowano

Bandera też pedalił i to po całości.

O zawieszeniu KRS informowały wyłącznie antypolskie i zdradzieckie

Tak się zastanawiam że Nowogrodzka dziś strasznie zaniedbała boty i nie wysłała przekazu dnia. Mamy 20 30 a nikt nie raczył wspomnieć o  rocznicy  zdradzieckiej  napaści   ZSRR na Polskę. Hańba!!!!  

Gość marekfarmer
Opublikowano

Kpisz  sobie  z   Napaści ZSRR na Polskę  ???

Dobrze  się  czujesz  ???

41942264_1602048053232599_91590405134567

Opublikowano (edytowane)

Rosyjska propaganda kreuje - jak piszecie - "pedalstwo" za standard kulturowy "zgniłego zachodu" a Ukraina ma aspiracje prozachodnie i biedak Jaceniuk widocznie uwierzył ruskim że to prawda to stara się świn... znaczy tańczyć jak Mu się wydaje że grają a Juncker? no cóż, ileż to razy po pijaku wspólbiesiadnicy potrafią... efekt uboczny rozluźniającego obyczaje wpływu alkoholu .
To się nazywa - wejść w rolę (aktorską, nie tę po skibowcu).
W co my wejdziemy jeśli do tego unijnego towarzystwa dołączyła by Ukraina? 
Sądząc po owych poczynaniach ostatnich z Węgrami czy choćby z KRS-em (tu raczej słusznie) mogą reszta Unii nam na złość nadać Ukraińskiej akcesji tryb ekspresowy i akurat destabilizujący wpływ Rosji na ten kraj .... 
A co to się porobiło?
A KRS była chyba nawet współzałożycielem ENCJ, coś jak z R. Petru i "Nowoczesną". "Zakaźne?...
a ja się jakimiś cyklonami przejmuję.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

O masz! RMF demaskuje L. Balcerowicza? (jakiś nowy wystrój studia chyba mają) akurat Oni?
"koniec świata"

Kłamstwo nie zdementowane za prawdę może być uznane jeśli "dementorów" się skutecznie uciszy. Krok pierwszy - ACTA 2,0
Dementowanie kłamstwa zawsze "mową nienawiści" określić można.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak PiS "zadłuża państwo":
Dochody budżetu: 
2015: 289 mld zł
2019: 387 mld zł (prognoza)

Deficyt budżetowy:
2015: 42 mld zł
2019: 28 mld zł

Dług publ. względem PKB:
2015: 51%
2017: 46,8
2019: 45

PO zadłużyła nas w 8 lat z 509 mld do biliona, PiS w 4 lata o ok. 50 mld, przy wzroście dochodów o 100 mld

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v