Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, zelus132 napisał:

twoje uproszczenia są tak skrajne ze glowa peka.
Nie zawsze walczą za swoj kraj, zwykle po prostu chcą zabijac "niewiernych", czyli nas. Za swój kraj walczył swego czasu ruch wyzwolenia palestyny czy jakos tak, ale oni nie robili tego tak jak Polskie partyzantki, czyli atakujac okupanta na miejscu tak zeby bolało, tylko dokonywali zamachow w losowych miejscach w Europie, co sila rzeczy nie moglo przyniesc rzadanego efektu.

Nie mieli szans na dokonanie znaczących akcji na terenie Izraela. Pozostawało polowanie ze szczególnym uwzględnieniem państw  nie całkiem przychylnych Izraelowi. Natomiast Izrael nie chrzanił się zbytnio i rżnął ich gdzie się dało i jak się dało.

Opublikowano

Ja się przeciwstawiam kryminalnie traktując wszelkie przejawy agresji nie podnosząc jej wartości uznając za wyznaniową bo z przestępsrwa pospolitego w bitwę tylko dla wyznawców ich czyn zamienię

Opublikowano

Mam nadzieję że jeszcze nie , ale należy dawać jasne sygnały , a nie pozwalać im na wszystko .

Opublikowano

a potem terrorysci palestynscy odpoczywali i szkolili sie w polsce i innych krajach demokracji ludowej-ktore ich finansowaly i dawaly bron-my takze mamy swoj udzial w rozwoju terroryzmu, 

ciekawe czy to prawda ze emeryci z gb na stadionie narodwym wypowiedzieli sie o sn- w koncu ich tez prezes moglby wyslac na emeryture:P

Opublikowano (edytowane)

Nie lubię zbytnio Austriaków ale jakiś meczet rozpędzili że nie wiem czy Ich nieco nie pochwalę?

6 minut temu, zetorki12 napisał:

Mam nadzieję że jeszcze nie , ale należy dawać jasne sygnały , a nie pozwalać im na wszystko .

oni i bez sygnałów doskonale wiedzą że łatwo nie będzie. Tylko odpowiedzmy sobie czy walczymy z ideologią czy ludźmi którzy różnią się kolorem skóry czy rysami twarzy od naszych bo to różne sprawy. Nie wszyscy imigranci to muzułmanie.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

mieszkalem i pracowalem w austrii-to do dzisiaj post- faszystowski kraj, oni nigy nie rozliczyli sie z historia, w koncu to oni stanowili proporcjonalnie a niekiedy nawet ilosciowo wiekszosc zbrodniarzy hitlerowskich, niemcy maja troche racji w tym ze to nie tylko oni sa odpowiedzialni za zbrodnie- 40 % zalogi auschwitz-birkenau stanowili austryjacy do tego ukraincy i "rosjanie" niemcy byli mniejszoscia...byli nadreprezentowani w nsdap.ss i innych zbrodniczych formacjach.

Opublikowano (edytowane)

OUN przegrał. Racji przegrani nie mają. 
Karły są najpodlejsze nawet karłowate narody jak austriacki bo karłowatość podłością nadrabiają.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jacus . He , he . Fajnie mówisz . Normalnie tak jak bym słyszał tłumaczenie że "Oni kradną mniej" :D

Opublikowano

To nie moje alergie a badania psychologiczne z karłami a wcześniej może i moje ale posłucham prośby. Tylko czy nieco przynajmniej racji nie mam? mam też prawo do błędu i jeśli w czym się mylę a udowodnisz przyznam rację lub przynajmniej wyjdę na głupka.
Nie pasują ani do obozu PiSowskiego ani anty a tu tylko te dwa widzę. Nikt w pełni się ze mną nie zgodzi ani całkowicie zaprzeczy. Ja rzeczywistość tak mniej więcej postrzegam i czy to "alergia"? ... a o to chodziło. A tak, jestem uczulony na wszelkie ideologie bo nie jedną widziałem i to nawet może pod leczenie, nie wiem. 

Opublikowano

wlasnie ogladam w tvp-info program o rzezi wolynskiej, normalny cud -wildstein madrze mowi, cos mu sie stalo,chory czy co:P a inna historyczka podala przed chwila ze  polskich ofiar bylo gora 40-45 tys a ukrainskich ok. 15 tys....

zetorki -trzeba dokladnie powiedziec kto i ile kradnie 

wracajc do pilityki oni kradna wiecej-za 8 lat rzadow po-psl ukradzionon z vat ok 260 mld zl a za 2 lata zjednoczonej prawicy ok. 90 mld takie dane wedlug poslanki leszczyny podaje samo ministerswo finansow-ciekawe co ??????????

to samo jak z austria bylo z wegrami- tam tez rzadzili faszysci , wyslali swoje wojska na wschod-pod stalingradem armia wegierska zakonczyla swoja chlubna droge . okupowali takze polske, wegry podobnie jak austrie okrojono okrutnie a bole fantomowe zostaly..

Opublikowano
10 godzin temu, Alamo napisał:

Podział między ludźmi w Polsce został wyznaczony w 1945 roku na linii tych którzy weszli w kolaborację z sowieckim okupantem i tych którzy tej okupacji nigdy, aż do dzisiaj nie uznali i nigdy nie zaakceptowali. W 1989 roku po medialnej ustawce sowiecko-SBckiej z Bolkiem BULem Michnikiem i ICH kolegami o nazwie ‚pierwsze wolne wybory w Polsce’ władzę miała aż do 2015 roku postsowiecka nomenklatura i resortowe uprzywilejowane potomstwo.Ta wojnia Polsko-Komusza w której prawdziwą opozycję zduszono a ludzi szczuto bito i mordowano i to nie było kulturalne wydarzenie.W 1989 roku ustalono w Magdalence ład pokomuszy,z głównymi sygnotariuszami Michnikiem i Wałensą.Po 1989 przez wiele lat zohydzano Polakom środowiska inne niż pokomusze.. Raz prawie komuna upadła ale Pan Walensa razem z min Panem Tuskem- liczydłem,i Pawlakiem usadzili inny niż pokomuszy rząd Jana Olszewskiegi na D..pach w czasie nocnej zmiany rządu.. Od tamtej pory środowisko pokomusze nienawidzi innego systemu niż pokomuszego,toczy z nimi frontalną wojnę medialną i polityczną, dążąc do ich anihilacji.Pewnego razu doszło do postawienia Czesława Kiszczaka przed sądem za masakrę Grudnia 1970 roku,na ratunek przybył główny redaktor Gazety Wyborczej i główny sygnotariusz aktu w Magdalence Adam Michnik jako obrońca,i uratował go.Z nim współpracuje ścisło całe środowisko pokomusze.To środowisko pokomusze walczące z Kaczorem zrobiło Polakom dla śmiechu premierem Donalda czyli takiego antyKaczora Donalda. Ten oto antyKaczor Donald nie spał ani 13grudnia ani w Magdalence ani podczas Wałensowej nocnej zmiany.Za jego panowania pochowano z państwowymi honorami 2014 roku sądowego kata Inki Wacława Krzyżanowskiego. 8 Lat premierem był antykaczor który robił dokładnie odwrotnie niż obiecywał w dwóch kampaniach wyborczych dlatego że to był CH Dpa i Kamieni Kupa.

Kaczyński tez był w Magdalence i też z Kiszczakiem toasty pił. I co dobrze? Wiesz w ogóle o tym? Obaj Kaczyńscy, Pawłowicz i kilku innych z pisu brało udział w Okrągłym Stole gdzie dogadywali się z komunistami. I co nie przeszkadza ci to? Daj se spokój z tymi dyrdymałami. Ci twoi tak samo paktowali z komuną jak i inni. Tuska chociaż tam nie było. A Kaczyńscy byli z Bolkiem, Kiszczakiem itd.

9 godzin temu, binek napisał:

Jaki psychopata? ''25 stycznia 2011 roku prokurator Rafał Sławnikowski z łódzkiej prokuratury okręgowej poinformował, że Ryszard Cyba był poczytalny w chwili zbrodni oraz że może brać udział w toczącym się śledztwie'' 

od kiedy chorzy psychicznie odbywają kary w zakładach karnych? -''20 grudnia 2011 roku oskarżony został skazany na karę dożywotniego pozbawienia wolności z możliwością ubiegania się o warunkowe przedterminowe zwolnienie po 30 latach''

ponadto sąd w uzasadnieniu stwierdził m.ni. ''że Cyba w 2010 roku przygotowywał zamach na życie Jarosława Kaczyńskiego, jednak odstąpił od niego z powodu środków bezpieczeństwa, w związku z czym postanowił dokonać zamachu na inne osoby związane z PiS. Sprawcy było obojętne, kogo zastanie – miał on na celu zabicie kogoś z PiS''

Po co bredzisz? - tak trudno przyznać że PO poprzez sianie nienawiści ''wyhodowało''  mordercę 

Bredzisz to jak zwykle ty. Nie wykorzystuj śmierci człowieka do robienia polityki. Ja wiem, ze ci twoja propaganda to do głowy tłoczy. Ale Cyba stwierdził na przesłuchaniu czy tez napisał list. Nie chce mi się szukać, że miał zamiar zabić również innych polityków. Padły nazwiska, Kaczyńskiego, Millera który chyba nie jest z pisu. I kilku innych z różnych partii. 

Żałosne jest to jak tacy jak ty i wasza propaganda nisko upadają by wykorzystać śmierć człowieka do oskarżeń politycznych i zbijania kapitału politycznego. Ale co się dziwić idzie przykład z góry. Kaczyński postanowił robić politykę na śmierci swego brata i innych osób to co wam się dziwić takiej osobie jak ty. Która łyka cały ten kit i bezwiednie przepisuje tutaj.

Opublikowano
8 godzin temu, mirro napisał:

Zetorki, tu nie ma co się przeciwstawiać. Tu trzeba się zbroić i wymagać od służb gotowości.

To pewnie dlatego ta akcja że strażą marszałkowska.. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, mirro napisał:

Zetorki, tu nie ma co się przeciwstawiać. Tu trzeba się zbroić i wymagać od służb gotowości.

@mirro a suchara z lat 80 znasz? (jak się okazuje ciągle aktualnego)

Bóg posyła Piotra do USA, Rosji i Polski na przeszpiegi.

Po powrocie pyta się go: Piotrusiu i co u jankesów słychać?

Zbroja się i nie boją.

A u ruskich?

No też się zbroja i nie boją.

A polaki ?

No ci się nie zbroją i się nie boją.

Cholera jasna, jak zwykle liczą na mnie!

10 godzin temu, jacus napisał:

mieszkalem i pracowalem w austrii-to do dzisiaj post- faszystowski kraj, oni nigy nie rozliczyli sie z historia, w koncu to oni stanowili proporcjonalnie a niekiedy nawet ilosciowo wiekszosc zbrodniarzy hitlerowskich, niemcy maja troche racji w tym ze to nie tylko oni sa odpowiedzialni za zbrodnie- 40 % zalogi auschwitz-birkenau stanowili austryjacy do tego ukraincy i "rosjanie" niemcy byli mniejszoscia...byli nadreprezentowani w nsdap.ss i innych zbrodniczych formacjach.

Najbrutalniejsza obsada obozów koncentracyjnych to esesmani austriaccy. Praktycznie cała wyższa kadra oficerska w sztafetach ochronnych to ziomale z Linz-u i okolic, nie wspominając o Dodku i jego pomagierach.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

W Niemczech w siłę rośnie partia antypolska i prorosyjska trochę też dzięki naszym postawom, Ukraina olewa coraz bardziej polską protekcję w Unii, największym liczebnie sojusznikiem z bliskich terytorialnie na dziś jest Rumunia a znacząca reszta Europy nawet nie podejmuje się dyskusji na argumenty traktując nas protekcjonalnie a jedyny potencjalny sojusznik USA zaczyna wojnę celną z całym światem i dość ma własnych kłopotów.
Cały ten układ tego "suchara" zamienia w przepowiednię. 
Bez pomocy "z samej góry" perspektywy nieciekawe na dalszą przyszłość.

o nawet i ten jeszcze swoje
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/komentarze-po-slowach-micka-jaggera-na-koncercie-w-warszawie/1ekxlkq

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Dysydent - napisałeś: oun przegrał i niema racji. To brzmi mniej więcej tak jak: wybrała nas większość reszta niema racji. Reszta to kwestia chwili zastanowienia.
Opublikowano (edytowane)

Olałem akurat ten temat bo absorbował mnie inny  i tutaj moja wina zaniechania jak na dłoni bo nie dokończyłem od razu a później zapomniałem.
Ale blisko tego co bym dopisał, Twoje wyjaśnienie jeśli je sarkastycznie interpretować.
wszelkie działania grubo ponad normy skazane na ekstremalne traktowanie i najczęściej porażkę. Przekroczenie przez OUN poziomu bestialstwa z góry skazywał go na porażkę bo nikt nie jest groźniejszym przeciwnikiem niż autentycznie walczący o życie a nie dostawszy innej alternatywy. Zbytnie stosowanie przemocy generuje coraz większą liczbę wrogów i coraz bardziej zdesperowanych a jakieś doraźne sukcesy tylko bardziej sadystę zaślepiają. Dlatego bardziej sadystyczny faszyzm przegrał szybciej niż komunizm z dwu totalitaryzmów jakie bandyctwo uznały za wartości pozytywne.
Socjal pozbawia zniewolonych motywacji działania i on coraz bardziej zaczyna dominować wśród sposobów kontrolowania populacji i jedyną słabością tego rozwiązania jest ogólne wyhamowanie rozwoju całości.
Ukraiński sposób walki wymyślony czy tylko stosowany przez nacjonalistów tylko zaostrzył reakcję najpierw Polaków a później armii czerwonej a bardziej pojedynczych żołnierzy którzy tym bezwzględniej traktowali oun-owców jak i cały ukraiński naród został potraktowany przez Rosjan niejako w rewanżu moralnie uzasadnionym postawą banderowców co dalszy bieg Historii potwierdza.
OUN przegrał bo nie miał racji co do środków, bo takimi metodami można prędzej doprowadzić do porażki niż sukcesu.
Bojąc się nacjonalizmu u nas nie martwię się losem obcych którym ten nacjonalizm przyłoży (moja zwierzęca część by nawet kibicowała) co przestrzegam przed gwałtownym wypalaniem się nacjonalizmów które szybko i jasno wybuchają i równie szybko zostają zduszone bo atakowane są nawet przez wcześniejszych przyjaciół. Przyroda wytworzyła mechanizmy obrony a na ten przypadek instynkt samozachowawczy.
Dzięki niemu u Rosjan i później reszty cywilizowanego świata jesteśmy wolnym krajem i rzeczywiście zakrawa to na boską ingerencję. ale to już inny temat i na inną okazję.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Ale żeś zakręcił... Trzeba uporządkować parę spraw co to jest OUN co UPA. Kto to finansował i poco Czy w obliczu braku takiego państwa jak Ukraina można mówić o nacjonaliźmie (moim zdaniem w tym przypadku nie jest to takie oczywiste). Co to była akcja "Wisła" i wreszcie jaką kampanię informacyjną prowadziła ówczesna władza. Owszem zginęli ludzie ich wiek, ilość jest miarą bestialstwa. Nie mniej jednak poziom zezwierzęcenia w tamtym czasie był ogólnie wysoki i taka np pacyfikacja Warszawy przez Niemców to akcja na większą skalę ale nie wryta w świadomość społeczeństwa. Trzeba też wyjaśnić kto podsycał nienawiść do Ukraińców na cały kraj. Gdy o tym pomyślisz nie powiesz bezmyślnie, że przegrany racji niema. W 1939 roku Polska przegrała z ZSRR i Niemcami jednak rację miała.
Opublikowano

Przegrały metody walki przede wszystkim a zawirowania narodowościowe, kto, z kim i o co to już szczegółowa materia i przekracza moją wiedzę a i zdolności abym podjął się oceniać precyzyjnie i jednoznacznie np. niemieckie stosowanie starożytnej metody - "dziel i rządź".
Powtarzam - ukraińscy nacjonaliści przegrali najbardziej z powodu błędnie wybranych metod walki, no może niewłaściwych wrogów i przyjaciół sobie wybrali czyli tu też nie mieli racji ale błędnie wierzyli że zawsze zwycięży brutalna siła a Niemcy takie wrażenie wtedy robili. 
Niech Ci będzie że bezmyślnie napisałem bo bezmyślnością było nie wyjaśnienie o jaką rację chodziło. Naród ukraiński do dziś do końca się jeszcze nie zdefiniował co nie przeszkadzało w narysowaniu granic Ukrainy na mapach.

Pogoda żniwna i nie lekceważenie dalszej konwersacji bo rzeczywiście trafnie mi błędy i durnoty wytykasz ale zerwę się na jakiś czas...
W pośpiechu gdzie co jeszcze palnę a tym razem nie czekałem na kawę i gorącą kończę. Jednak trzeba PISAĆ CAŁYM ZDANIEM. albo wcale

Opublikowano
Sam widzisz. Jak zgłębisz nieco temat to może się okazać, że banderowcy nisłusznie są tak nazywani bo rozkaz wydał zupełnie ktoś inny. Marne jest to, jak łatwo nienawiść w ludziach zbudować i nią się posługiwać.
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v