Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Alamo napisał:

Jakiś czas temu w „Rzeczpospolitej” na jej ekonomicznych stronach czytam, że ten rząd w 1,5 roku zrobił dla uszczelnienia systemu podatkowego więcej niż w poprzednich 10 latach, i nie jest to opinia jakiegoś redaktora, tylko analityków Price Waterhouse Cooper.W każdym razie, cuda się dzieją i przechodzą zupełnie nie zauważone, przykrywane propagandowymi pierdołami, wytwarzanymi na potrzeby judzenia Polaków do wojny domowej. Uczciwie trzeba przyznać, że i PiS zdaje się nie dostrzegać swych największych sukcesów, które wyszły mu chyba odrobinę „przy okazji” walki o odebranie państwa zblatowanym elitom rodem z Magdalenki.

Osunięci od wpływów @daron64  @hubertus  @Ulman @zetorki12 @mirrosnują rojenia, jak to jeszcze wrócą, jak oni jeszcze będą wyrzucać pisowców z pracy i z okien, stawiać przed sądami i trybunałami… Mokre sny impotentów.Ale myśl, że mogłaby jeszcze wrócić do znaczenia ta wyjąca z nienawiści banda, w jaką przepoczwarzyła się w „totalnej” opozycyjności PO, jest dla każdego, komu dobro Polski leży na sercu, po prostu przerażająca..

System podatkowy uszczelnili. Ale lewe fajki w Polsce produkowane są najwięcej w europie. I za to będzie miżna kiedyś zrobić pisowi komisję na tej samej zasadzie jak pis chce zrobić komisję rządowi po za vat. A co do elit z magdalenki to z kim tam się blatował brat twojego wodza Lech Kaczyński? Bo widać na filmie jak toasty pił.

Reszty twojego postu nie komentuję bo widać tu frustrację tym, że dobra zmiana się wali a ci którym uwierzyłeś kradną i doją państwo polskie nie gorzej od tych z po.

Coś tam nie dawno o Amber Gold pisałeś. macie tu pisowcy swoje Amber Gold w postaci Get Backu. I następna komisja się na kiedyś szykuje.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23548471,afera-getback-byly-prezes-spolki-zatrzymany-nieoficjalnie.html

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-06-14/prezes-getback-domagal-sie-od-premiera-panstwowego-dofinansowania-rzeczniczka-rzadu-komentuje/?ref=series

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
21 minut temu, Mich9 napisał:

Uwaga jurgiel złożył rezygnację

Ciekaw jestem jaki powód rezygnacji o.O pewno nie mógł się wyspać przez te protesty rolników. 

Opublikowano

Rolnik1973 napisał:

No i z czego się cieszysz, myślisz że nowy z pustego naleje.

A jak będzie regulaminowiec to dopiero popłyniem jak wszystkiego zacznie się czepiać.

Ten spał i nie wadził nikomu.

Typowe myślenie Polaka, śpi i nic nie robi to oznacza że jest dobrze... Takim myśleniem to my doczekaliśmy swój los. Interesy żydowskiej rosyjskie niemieckie, układy ukladziki wszędzie tego pełno. To niech wybiorą takiego co zacznie wkoncu coś robić Jurgiel kompletnie nie znał się na rolnictwie i nie robił dosłownie NIC poza sprzedawaniem koni 😉

Opublikowano

To nie chodzi o nalewanie . Potrzebny jest ktoś z ikrą , kto choć trochę zadba o nasze interesy . Jakiś czas temu któryś z kolegów opisywał co można zrobić , aby nie zalewał nas szais z zachodu który nazywają żywnością . Po to zostaje się ministrem jakiegoś resortu żeby coś z sensem tam robić , a nie tłumaczyć co się nie da i czego nie ma .

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A ja wam mówię że za nowego będzie gorzej, zobaczycie:tw_grin:

Chyba dla tych co liczą na program "SUSZA+"

Opublikowano

Co Ty gadasz ... ? o.O

Chłopie , czytaj czasami poprzednie posty . :D

Opublikowano

E tam smutna . Podejrzewam że nawet Jurgiel się tym nie zmartwił .B|

Opublikowano

W jedynce Polskiego Radia powód dymisji - względy osobiste. Bo uwierzę, jakoby to była Jego samodzielna i suwerenna decyzja.
Co się zmieni? Nic ponadto co i tak by się zmieniło bez tej decyzji.
Destabilizacja rynku cukru, korekty cen wielu płodów rolnych z racji chociażby okresu zbiorów  i jeszcze radykalniejsze ataki KE rozzuchwalonej niestanowczością rządu a rządnej jakiegokolwiek sukcesu gdy przejdzie do Historii jako "współautorka" brexit-u (co bym Timmermansowi delikatnie wypomniał przy okazji jego wizyty). 
Jeszcze kilka dziwnych rzeczy podejrzewam na rynkach rolnych bo susza sobie a rynki sobie ... nie mam czasu i tylko powiem że ta akurat informacja na pewno zaskakująca nie jest i nie warto było by wspominać gdyby nie te "względy osobiste" bo dwuznacznie to wygląda.

Opublikowano
Mogli by nareszcie przestac podnosic poprzeczke dla rolnikow. A to osn na obszarze cale kraju, plany nawozowe, plyty obornikowe na obowiazkowe, zbiorniki na paliwo to samo. Skad na to nabrac..
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał:

W jedynce Polskiego Radia powód dymisji - względy osobiste. Bo uwierzę, jakoby to była Jego samodzielna i suwerenna decyzja.

A co maja mówić? Minister odnoszący same sukcesy i nie było powodu go odwołać Najlepszy minister od 1989 roku musiał zrezygnować sam 

Opublikowano (edytowane)

Skoro najlepszy i sam zrezygnował , znaczy uznał. że nie przystawał do reszty i było by to jak najbardziej osobiste. (to tak tytułem wykorzystania limitu złośliwości)
Podobała mi się u Niego niechęć do zakazu chowu zwierząt futerkowych, przynajmniej w jednej z wypowiedzi, stawanie kantem w kwestii wyrębu drzewa z lasów pn. wsch Polski które podobno dziewicze w/g instytucji UE i kilka jeszcze.podobnych.

Pewnie to nie ma związku, ale wreszcie porządnie u nas leje deszcz. Łatwo będzie zapamiętać kiedy skończyła się susza.

1 godzinę temu, GBartek napisał:

Mogli by nareszcie przestac podnosic poprzeczke dla rolnikow. A to osn na obszarze cale kraju, plany nawozowe, plyty obornikowe na obowiazkowe, zbiorniki na paliwo to samo. Skad na to nabrac..

... z trzydziestoprocentowego wzrostu dochodów. :tw_wink:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jurgiel był po prostu do tego rzadu za dobry, osobiście nie mógł znieść tej ich przeciętności no i zrezygnował .Po co się z miernotami zadawać :D

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ja już swój limit złośliwości chyba wyczerpałem na dziś i już bym się nie odzywał ale usłyszałem w radio z całkiem innej beczki.
Drużyna Senegalu podobno na MŚ w Rosji zabrała swoich szamanów. Strach się bać.

Opublikowano (edytowane)

Być może to właśnie asf a dokładnie brak konkretnego pomysłu na jego zahamowanie był głównym powodem dymisji?

Swoją drogą, moim zdaniem Ardanowski nie będzie dobrym ministrem, jeśli obejmie ten urząd. Tu potrzeba kogoś młodego, z jajami, kto złapie "za mordeu" najważniejsze tematy 

Edytowane przez tumiwisizm
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v