Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetorki, masz dię cieszyć z upalnego lata. Tak jak reszta narodu patrząc jak kraj się bogaci a rząd odnosi same sukcesy.🤣 No chyba że susza dała Ci się we znaki , wtedy jesteś zwolniony z tej części o gorącym lecie ale druga część i tak jest obowiązkowa. Jeśli zaś planujesz urlop w zimie, bo lubisz narty albo ciepłe kraje, to nie zaliczasz się do "normalnej części narodu". Bo wszyscy normalni mają urlop teraz aby móc się cieszyć z sukcesów rządu.😂 Tako rzecze Alamo.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

39442183_441911126306320_103507189697190

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
Jeszcze lepsze wiadomości? Bosz... A ten cały Mikke. Nigdy nie dażyłem sympatią podobnych cwaniaczków choć czasem są przydatni. Można bowiem być oczytanym i nie epatować samym faktem a posiadaną wiedzą zarażać i zgodnie z definicją inteligencji wykorzystywać.
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

"Kurski mówił na początku uroczystości, że po raz pierwszy od 17 lat nastąpił bezwzględny wzrost oglądalności TVP1 i TVP2, a miało to miejsce podczas transmitowanego przez telewizję publiczną mundialu."
Jeżeli przyjmiemy że wartość bezwględna z  - 20% jak i z +20% jest taka sama, to nie ma innej drogi jak sukces.☺️

Opublikowano (edytowane)

A tu mam kolejne głębokie przemyślenia ministra Ardanowskiego.lol_.gif

http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/ardanowski_radcy_rolni_beda_pomagac_w_pozyskiwaniu_nowych_rynkow_eksportowych,14897.html
""Ponieważ stwierdzono, że Rosja kupi całe nadwyżki polskiej żywności. W związku z tym nie ma potrzeby zabiegania o inne rynki. Rosja nie kupi nadmiaru polskiej żywności z paru powodów. Dlatego, że Rosja, którą znamy z historii i Rosja obecna - to są dwa różne kraje. Rosja staje się ogromnym producentem żywności i w krótkim czasie stanie się dominującym eksporterem w podstawowych produktach rolniczych. W związku z tym, jeżeli ktoś łudzi się i liczy na to, że nawet poprawienie relacji politycznej z Rosją, przełoży się na wielki eksport polskiej żywności, to po prostu nie zna struktury rolnictwa rosyjskiego, wielkich inwestycji, jakie zostały poczynione w ostatnich latach. Również w obszarze sadownictwa. Parę milionów hektarów sadów posadzonych na południu Syberii(...). W związku z tym, to wyobrażenie o Rosji, jak o worku bez dna, do którego można każdą ilość żywności wyeksportować, to jest wspomnienie sprzed parudziesięciu lat, z okresu realnego komunizmu, kiedy trzeba było żywić od Łaby do Władywostoku, a najważniejsze w tej gospodarce była produkcja czołgów i stali" - powiedział.

No to poprawę stosunków z Rosją mamy z głowy. Ale jeśli minister liczy że to co szło ma Rosję da się upchnąć po np San Escobar, to chyba znowu odlatuje. Z tego co widać jednak minister mam mylne wyobrażenie o rynku rosyjskim, bo ilości które jest w stanie wchłonąc przerastają jego moce obliczeniowe. Na południu Syberii nie sadzi się odmian kupowanych u nas przez Rosję. Bo nie ten klimat.

A tak poza tym to skoro Rosja może kupić nadwyżki holenderskie, francuskie, duńskie, niemieckie to dlaczego ma  nie kupić polskich? 

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Chcemy storpedować rosyjsko niemiecką rurę. "Przyjaźń osobista" rodziny Kaczyńskich z Putinem iście "legendarna". Polska nie jest potentatem światowym W NICZYM obecnie i nie tylko nie ma ludzi niezastąpionych bo krajów co pomniejszych tym bardziej.
Zapytano jednego - dlaczego wy Żydzi zawsze odpowiadacie pytaniem na pytanie?
- a dlaczego by nie? - odpowiedział.

5 godzin temu, mirro napisał:

...
A tak poza tym to skoro Rosja może kupić nadwyżki holenderskie, francuskie, duńskie, niemieckie to dlaczego ma  nie kupić polskich? 

A dlaczego mielibyśmy jednak kupić? - może Rosja zapytać.

Opublikowano (edytowane)

Bo handel rządzi się swoimi prawami. Natomiast fobie polityków to trochę inna sprawa. Kupowali, kupują i będą kupować. Dostają jakość i są zadowoleni. Nie ważne kto u nas chce sprzedać, tylko ważne kto jest odbiorcą. Rynek jest pod ścisła kontrolą. Nic co nie zostało pobłogosławione przez Władimira nie zaistnieje na ryku. Próba wwiezienia tego skończy się pokazowym niszczeniem towarów objętych embargiem. Wot i wsio. 
 A najgorsze jest to że minister rządu RP oficjalnie mówi że stosunki z Rosją się nie poprawią. A ktoś próbował ostatnio? Bo jakoś afera z Noviczokiem przycichła i zdaje się strona oskarżająca jakby straciła rozpęd?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

odkad wprowadzono w rosji prywatna wlasnosc ziemi mozna zapomniec o masowym eksporcie zywnosci,do tego zmiany klimatu i koniec piesni...

korwin w jednym ma racje kapusie-alamusie nie maja zdolnosci honorowej, zreszta sam tez ma niejasna przeszlosc,czlonek stronnictwa demokratycznego, zarabial na zycie grajac w pokera a milicja mu na to pozwolala z dobroci serca😎

adrian na antypodach chyba cala noc sie uczyl bo rano nie wiedzial gdzie jest- chyba za czesto spiewal-kocham cie jak irlandie 😂.

a gdzie jest roman-chyba nie polecial z delegacja jsw  razem z adrianem ???? bedzie sie uczyl jak wydobywac wegiel do gory nogami...

dumpf pozazdroscil polakom i postanowil zrobic defilade na dzien weterana, a ze z hamerykanski rozmachem wiec wyszlo ze 30 mln baksow wiec sobie odpuscili,ciekawe ile nasza kosztowala ????????

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

39941012_1929763507324927_65980560672408

39989461_1802967156477713_37813802607050

39958832_1801025943338501_45263532431182

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Tak po mojej linii. Program miłościwie panujących. 😃
Nie kupimy śmigłowców wogóle.
Nie zbudujemy nic dla marynarki Wojennej, a jak pospawamy coś na kształt motorówki ale będzie nasze.
Poczekamy aż więcej ładunków z foteli w samolotach wojskowych będzie zabijać pilotów zamiast ratować im życie. 
Nastawiawiamy grających ławeczek, zamiast zadbać o miejsca spoczunku bohaterów walczących o wolność.
Zburzymy pomniki tych co zginęli w walce z faszyzmem, bo byli w niewłaściwej armii.
Najedziemy Austrię aby ustawić im z wdzięczności pomnik Sobieskiego. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

"„Nikt nigdy nie mówił, że australijskie fregaty mają być przez nas wykorzystywane na Bałtyku. Przeciwnie – chodzi o to, by mieć okręty zdolne do uczestniczenia w misjach wojskowych. Bo tak, jak my pragniemy obecności amerykańskich żołnierzy w Polsce, tak samo mamy zobowiązania wojskowe. I nasze okręty mogą być potrzebne w różnych miejscach na świecie. I te fregaty sprawdziłyby się tu idealnie. A na Morzu Bałtyckim – owszem – potrzeba mniejszych okrętów. Ale zakup australijskich fregat nie miał związku z Bałtykiem” – tłumaczy polityk PiS."
Ja pitolę, to my jakieś terytoria zamorkie mamy? A może miały wpłynąć do Radomia i tam bronić siedziby stoczni? Przewodniczący SKON plecie takie rzeczy? Tu uśmiechu nie wkleję bo mi się włosy zaczynają jeżyć na głowie. Zaczynam się realnie bać. 
W misjach każdy wystawia to co realnie ma i co może wystawić, Nikt nikogo nie zmusza do zakupu sprzętu ponieważ planowana jest gdzieś interwencja sprzymierzonych. Co za jełopy.
Korzystamy np z latających cystern sojuszników. Nikt nie każe nam kupować takich kiedy lecą nasi na misję do Kuwejtu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Realnie nie do udowodnienia. Marek gdzieś słyszałem opinię że okazja wcale nie czyni złodziejem, ona złodzieja ujawnia. Chyba że mają na myśli instytucje państwa, a PiS jako ten dobry odbiera im pieniądze i daje dzieciom. No ale"pokaż lewakowi biedne dzieci"...... i tu płynnie przechodzimy do Romana.☺️

Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

40042934_1574664732637598_66222637355766

AR-180829566.jpg

Swoją drogą już wiem skąd alamo czerpie inspiracje. 

Odpowiedź PiS - taki sam billboard, tyle że przeciw po.. 

@mirro

Odnośnie Australii Irlandii i ogólnie wizyty Adriana - okazało się, że w zasadzie nikt ich nie chciał kupić,  choć wróć chyba chciał,  bo morawiecki stwierdził, że on tego nie blokował, czyli było co blokować.. Hmm

https://wiadomosci.wp.pl/wpadka-ministra-srodowiska-w-radzie-zasiada-niezyjacy-od-poltora-roku-profesor-6288152503871617a

To już nie wiem, czy bardziej śmieszne, czy straszne. 

http://rss.wprost.pl/~r/wprost-kraj/~3/rvrkvDpbK8w/polska-przyznala-rekordowa-liczbe-paszportow-obywatelom-izraela.html

Ukryta opcja żydowska? 

Opublikowano

Blokował minister od przemysłu i lobby stoczniowe. Stwierdzili że to robota, która ustawi ich na wiele lat i będą mogli spokojnie doić krowę. Potem będą próby, potem usuwanie usterek a w międzyczasie umrze ostatni marynarz Marynarki Wojennej. Potem pozostanie jeszcze tylko wskazać że to wina Tuska i miejsce w historii zapewnione. Z adnotacją, ci co uczynili Bałtyk wolnym od Polskiej MW.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v