Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

i chocby stu alamow kradlo teksty ziemkiewicza...

almus ma cos wspolnego z pis-em, on swoja modrosc zawdziecza rafalowi a pis swoje sukcesy ustawom wprowadzonym przez po-psl i koniunkturze swiatowej-ciekawe co zrobi gdy sie skonczy ??

Opublikowano

Alamo jak to nic się nie dzieje złego. To masz tu poniżej przykład. Tylko poczytaj ze zrozumieniem.
"Tymczasem, jak poinformował nas wiceminister inwestycji i rozwoju Artur Soboń, trwają też rozmowy ws. tzw. repolonizacji świdnickich zakładów. W grę wchodzi przejęcie części udziałów przez Skarb Państwa lub powołanie córki spółki, która byłaby włączona do Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Wiadomo, że Włosi, właściciele PZL Świdnik, nie chcą sprzedawać pakietu większościowego spółki"
"Co na to wiceminister Artur Soboń? – Jestem całkowicie przekonany, że Świdnik dostanie kontrakt m.in. na śmigłowce morskie, bo ma najlepszą ofertę. Ale wiadomo, że w pierwszym rzędzie na pieniądze z modernizacji armii szansę mają firmy, które są własnością państwa. Dlatego tak naprawdę spokojny będę o przyszłość Świdnika, gdy będzie on kapitałową częścią polskiego przemysłu obronnego – mówi Soboń, który był zagorzałym zwolennikiem unieważnienia poprzedniego przetargu z czasów rządów PO (wówczas wygrał francuski Airbus)."
http://www.dziennikwschodni.pl/biznes/bedzie-repolonizacja-pzl-swidnik-wciaz-trwaja-rozmowy,n,1000220821.html
Zakładając że mamy niezależną prokuraturę to po takiej wypowiedzi już powinny być stawiane zarzuty, Jeżeli nie będą to dalej mamy państwo teoretyczne.

Opublikowano (edytowane)

Tyle ze powiedzial tak jak robia panstwa na zachodzie. Nawet w zwyklej komunalce w niemczech malo kiedy zobaczysz produkty inne nuz niemieckie, w wojsku czolgi yo maja tez niemieckie, autobusy tez niemieckie w wojsku. A przetargi na takowy sprzet to tyljo formalność bo i tak sa ustawiane zanim sa ogloszone i to nie tylko u nas ale w jakze cywilowanej europie. 

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano
jacus a jakie to ustawy wprowadziło po PSL że PiS dziś z tego korzysta podaj chociaż jedna malutka kolego?
Opublikowano

https://pl.wikipedia.org/wiki/Jednolity_Plik_Kontrolny

https://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/odwrotne-obciazenie-vat-na-czym-polega,52,0,1853748.html

masz nawet dwie, tylko troche pozno wprowadzone-wydaje mi sie ze gdyby te ustawy byly ze 2 lata wczesniej to dzisiejsza sytuacja polityczno-gospodarcza bylaby inna...

zawsze [prawie] wiem o czym pisze- nawet gdy troszeczke klamie lub naginam rzeczywistosc to i tak tego przewaznie nikt nie wylapieB|

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Cały fiskalizm państwa jako to rozkład i rodzaje podatków oraz stawek pozostały niezmienione, struktura własności i udział kapitału zagranicznego pozostały niezmienione i wiele innych rzeczy pozostała po poprzednikach jest w sumie taka sama a sam fiskalizm tylko PiS ostrzej egzekwuje pod kradzież kryminalną podciągając niepłacenie podatków. Czy zaś te podatki to jeszcze podatki a nie domiar nikt sobie nie zadaje trudu sprawdzić bo zmiany w strukturze własności jeśli by uwieńczył sukces przestanie to być istotne wszak zamiar budowy gospodarki narodowej tylko nikt nie wie co to precyzyjnie znaczy. Nie widzę większych różnic w codziennym funkcjonowaniu instytucji państwowych na szczeblu lokalnym jak i radykalnych zmian ustrojowych bo przebąkiwania o zmianie Konstytucji przygotowane na okoliczność głębszego kryzysu kiedy może uda się wmówić pospólstwu że to zła Konstytucja winna i jak zmienimy to dopiero wtedy będzie. Moim zdaniem nie bardzo mogą być konstytuantą bo arytmetyka. 
Cała ustawodawcza scheda to w większości spadek po poprzednikach i wcale tego obecnie rządzącym za złe mieć nie można. Przejęli w miarę sprawne państwo z działającą gospodarką i na razie ograniczają się do przestawiania pomników i stopni wojskowych no i tu rzeczywiście zmiany widać bo wzrost gospodarczy mamy dłużej niż sprzed kadencji PO PSL nawet.
Napisałem powyższe z punktu widzenia kogoś komu dzieci z 500+ powyrastały zanim zasiłek wprowadzono bo może ten ambitny w sumie program jest dość radykalną zmianą i kilka czysto ideowych chociażby wzmocnienia roli rodziny oby tylko nie poszło to w styl pojęcia sycylijskiego... trochę mi się komplikuje porównywanie wzorców i warte to zastanowienia głębszego już nie na takie forum.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie życzę mu żle tak jak ortodoksy Tuskowi. Facet potrafił zbudować organizacje z gamoni, dla gamoni i skuteczne nią zarządzać.  PIS po jego śmierci się rozsypie.bo wszelkie Antki Ziobry  Brudzinskie czy Morawieckie będą. chcieli mieć pełnie władzy jak Jarek  a jak nie to się zaraz poklucą. Do tego jeszcze Rydzyk bedzie mieszał  wiec. chaos będzie nieziemski Niech tam  Jarek żyje jak najdłużej.

A propos chorób. Kiedyś zastanawiałem się czy imię Alik to nie ananim:o

Opublikowano (edytowane)

J. Kaczyński owych ortodoksów potrafi utrzymać w ryzach i sam w wielu kwestiach stał się z konieczności zbyt ortodoksyjny ale jako takie pozostawienie w spokoju np. przepisów aborcyjnych to głównie Jego zasługa jak i opór popędom czysto fundamentalistycznym niektórych "osobowości" bardziej trafnie przez Ulmana nazwanych. 
"Gamoń" - to chyba z francuskiego? nie wiem. może tylko to studio filmowe moje skojarzenia na manowce....
Wielu takich gamoni przegrawszy życie z lepszymi akurat za czasów PO zagłosowało na tych którzy krzyczeli o radykalnych zmianach. Nadzieja na wywrócenie relacji społecznych też ma spory udział w cyferkach wyborczych. 
Nie ma cudów. Lepszy i skuteczniejszy zawsze sobie lepiej poradzi i powoli dotrze do wszystkich że nie głosowaniem swój prywatny los poprawią co działaniem na własnym podwórku/domu czy co tam jeszcze mają, o ile cokolwiek a wtedy retorykę wyborczą trzeba będzie zmienić.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Benzyniak pojedzie na ON póki ciepły - ciężko zgasić. Tyle, że to nie jazda... Mirro - AID jest improwizowany ale potrafią już nadać kierunek. Bywają także przykrywane płytami - taki amatorski pocisk formowany w locie. Czegoś takiego z wykorzystaniem żeliwnej pokrywy studzienki nie wytrzyma żadna limuzyna. Problem z czasem odpalenia.
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Od tak debilnych komentarzy , to może się jednak powstrzymaj !

A co w tym debilnego? Jak jarek zejdzie, czego mu nie życzę, będzie wojna w pisie o władzę. Takie są fakty.

Opublikowano

Na razie żyje , to po co to dzielenie skóry na niedźwiedziu ? Chciałbyś po trafieniu do szpitala dowiedzieć się że krewni już się zastanawiają co kto po Tobie weźmie ?

Opublikowano (edytowane)

Zasadniczo nic się nie zmienia. PrzePISow przybywa podatki rosną kasta urzędnicza rośnie tak jak socjal a my na to draństwo pracujemy. Fenomenem jest ze ludzi tak ogłupiono ze to zaciekle popierają.  Co prawda ten rząd nie podnosi podatków tylko wprowadza opłatę emisyjną i daninę solidarnościową a to  przciez nie podatkixD

1 godzinę temu, daron64 napisał:

https://www.uziemkiewicza.pl/publikacje/felieton-interia/648-pis-w-szczycie-potegi

On naprawdę kompletnie nic własnymi słowami nie potrafi napisać. A głos nas  wszystkich jak tu to czytamy w wyborach jest wart tyle samo. 

I to jest największy dramat tego systemu.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

alik:P-z tych najbardziej znanych polskich politykow ktorych "pogryzl ten kot" byli dmowski i pilsudski, obydwaj zmarli w wyniku powiklan po chorobach wenerycznych-zreszta mieli wspolna kochanke9_9.

w tym macie racje kaczynski nie jest taki zly-sa jeszcze gorsi i to oni zaczynaja powoli go eliminowac i siebie wzajemnie, antka juz dopadli, brozke koncza , adrianowi pogrozili,tak samo gowinowi.

Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

Benzyniak pojedzie na ON póki ciepły - ciężko zgasić. Tyle, że to nie jazda... Mirro - AID jest improwizowany ale potrafią już nadać kierunek. Bywają także przykrywane płytami - taki amatorski pocisk formowany w locie. Czegoś takiego z wykorzystaniem żeliwnej pokrywy studzienki nie wytrzyma żadna limuzyna. Problem z czasem odpalenia.

Takie kierowane to stosowali już afgańcy w czasie wojny z ruskimi. Tyle że tam wysadzano na zboczach "kamieni kupę", albo zbocze w czasie przelotu śmigłowców. 
Nauka jednak po wielu latach wróciła, choć czasem zmodyfikowana, aby dokopać nauczycielom. Ale rykoszetem dostało się i naszym.

1 godzinę temu, Mikruss napisał:

Tyle ze powiedzial tak jak robia panstwa na zachodzie. Nawet w zwyklej komunalce w niemczech malo kiedy zobaczysz produkty inne nuz niemieckie, w wojsku czolgi yo maja tez niemieckie, autobusy tez niemieckie w wojsku. A przetargi na takowy sprzet to tyljo formalność bo i tak sa ustawiane zanim sa ogloszone i to nie tylko u nas ale w jakze cywilowanej europie. 

Mają czołgi niemieckie bo je konstruują, modernizują i produkują, mają autobusy bo je produkują. Jeżeli jest produkt i to dobry to nie widzę przeciwwskazań.
Jeżeli zaś to związkowcy wybierają śmigłowiec dla wojska i to produkowany przez fabrykę niebędącą własnością naszą to przestaje mi się to podobać. Jeżeli zaś rząd mojego kraju jeszcze mi mówi że chce odkupić (czytaj utopić) kasę w spółce zagranicznej bez pakietu większościowego i robić zakupy przez specjalnie stworzony podmiot ( w zasadzie słupa) to już zakrawa na przestępstwo albo głupotę. Bo kto będzie gwarantem serwisowania PGZ? Jeżeli zaś mój rząd myśli że związkowcy do czegoś zmuszą właściciela tejże fabryki to chyba rozbrat z rozumem wzięli już dawno. 
Wartością dodaną dla nas jest dorobek konstrukcyjny tego typu zakładów. Jeżeli nie chcą przekazać nam nawet dokumentacji Sokoła, aby serwisowały go WZL to nie widzę szans na repolonizację czegokolwiek.

Opublikowano
Dnia 16.06.2018 o 14:14, Ulman napisał:

Dymisja i tak. będzie z winy Tuska:D 

Myślisz ze następny będzie lepszy?  Dadzą kolejnego gamonia który zwiększy dochodowość o kolejne 30% i będzie git. Z asf.  nic nie zrobi bo to wina Sawickiego z ruskimi się nie dogada.bo to byłaby zdrada a susza może się sama rozwiąże jak będzie się wdrażał w sprawy resortu. Jak mu to miesiąc zajmie to akurat żniwa.sie zaczną i będzie „po ptokach”  

W jakims stopniu każdy jeden będzie lepszy od obecnego :D ale cudów się nie spodziewam :D napewno dobrego PR-owca wezmą, żeby to dobrze wyglądało, a może Daniel "wszystko mogę" Obajtek :D

Dnia 16.06.2018 o 17:18, mirro napisał:

Tak między nami mówiąc to szkoda byłoby zmarnować potencjał i zaangażowanie ludzi z WOT. Jeżeli konsekwentnie pociągniemy szkolenie tej formacji to za parę lat, może 5, może 10, będą naturalnym zapleczem jednostek bojowych. Dużą szkodę wyrządził im sam Antonii, kreując ich jako "zabójców Specnazu". Trochę śmiszne też te kursy oficerskie dla WOT. 

Tak między nami mówiąc to WOT to jedna wielka porażka,  za 500+ :D znam ludzi którzy tam idą, im mniej w głowie tym lepiej, pijak, narkoman, idiota i 1 na 100 ideowiec- normalny człowiek. Wiemy doskonale że gdyby była wojna, to już nie będzie taka że biegają po lesie i strzelają do siebie, tu główną rolę będzie grał "guzik". A nawet jakby to taki WOT jak zresztą każdy kto ma kat. A to będzie mięso armatnie, wiec więcej korzyści byłoby gdyby każdy kto ma kat. A , chociaż raz w roku miał możliwość pojechać na strzelnicę i nauczyć się choć trochę strzelać to będzie wystarczające.  Bo gdyby ci terytorialsi nie szli tam dla kasy, to pragnę przypomnieć, że przed WOTem istniało coś podobnego a dokładnie Narodowe Siły Rezerwowe, trochę inaczej to wyglądało, ale było rozsądniejsze, a tam nie szli Ci co są w WOT. Więc WOT to strata kasy. 

Dnia 16.06.2018 o 21:26, Ulman napisał:

Pisałem żeby na odczepnego przyjąć 2 autokary i stworzyć takie warunki by zapragnęli przedostać się do. Niemiec. Litwą tak zrobiła . Uchodżcy od nich uciekli ale ze przyjęli to maja spokój z UE. Jeśli to. nazywasz byciem ze to byłem za. 

Na odczepnego dwa autokary? Mało wiesz bo rząd "dobrej zmiany" czyli PiS przyjął rekordową liczbę uchodźców. W 2017 roku przyjęto 317 033, a w 2018 przyjęto już 348 632 dla porównania w 2014 roku przyjęto 137 756. I kilka przykładów z 2018 z jakich krajów: Ukraina - 161 175. Turcja - 4 188 tys. Nigeria - 742, Syria - 1 073, Irak - 1 196, Iran - 405,  Arabia Saudyjska - 812, Tunezja, - 877, Libia - 436, Pakistan 1 438 ,itd. 

I co nie ma imigrantów, uchodźców? PiS konie arabskie wybił, a ściąga wybuchowych arabów. Tylko frajer uwierzy w te bajki PiSu. Poniżej link można samemu sprawdzić, oficjalna strona rządowa.

https://migracje.gov.pl/statystyki/zakres/polska/typ/dokumenty/widok/mapa/rok/2018/?x=0.3301&y=0.987&level=1

23 godziny temu, zetorki12 napisał:

No i co ? Mówiłem od początku , że tu PiS trzeba popierać . Weź się teraz pozbądź tego . Całe szczęście , że Nas omijają .

Nie omijają PiS ich przyjmuje z otwartymi ramionami, tylko są tacy którzy w ten ich kit wierzą. Jak to Kurski powiedział "ciemny lud wszystko kupi" .

Zerknij co wyżej napisałem, wejdź sobie na stronę i sprawdź ile tego u nas jest dzięki PiSowi. PiS popierać? No jak jesteś frajer to popieraj dalej.

Opublikowano

zarzeckimichal- gdybys dokladnie sprawdzil te dane to bys wiedzial ze w sumie za 2017 rok przyjeto 2399 uchodzcow-reszta to sa przypadki imigracje ekonomicznej, pobytu czasowego czlonkow rodziny itp. w duzej czesci z ue i innych bezpiecznych krajow..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

zarzeckimichal- gdybys dokladnie sprawdzil te dane to bys wiedzial ze w sumie za 2017 rok przyjeto 2399 uchodzcow-reszta to sa przypadki imigracje ekonomicznej, pobytu czasowego czlonkow rodziny itp. w duzej czesci z ue i innych bezpiecznych krajow..

Sprawdziłem dokładnie.

Po 1 to PiS mówił że żadnych imigrantów nie będzie, ŻADNYCH, a z poza granic do Polski to będą wracać Polacy.

Co do "bezpiecznych krajów" to wcześniej podałem kilka przykładów, Turcja, Syria to bezpieczne kraje? 

Kogo chcesz wprowadzić w błąd? osób pod nazwą "uchodźca" ok było nawet mniej, a jak pod nazwą imigrant to się nie liczy? miało nie być arabów, muzumanów a są, więc nie wprowadzaj nikogo w błąd, ja rozumiem chcesz bronic PiSiaków no ale bez przesady

W 2017 przyjęto 317 033 osób. 
Rodzaje:
- Pobyt czasowy - 162 501
- Zarejestrowanie pobytu obywatel UE - 71 572
- Pobyt stały - 57 619
- Pobyt rezydenta długoterminowego UE - 11 295
- Pobyt stały obywatela Unii Europejskiej - 7 869
- Ochrona uzupełniająca - 2 009
- Status uchodźcy - 1 328
- Pobyt ze względów humanitarnych - 1 721
- Pobyt członka rodziny obywatela UE - 765
- Pobyt tolerowany - 279
- Pobyt stały członka rodziny obywatela UE - 75

1 minutę temu, Roman176 napisał:

dokładnie jacuś 

kolejny obrońca PiS

Opublikowano
15 minut temu, zarzeckimichal napisał:

Sprawdziłem dokładnie.

Po 1 to PiS mówił że żadnych imigrantów nie będzie, ŻADNYCH, a z poza granic do Polski to będą wracać Polacy.

Co do "bezpiecznych krajów" to wcześniej podałem kilka przykładów, Turcja, Syria to bezpieczne kraje? 

Kogo chcesz wprowadzić w błąd? osób pod nazwą "uchodźca" ok było nawet mniej, a jak pod nazwą imigrant to się nie liczy? miało nie być arabów, muzumanów a są, więc nie wprowadzaj nikogo w błąd, ja rozumiem chcesz bronic PiSiaków no ale bez przesady

W 2017 przyjęto 317 033 osób. 
Rodzaje:
- Pobyt czasowy - 162 501
- Zarejestrowanie pobytu obywatel UE - 71 572
- Pobyt stały - 57 619
- Pobyt rezydenta długoterminowego UE - 11 295
- Pobyt stały obywatela Unii Europejskiej - 7 869
- Ochrona uzupełniająca - 2 009
- Status uchodźcy - 1 328
- Pobyt ze względów humanitarnych - 1 721
- Pobyt członka rodziny obywatela UE - 765
- Pobyt tolerowany - 279
- Pobyt stały członka rodziny obywatela UE - 75

kolejny obrońca PiS

Szef Urzędu ds. Cudzoziemców przyznał w 2017 roku status uchodźcy 150 cudzoziemcom, w tym m.in. 17 Syryjczykom, 56 Ukraińcom, 14 obywatelom Federacji Rosyjskiej (Czeczenom) i 13 osobom pochodzącym z Iranu. Dla porównania, rok wcześniej tą formą ochrony objęto 108 osób (40 obywateli Syrii, 16 cudzoziemców z Ukrainy, 10 obywateli Federacji Rosyjskiej, 20 osób pochodzących z Turkmenistanu i 6 cudzoziemców z Tadżykistanu). To oznacza, że liczba osób, którym nadano status uchodźcy w roku 2017 wzrosła o 39% w porównaniu do roku 2016 – dane pochodzą z raportów Urzędu ds. Cudzoziemców.

Imigrantów również bardzo chętnie przyjmujemy. Od początku 2018 roku przyjęliśmy 3009 imigrantów z takich krajów jak: Afganistan, Algieria, Irak, Iran, Maroko, Tunezja, Turcja, Egipt, Bangladesz, Syria, Libia. Większość dostała zezwolenie tylko na pobyt czasowy, jednak spośród tych krajów, 163 imigrantów dostało pobyt stały i to zaledwie w ciągu ostatnich 4 miesięcy. Dane pochodzą z rządowej strony migracje.gov.pl. Najwięcej pozytywnych wniosków imigrantów wydaje Wojewoda Mazowiecki.

co ty na to ??

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał:

Szef Urzędu ds. Cudzoziemców przyznał w 2017 roku status uchodźcy 150 cudzoziemcom, w tym m.in. 17 Syryjczykom, 56 Ukraińcom, 14 obywatelom Federacji Rosyjskiej (Czeczenom) i 13 osobom pochodzącym z Iranu. Dla porównania, rok wcześniej tą formą ochrony objęto 108 osób (40 obywateli Syrii, 16 cudzoziemców z Ukrainy, 10 obywateli Federacji Rosyjskiej, 20 osób pochodzących z Turkmenistanu i 6 cudzoziemców z Tadżykistanu). To oznacza, że liczba osób, którym nadano status uchodźcy w roku 2017 wzrosła o 39% w porównaniu do roku 2016 – dane pochodzą z raportów Urzędu ds. Cudzoziemców.

Imigrantów również bardzo chętnie przyjmujemy. Od początku 2018 roku przyjęliśmy 3009 imigrantów z takich krajów jak: Afganistan, Algieria, Irak, Iran, Maroko, Tunezja, Turcja, Egipt, Bangladesz, Syria, Libia. Większość dostała zezwolenie tylko na pobyt czasowy, jednak spośród tych krajów, 163 imigrantów dostało pobyt stały i to zaledwie w ciągu ostatnich 4 miesięcy. Dane pochodzą z rządowej strony migracje.gov.pl. Najwięcej pozytywnych wniosków imigrantów wydaje Wojewoda Mazowiecki.

co ty na to ??

Co ja na to? To że podałeś cytat z jakiejś strony. Która mówi na początku tylko o szefie urzędu ds. cudzoziemców, a zapomina o 16 wojewodach.

Po 2 jak widać w artykule podane są kraje arabskie a osoby stamtąd Polska chętnie przyjmuje.

Po 3 być może strona wprowadza w błąd, klikając dany rok powinny być dane z dane roku, a możliwe że są to dane z dane roku + rok poprzedni, ale nawet jak tak jest, to i tak PiS przyjmuje więcej niż za poprzednich rządów, a według nowego schematu liczyć to już w 2018 roku Polska przyjęła 31 599 imigrantów więc to i tak bardzo dużo, a miało nie być ;) 

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

Imigrantów również bardzo chętnie przyjmujemy. Od początku 2018 roku przyjęliśmy 3009 imigrantów z takich krajów jak: Afganistan, Algieria, Irak, Iran, Maroko, Tunezja, Turcja, Egipt, Bangladesz, Syria, Libia. Większość dostała zezwolenie tylko na pobyt czasowy, jednak spośród tych krajów, 163 imigrantow

co ty na to

No właśnie - co ty. na to Romanie?  Od początku roku 3000 beżowych z krajów muzułmańskich a mieliśmy nie wpuścić nawet jednego. Toz ro groza i sprowadzanie na nasz naród śmiertelnego niebezpieczeństwa ! Ja pisałem o kilku autokarach a tu pociągami ich wpuszczają. Widzisz jaki.narod durny i wpatrzony  ślepo w tvpis. Tylko nie mów Alamo bo się potnie z rozpaczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v