Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 15.09.2018 o 07:59, marekfarmer napisał:

41751634_1828939147213847_58196739859310

Skoro zamiszczasz imć Cejrowskiego to domniemuje że rodziny politykó bardzo cię interesują. Tyle że zaraz piszesz to co poniżej.

13 godzin temu, marekfarmer napisał:

Nie interesuje mnie  życie  osobiste    rodziny  polityków  niema to żadnego znaczenia.

Czyli  robisz  to  za darmo  jak  nie przymierzając  ,,frajer,,  ???

.... i zaczynam się zastanawiać czy twoje twierdzenia mają jakąkolwiek ciągłość logiczną. No a za chwilę ........

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

Ale to dotyczyło   ,,profesura,,  osobiście   więc  to inna sprawa. 

Pisałem także  o synu  posła  Halickiego  którego złapali  z narkotykami a potem  wszystko ładnie  zostało zamiecione  pod  dywan. 

.....się okazuje że cie nie obchodzi i nie ma znaczenia ale jednak obchodzi i ma znaczenie bo o tym piszesz. Synem Halickiego można się interesować mimo że cie rodziny polityków nie obchodzą a córką prezydenta tysiąclecia już nie?

Podwójne standardy, zakłamanie, draństwo i zaprzaństwo i tyle

11 minut temu, marekfarmer napisał:

,,profesur,,  chciał sięgnąć  po kasę Rolników którą  chowają pod poduszką   aby uratować   finanse państwa  

Sięgnął  po 150mld  złoty z OFE   ale finanse  państwa nie uratował   

........a i tak mu mogą naskoczyć

Opublikowano

To ile marek dostajesz za obronę dojnej zmiany na każdym kroku? 

A jak już wspomniałes o podatkach,  to czy przypadkiem twoi idole nie mieli ich obniżać? Coś tam min o odwadze była mowa jeśli dobrze pamiętam? 

Z tymi botami w kampanii, to chyba jednak nie końca Fake news. 

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Skoro zamiszczasz imć Cejrowskiego to domniemuje że rodziny politykó bardzo cię interesują. Tyle że zaraz piszesz to co poniżej.

.... i zaczynam się zastanawiać czy twoje twierdzenia mają jakąkolwiek ciągłość logiczną. No a za chwilę ........

.....się okazuje że cie nie obchodzi i nie ma znaczenia ale jednak obchodzi i ma znaczenie bo o tym piszesz. Synem Halickiego można się interesować mimo że cie rodziny polityków nie obchodzą a córką prezydenta tysiąclecia już nie?

Podwójne standardy, zakłamanie, draństwo i zaprzaństwo i tyle

........a i tak mu mogą naskoczyć

A co ma do rzeczy  życie osobiste  córki  Byłego Prezydenta. ?????

Nie pisałem tutaj  o  życiu  osobistym  córki  ,,profesura,, czy  ,,komoruska,,   bo mnie to nie interesuje z kim się spotykają i sypiają.

Ale jeśli syn  córka  Polityka  popełnia przestępstwo i  jest  to  tuszowane  i odpowiedzialności nie ponosi  to  mnie to interesuje.

A ciebie  najwyraźniej obchodzi  z kim  kto  sypia     co pokazuje  twój  niski  poziom.

Opublikowano
Premier otwiera S3... Pisałem ostatnio, że budowy coś wolniej idą. Każdy zachodził w głowę co oni tak się kondonią a tu proszę - chodzi o odpowiedni moment... Miejmy nadzieję, że tylko w tym rzecz.
Opublikowano

To samo jak zawsze . Kasa i znajomości . Baz doktoratu idzie to zobaczyć . Ale to takie sztuczne czyszczenie sumienia . Niektórzy żeby się oczyścić pomników muszą nastawiać ...

Opublikowano

Jak by mieli jeszcze ze dwie takie , to nie wiem czy PiS by to przetrwał .

Opublikowano
Jak jest u Was? Jeżdżą tuzy po Polsce i tłumaczą że współpraca i umieją ale lepiej na PIS głosować. W moim regionie siedzą spokojni ludzie, ci niespokojni siedzą w Sejmie. Niezależnie od opcji dogadują się jakoś. Wiele razy dlatego pisałem żeby głosować na człowieka...
Opublikowano

a  ten chopin to umial widelcem jesc -przeciez ojciec go nie nauczyl- chyba jak prawdziwy polak drewniana lyga z lipy wystrugana z jednego gara wyjadal krupy

a ta jego george sand to wypisz wymaluj dzisiejsza marta-w nazwiskach sie juz nie lapi- toz jak on nie mialby na pis glosowac ?????????

a od profesur krysi to sie odwalcie-przez takich jak wy jest tylko doktorem i na nominacje profesorska -nawet od adriana- to nie ma co liczyc , 

na powaznie pawlowicz nie ma dorobku naukowego i nie ma szans na prawdziwy tytul belwederski, bez odpowiedniej liczby prac naukowych , osiagniec dydaktycznych , wychowanych naukowcow mozna miec tytyl honorowy....... 

jedni krzycza konstytucja inni jaroslaw- ktorzy maja racje pokaze historia........

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
13 godzin temu, Ulman napisał:

Potentatem na maleńskim rodzimym rynku o pozycji kompletnie zaleznej od Rosji.   Takim samym potentatem jestesmy jak z częsci produkujemy  AGD, samochody czy wspomniane stoły. Ale zaraz zaraz! Ty przcież twierdzisz że aby produkt uznać za Polski to i komponenty muszą być Polskie a w takim razie  Orlenowska ropa nie jest naszym produktem bo komponent ruski. 

No Roman, wygląda na to że kiedy pisałeś 

to mogłeś mieć rację , tyle że zaraz po tym napisałeś 

co jest zaprzeczeniem powyższego ale tez twojej teorii że jak koponenty nie nasze to i produkt nie nasz.

Natomiast  reszta jakkolwiek niezrozumiała ze względu na wrodzony  paraliż intelektualny wydaje się niezbicie świadczyć że jestes po prostu idiotą i na domiar złego nieukiem i socjalistą. Ale nie martw się , i tak jesteś tytanem intelektu przy Alamo 

czepiasz sie jak piz*a szczegółów ... twoja wiedza opiera na niczym czytałeś coś o kongresie europejskiego eksportu  twoja wiedza opiera sie jak tępaka jak ostatnio pisali że żremy zagraniczne gorsze żarcie to miałeś tu wielki ubaw  gdy wyszła sprawa na jaw że firmy córki założone w polsce importowały spożywkę z eu z logiem made in poland 

pewnie na tyle głupi jesteś że wierzysz banany made in poland 

a teraz wracajmy do sedna gdyby obliczaliśmy by eksport na bazie polskiej produkcji to byś wiedział czy mamy nadprodukcję lub ktoś masowo importuje 

byś wiedziała że po przejęciu władzy spółki popadały w długi czy dobra zmiana byś wiedział czy polska gospodarka rozwija czy popada w ruinę czy polacy zakładają firmy czy bankrutują  przynajmniej byś wiedział jak było z cukrem ...   co tu bd pisał jak ty nic nie pojmujesz ..

a teraz zagadka czemu wszyscy ekonomiści eksperci widzą właśnie w tym zagrożenie ?

Jest też druga gorsza wiadomość. Polska jest wciąż poddostawcą. Zachodnie firmy zainwestowały u nas w fabryki, które dostarczają podzespołów do finalnych produktów wielkich koncernów. I owe podzespoły stanowią (oprócz w lwiej części eksportowanych samochodów montowanych w Polsce) znaczącą część eksportu. 

I tak np. fakt, że jednym z naszych głównych towarów w eksporcie  do Kanady są części silników turboodrzutowych i turbośmigłowych, to nie dlatego (niestety), że Polska stała się światowym liderem w tej dziedzinie, tylko dlatego że Pratt&Whitney Canada jest jednym z większych inwestorów w polskim przemyśle lotniczym, a należące do tej firmy zakłady w Kaliszu i Rzeszowie większość swojej produkcji eksportują na rzecz swojej kanadyjskiej spółki-matki.

Opublikowano
Po pierwsze jeżeli ktoś podszywa się pod znak made in.. Dokonuje przestępstwa. Poza kwestią możliwości umieszczenia znaku każdy element samochodu made in Germany będzie miał własne etykiety. Niewiem o co chodzi z żarciem nie mniej musiało raczej zostać przetworzone. Jest znak EU ale to inny temat. Roman - wiesz dlaczego Ursus w latach 30 splajtował? Opisywanie, że obecnie gospodarka rośnie na podstawie obrotu ogółem można porównać do Ursusa wtedy.
Opublikowano

a w twoim bawarski wozie to ile jest polskich czesci ???sprawdzales??? i ile zakup tego samochodu ma  wspolnego z patriotyzmem gospodarczym ????, mojego opla to przynajmniej w gliwicach skrecili a i pewnie oprocz wycieraczek i innych pier**l ze skawiny  sa tam jakies polskie czesci .

smieszy mnie takie gadanie hurra -patriotyczne a realne fakty swiadcza o czym zupelnie innym-inaczej glosujesz geba a inaczej portfelem , jak jestes taki prawilny to auto na zlom  i czekasz az mateusz "pinokio" krzywousty wyprodukuje -juz niedlugo- te miliony samochodow elektrycznych , a wtedy bedziesz sie mogl chwalic ze to co mowisz i co robisz ma wspolny punkt.......

ten pan z uni buraczanej to nie byl radnym z list pis-u ????????????? 

Opublikowano
38 minut temu, jacus napisał:

a w twoim bawarski wozie to ile jest polskich czesci ???sprawdzales??? i ile zakup tego samochodu ma  wspolnego z patriotyzmem gospodarczym ????, mojego opla to przynajmniej w gliwicach skrecili a i pewnie oprocz wycieraczek i innych pier**l ze skawiny  sa tam jakies polskie czesci .

smieszy mnie takie gadanie hurra -patriotyczne a realne fakty swiadcza o czym zupelnie innym-inaczej glosujesz geba a inaczej portfelem , jak jestes taki prawilny to auto na zlom  i czekasz az mateusz "pinokio" krzywousty wyprodukuje -juz niedlugo- te miliony samochodow elektrycznych , a wtedy bedziesz sie mogl chwalic ze to co mowisz i co robisz ma wspolny punkt.......

ale nie jest napisane made in poland 

a cały czas pisze o liczeniu eksportu a nie kto co ma 

40 minut temu, jacus napisał:

smieszy mnie takie gadanie hurra -patriotyczne a realne fakty swiadcza o czym zupelnie innym-inaczej glosujesz geba a inaczej portfelem

wiesz gdyby nie huraaaaa tuska to nie wiem czy dzisiaj razem nie 2 bratanki polak i grecja  a tak tusk miał co sprywatyzować trochę kasy ukradł z offe a teraz co sprzeda montownie niemiecką ? opla    ?

58 minut temu, DTaras napisał:

Ursus w latach 30 splajtował?

upadek spółki (na skutek złego zarządzania i przeinwestowania fabryki – możliwości produkcyjne były 2 razy większe niż kontrakty

dotyczyło autobusów i samochodów ciężarowych  

Opublikowano (edytowane)

Jeśli się produkuje takie monstrum jak Ursus c360 to upadek był nieuchronny.
Konstrukcja jeszcze c325-30 wywodzi się jakby z wyższej klasy umysłu konstruktorskiego (pewnie jeszcze ludzi z "przedwojennej szkoły") i jest w tych traktorkach jakaś elegancja technologiczna no "sześćdziesiątka" to już chała jakby zaprojektowana na odwal gdzie funkcjonalność jest mniej ważna niż ekonomia produkcji. Tylko dlatego był na to zbyt bo nie miały dostępu na rynek konkurencyjne marki z reszty świata. Po to właśnie rozwaliliśmy żelazną kurtynę aby poprawić standardy no niestety pokolenie pokomunistyczne do dziś jeszcze nie dorosło do tych standardów i jeszcze długo będziemy z tyłu technologicznie bo nie ma komu tworzyć rodzimych rozwiązań na światowym poziomie zdolnych konkurować z powszechnie i względnie tanio dostępnymi na wolnym rynku.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v